Mustafa Ahi
Mustafa Ahi
19 Kasım 2011

Doğalgaz ateşçisi yetki ve sorumlulukları

  

    Merhaba sayın arkadaşlar.

    Halk Eğitim Merkezlerinden 32 saatlik Doğalgaz Ateşçisi Kursu almış,kamu kurumlarındaki doğalgaz kazanlarını yakmakla görevlendirilmiş kişilerin brülör,gaz yolu ekipmanları vb. üzerinde ayar,muayene,tamir yapma yetkileri var mıdır?Hangi arızalara müdahele edebilirler?Hiç dokunmamalı mıdırlar?Yanıtını,varsa ilgili yönetmeliği verebilirseniz memnun olurum.Teşekkür ederim.Herkese iyi çalışmalar dilerim.


liberal_makina
liberal_makina
22 Kasım 2011

Brülör servisinin dokunma dediği yere dokunulmuyor. yoksa garanti kapsamı dışında kalıyor cihaz.\r
\r
E, markadan markaya değişiyor bu sebeple...


Mustafa Ahi
Mustafa Ahi
23 Kasım 2011

Teşekkür ederim.


ali orhun
ali orhun
25 Kasım 2011

Normalde,Kazan İşletmesi ve Kazan/brülör firmasının müsaade ettiği Kazancının yapması gereken 1.kademe bakım ve muayenelerki her kazanın çek listi var, (enstrümanlar,kapaklar çalışıyormu? kazan temiz mi?,suyu var mı,kazan beslemebesleme pompaları çalışıyor mu? hidrometre ,emniyet ventilleri açmamış/faal) .vanalar açaık kapalı pozisyonda mı bunun gibi?

KONTRÖL LİSTESİNDEKİ KAZANCININ YAPMASI GEREKEN İŞLEM VE MÜDAHALELER HARİCİ İŞLEMLERDE ,KAZAN/BRÜLÖR FİRMASI GARANTİYİ  KALDIRIR.




Mustafa Ahi
Mustafa Ahi
25 Kasım 2011

  

   Garantinin bittiğini düşünürsek.Yani benim sorduğum şu.Ben de araştırıyorum ama yönetmeliklerde zannedersem yok,yani ateşçi multblok vs.üzerinde ayarlamalar yapsa,bir gaz kaçağından dolayı kaza olsa sorumlu olur herhalde.Yani bu tamirata yetkisi var mı onu öğrenmek isityordum.Zaten her cihazın yetkisiz kişilerce garanti kapsamında olduğu süre içerisinde kurcalanması garantinin geçersizliğine yol açmaktadır.




ali orhun
ali orhun
26 Kasım 2011

yani ateşçi multblok vs.üzerinde ayarlamalar yapsa,bir gaz kaçağından dolayı kaza olsa sorumlu olur herhalde.Yani bu tamirata yetkisi var mı onu öğrenmek isityordum.Mustafa Ahi

Simge

Böyle bir kazada,Mahkemede Makina Mühendisi Bilirkişi, benim kanaatıma göre,

Teknik Rapor sonuç bölümüne MUHTEMELEN:

"KAZANCI KENDİ GÖREV VE MESULİYETİ HARİCİNDE CİHAZA MÜDAHALEDE BULUNMUŞTUR KANAATINDEYİM" cümlesini yazabilir.

Sonuçda, tam Türkçesi: KABAK KAZANCININ BAŞINDA PATLAR.Tabiatıyla, her cihazın İşletme/1.kademe Bakım Talimatı farklı olabilir.

KOLAY gelsin....






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.