myozcan
myozcan
17 Haziran 2013

Kombide proje şartı kalktı

Geçtiğimiz mart ayında Hollandalı BDR Therma’ya yüzde 100’ü devredilen Baymak, İstanbul’da İGDAŞ’ın verdiği ‘Projesiz kombi değiştirilebilir’ izniyle standart kombileri yoğuşmalı kombiye çevirmeyi amaçlıyor.

enilenebilir enerji içinde çalışmalar yürüten Baymak, Milli Eğitim Bakanlığı’na sunduğu teklifle okulların kendi elektriğini üretebilmesi için çalışmalar yapıyor.
Türkiye’de 5 milyon standart kombinin yoğuşmalı kombi ile değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, değişim için bile proje şartı olmasının engel görüldüğünü ifade etti. İstanbul’da İGDAŞ’ın proje çizimi şartının kaldırdığının altını çizen Çolak, “Projenin maliyeti 350 lira. Bu değişimle beraber İstanbul’da sorumluluk üretici firmaya verildi” dedi.

KAZAN DAİRESİ ÇATIDA

Standart kombilerin yoğuşmalı kombi ile değiştirilmesiyle beraber vatandaşların minimum yüzde 25’lik tasarruf sağlayabaileceğini kaydeden Çolak, yoğuşmalı kombilerin yanında evlere güneş kollektörü kurulmasıyla beraber enerji maliyetlerinde yüzde 15’lik daha azalma olabileceğini belirtti. Çolak, “Kombi kendisini 1 yılda amorti ederken güneş kollektörüde 6 yılda kendini amorti ediyor” dedi. Yeni sistem duvar tipi kazanlarla, kazan dairesinin kötü algısını değiştirdiklerini dile getiren Çolak şunları söyledi: “Yeni yasalara göre 2 bin metrekareden büyük alana sahip yapılarda merkezi sistem kurulması şartı var. Biz de merkezi sisteme uygun doğlagazla çalışan bir sistemle hizmet veriyoruz. O büyük kazanların yerine 15 tane kombi büyüklüğünde olan sistemi yan yana kullanıyoruz. Kazan daireleri olmayan yapıların çatılarına bile bu sistem kurulabiliyor.


kaynak:http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?i d=23516301


rumeli
rumeli
17 Haziran 2013

[QUOTE=myozcan Türkiye’de 5 \r
milyon standart kombinin yoğuşmalı kombi ile değiştirilmesi gerektiğini \r
ifade eden Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, değişim için bile proje \r
şartı olmasının engel görüldüğünü ifade etti. İstanbul’da İGDAŞ’ın proje\r
çizimi şartının kaldırdığının altını çizen Çolak, “Projenin maliyeti \r
350 lira. Bu değişimle beraber İstanbul’da sorumluluk üretici firmaya \r
verildi” dedi.

\r
\r
Proje zorunluluğunun kalktığını, birde biz bilsek.\r
\r



ipekkoza34
ipekkoza34
26 Haziran 2013

olay sadece yoğuşmalı kombi değil.peteklerde artırılmalıki 50/40 sisteminde çalışan yoğuşmalı kombiler yüzünden kışın donma tehlikesi geçirmesin millet.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.