kuranglez
kuranglez
01 Mayıs 2013

Değerli Meslektaşım,\r
\r
Tavsiyem, seninle aynı dili konuşabilecek insanların bulunduğu, doğalgazdan farklı bir sektörde çalışman.\r
\r
\r



mektes34
mektes34
02 Mayıs 2013

bırak git hiçbirşey olmaz.gazdağıtım firmasına gidip yetkini alman gerekir çalıştığın firmadan


Sleeplessminds
Sleeplessminds
02 Mayıs 2013

İyi niyetinizi çok iyi anlıyorum ancak sizin geçtiğiniz bu süreçten ben ve benim gibi bir çok meslektaşımında geçtiğine inanıyorum.İlk olarak her zaman dile getirdiğim bir söz vardır " Söz uçar yazı kalır". Sözleşme olmadan kesinlikle hiç bir işte çalışmayın çünkü bu gibi insanların yarınları, hallederizleri hiç bitmez. Sözde mangalda kül bırakmayan ancak çalışanların hakkını kan emici bir yarasa gibi sömürene kadar gaspeden bu şahıslar ne yazık ki azımsanmayacak derece de piyasa da bulunmaktadır. Bu gibi tipler ne yazık ki meslektaşlarımız arasından dahi çıkmaktadır. Bunu da dipnot olarak dile getirmek istedim.
Bu şahsın tanıdık olduğundan ve zor günlerinde destek olmaktan bahsetmişsiniz. tebrik ederim gayet normal olan insancıl bir yaklaşım fakat bu tavrınızı bu düşüncenizi karşı taraf nasıl yorumluyor bir de dönüp buna bakmak lazım. Günahını almak gibi olmasın ancak büyük ihtimal bakın MÜHENDİS i nasıl çalıştırıyorum edasıyla ona buna hava atma, böbürlenme vb. ego tatminleriyle kendini bir halt zannetme durumunda olduğunu da tecrübelerime istinaden düşünmüyor değilim.
Sözü fazla uzatmadan şunun farkında olmalıyız. Biz mühendis olarak eğitim aldık, mühendis olarak düşünmek için yetiştirildik. Kimsenin amelesi değiliz. Elimizden geleni yaptığımız sürece de kimseye insani duygularımıza yenilerek kölelik yapacak durumda da değiliz. Herkes kendi vazifesini yerine getirmelidir. Usta usatlığını mühendis ise mühendisliğini bilmelidir. Bu sözlerimden büyüklenme, böbürlenme vb. ukalalık anlamları çıkarılmaması konusunda da tüm arkadaşları uyarmak isterim. Ben sadece organizsayon şemasında ki yerimizi belirtmek amacıyla bu sözleri sarfetmekteyim.
Aslında biz mühendislerin problemi bir bütün olamamaktan kaynaklanmaktadır. Dimdik ayakta durarak kendimizi bu gibi dış etkenlere karşı koruma altına alamıyoruz ne yazık ki. Meslektaşlarımız arasında (ben onlara mühedis gözüyle ne yazık ki bakamıyorum bana göre ticari kaygılar içerisinde kaybolmuş yitik kişiler) bahsettiğiniz yapıya sahip insanlar bulunduğu sürece tek yumruk olmak hayalden öte gidemeyecektir.
Velhasıl insani duygularınızı bir yana bırakıp, bu tarz insanlara özgü bir tavsiye, tamamen profesyonel olarak düşünmenizi tavsiye ederim. Sizin çalışma amacınız tecrübe edinmek ve hayatınızı idame etmek amacıyla gerekli olan parayı tüm sosyal haklarınız dahil olmak üzere kazanmaktır. Bu doğrultuda işverenle son bir konuşma yapmanızı ( aslında değişen bişey olmayacağını düşünüyorum ancak kendinizi vicdanen rahat hissetmeniz için söylüyorum) rahatsızlıklarınızı dile getirmenizi, iş tanımını yapmanızı aynı sürece tekrar girdiğinizi düşündüğünüz anda ise işten ayrılıp daha seçici davranarak size birikim sağlayabilecek bir iş bulmanızı tavsiye ederim. Hakkınızda hayırlısı olsun. İyi çalışmalar.



makoto
makoto
02 Mayıs 2013

walla arkadaşım bende bir yakınımın yanında çalışıyorum. Bende aynı aşamalardan geçtim. dediklerinin hepsini yaptım. hatta fazlasını yaptım. ama hiç gocunmadım. arada sinirlendiğim oldu. ama takmadım.\r
zamanla kendimi geliştirdim. işler büyüdü. şu anda araba altımda, maaşımda iyi düzeyde.. \r
demek istediğim bazı şeyleri yaptığın zaman bir süre sonra saygı görüyorsun. 58 yaşındaki usta başımız bana şöyle yap böyle yap derken şimdi bana soruyor herşeyi. \r
sabret çalışmana bak. ben bu aşamaya 3 senede geldim. çok ta değil. biraz sabır bence.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.