patience
patience
07 Mart 2013

çatı arası merkezi kalorifer tesisatı

merhabalar;
indirmelerde aradım ama istediğim sorunuma yanıt olabilecek bir proje bulamadım,yardımcı olursanız çok sevinirim.

16 katlı bir binaya çatı arası kazan dairesi kuracağız, işveren yer tipi tek kazan istiyor
1- çatı arasına yer tipi tek kazan olurmu kapasite 750.000 kcal/h
2- kalorifer tesisatının yapım şeması nasıl olacak.sağolsun lonquner isimli arkadaş örnek bir proje yollamış inceledim. projede kat sayısı 4, kat sayısı 16 olur ise uygulama aynımı olur.
3-longuner in projesinde çatıdan kalorifer ana hattını bodruma indirip kolonları yukarı doğru dağıtmış,farklı bir projede çatıdan aşağıya şemsiye modeli dağıtmış. benim için ideal olan model hangisi.
4-farklı bir arkadaş çatı arası merkezi sistemlerde muhakkak tigerman modeli uygulanmalı demiş.

sizden ricam yardımlarınızı ve değerli bilgilerinizi paylaşın.şimdiden teşekkür ederim.


patience
patience
08 Mart 2013

tekrar merhaba,yazan olmamış ne yazık. lütfen yardımınızı esirgemeyin.


savass
savass
08 Mart 2013

arkadaşım anlamakta zorlanıyorum bu günün ileri ısıtma teknolojileri variken yer tipi 750.00 kcal/h kazan secimi hemde çatı arası dogrumu iş verenden bahis ediyorsun arkadaş yap satmı yapıyor kazanın yerine paket olarak çıkması ? ancak yerinde kazan yapımı + işletme sorunu.

tigerman sistemi sistemler içinde en verimsiz seçenek olur iyi araştır.

önerim:üstten dagıtım alttan toplama sistemi




patience
patience
09 Mart 2013

evet yap sat, o yüzden maliyeti asgariye indirme çabasında tüm ısrarlarımıza rağmen.

üstten dağıtım alttan toplama dediğiniz  4 daire var her katta,her daireden 1 kolon inecek üstten aşağı boru çapını düşererekmi inelim. zeminde son nokta olacak şekilde.



makoto
makoto
09 Mart 2013

750000 lik kazan nerden baksan 3 tonu geçer ağırlığı. binanın statiği buna göre mi düzenlendi acaba ..\r
\r
bence de 4 tane kolonu daire içlerinden iniş yapıp sonra da yapabilirsen yukarıya doğru aynen çıkışı yap daha verimli olur. çap azaltacaksın doğrudur.


akbaba
akbaba
12 Mart 2013

Isan Firmasının Yüksek Yapılarda Isıtma Tesisatı Kitabını incelemenizi öneririm. Tikelman yöntemi her daireye eşit debide su gitmesini sağlar. Tavsiye ederim. Çatıda aşırı ağırlık oluşturmaması için yer veya duvar tipi kaskat ısıtma sistemi önermelisiniz. Çatı arası kazan dairelerinde kazan çıkış suyu aşağı basılırken pompa doğal dolaşım kuvvetini de yenmesi gerekir. Bu nedenle pompa daha güçlü seçilmelidir. Boru çapı hesabı için MMO   Kalorifer Tesisatı Kitabından faydalanabilirsiniz. Yeni Yapı Yönetmeliğine göre 2000 m2 den büyük yapılarda yoğuşmalı kazan, dış hava kompanzasyonu, modülasyonlu pompa, termostatik vana, ısı sayacı/kalorimetre kullanmak zorundasınız.


farketmez
farketmez
04 Kasım 2019

Merhabalar herkese,  yardım, öneri, fikir, tavsiye ne olursa cok ihtiyacımız var. Cok sinir bozucu bir durumla mücadele halindeyim 2 yıldır. ankarada 50 yıllık merkezi sistemli bir binada oturmaktayım. 7. Ve son katta oturuyoruz.bu seneye kadar tişörtle gezdiğimiz evimizde 2 yıldır donuyoruz. Küçük cocuğum var perişan olduk. 50 yıllık baba evinde bırakıp gidemiyoruz. Geçen sene ne yaptıysak isinamadık. Yönetimle birbirimize girdik. 5 ayrı usta getirttik yine bir çözüm yok. Bu konuda ankarada bize yardımcı olacak işi bilen birisi lazım. Gelen ustaların hiç birini bu sistemin şemsiye sistemi olduğuna inndıramıyoruz. Ana borular açıkta gösteriyorum yok bu o boru değil diyorlat. En son bütün arızanın çatı arasındaki deponun patlamış olduğunu yazın tepemize su akınca farkettik. Ama gelen ustaların 5 i de orada depo bile yok diye cıkmaya bile tenezzül etmedi. Yeni Eylül ayında da kazan yapılırken yukarı depoyu komple iptal etmişler işi bilen bir usta tayfası. Şimdi bizim cephe hiç yanmıyor. Adamlar hala olur ısınır havasını alın sık sık diyor. Ana boru bile buz gibi kova su alıyoruz ne hava var ne sıcak su. Zamanla ısınırmış şaka gibi. Sistemi bilen adam bulamadık. Yönetimde bıktı bize mi inansın ustaya mı. Cok mu uzun yazdım ne anlattım bende bilmiyorum ama nolur yardım edin. Nasıl çözeriz bu durumu.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.