Administrator
Site Yöneticisi Administrator
27 Ekim 2013

Doğu & Güneydoğu’da Doğalgaz Seferberliği

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Doğu ve Güneydoğu illerine doğalgaz seferberliği başlatıyor.

Kurum, 15 Kasım’da Bitlis, Bingöl ve Muş için ihaleye çıkacak. Bir hafta arayla Sinop, Iğdır ve Artvin’in ihalesi gerçekleştirilecek. İhaleye kazanan şirket, bu illerde doğalgaz altyapısını kuracak ve dağıtım hizmetlerini verecek. EPDK Başkanı Hasan Köktaş, “İhalelerin tamamlanmasıyla gaz ulaşmamış şehir kalmayacak.” değerlendirmesini yaptı. GAZBİR Başkanı Yaşar Aslan ise, “Gaz dağıtım şirketleri olarak bu 10 yılın sonunda artık kendi ayaklarımızın üzerinde durmak, tarife tartışmaları yaşamadan, baba parası yemeden gençliğimizi yaşamak istiyoruz.” diye konuştu.

8’inci EPDK-GAZBİR Sektörel Değerlendirme Toplantısı Antalya’da yapıldı. Toplantıya, şehirlerde doğalgaz dağıtımı yapan şirketlerin patron ve yöneticileri, EPDK üst yönetimi katıldı. EPDK Başkanı Hasan Köktaş, yerel ve genel seçim sürecine girildiğine dikkat çekerek, gaz dağıtım şirketlerini yerel yönetimler ile uyumlu çalışmaları konusunda uyardı. Köktaş, “Bu dönemde hem yeni abonelik talepleri karşılansın hem de kazı, altyapı yatırımlarında daha fazla hassas davranılsın.” dedi.

Köktaş, Türkiye’de 81 şehirden 71’ine doğalgaz ulaştığını belirterek, Sinop, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş ve Artvin, Ağrı, Hakkâri, Şırnak ve Tunceli’ye de gazın ulaştırılacağını açıkladı. 15 Kasım’da Bitlis, Bingöl ve Muş’un şehiriçi doğalgaz dağıtım ihalesinin yapılacağını açıklayan Köktaş, “Bundan bir hafta arayla Sinop, Iğdır ve Artvin’in ihalesi gerçekleştirilecek. Önümüzdeki süreçte ülkemizde doğalgaz ulaşmamış şehir kalmayacak.” dedi.

Köktaş, 6 yıl içinde sektöre yaklaşık 25 milyar liralık yatırım yapıldığını, 2008-2012 yılları arasında 1 milyon 700 bin abone alınarak doğalgaz ulaşan konut eşdeğeri abone sayısının 9 milyon 171 bini aştığını belirtti. Gelecek yıllarda doğalgaz dağıtım şirketlerinin gaz tedarikinde de çok daha güçlü pozisyonlara ulaşacaklarını belirten Köktaş, “Daha alternatifli ekonomik gaz temin imkânları olacak. Bu sayede hem kendileri kazançlı çıkacaklar hem de tarife sistemimiz aracılığıyla bu avantajın bir bölümünü tüketicilere de yansıtacaklar.” dedi.


Programs
Programs
29 Ekim 2013

Arkadaşlar bu konu üzerine bir soru sorucam.. Yaşadığınız illerde şahit olmuşsunuzdur şehir içi ihale gerçekleştirildikten sonra takribi hangi sürede iç tesisat firmaları açılmaya başlandı ? Yada bu konu hakkında herhangi bir malumatı olan varmı ? İhale sonrası aşama nedir ?



mertt
mertt
16 Kasım 2013

İhale yapıldı mı acaba bilgisi olan var mı?\r



Ahmetsaid
Ahmetsaid
21 Kasım 2013

batmana henüz doğalgaz gelmeden 1 sene evel açılan ve batan şirtketler oldu. nedeni ise dağıtım şirketinin taahüt etmiş olduğu (bu tarihleri yetkili ağızlardan ben duymadım) tarihte gaz vermemesi servis kutularını bırakmamış olması. bilirsiniz işte doğalgazda gider çok ayakta kalmak için gelirin olması gerek. sonrasında işte çevre illerden bil hassa diyarbakırdan bir çok firma geldi. Rekabet falan derken fiyatlar epey düştü ama yinede çok şükür çalışan herkese ekmeğini kazanıyor....




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.