Konu: 80 metrekare yer için yoğuşmalı veya yoğuşmasız kombi tavsiyesi

Mete kılıç
Mete kılıç
28 Kasım 2014

Yoğuşmadan faydalanabilmek için düşük sıcaklıklarda çalışması gerekmektedir. Gidiş-dönüş suyu arasındaki sıcaklık farkı çok önemlidir. Küçük hacimli mekanlarda veya toplam radyatör metresinin az olduğu yerlerde sistem rejime girsikten sonra sıcaklık farkı çok düşük olmaktadır. Bu nedenle yoğuşma özelliğinin faydası çok az olmaktadır.


ulviazeri
ulviazeri
28 Kasım 2014

yoğuşmalı


hakanc521
hakanc521
12 Aralık 2014

iklim önemli, eğer kombiye giren ve çıkan suların sıcaklık farkı 20 C gibi oluyorsa yoğuşmali tercih edilebilir. Türkiye şartlarında da bu genellikle sağlanır yaşadığın şehir iklimi yumuşak değilse.
yoğuşmali tercih edilebilir. Zaten onun mantığı yanan gazın enerjisini daha çok almaktır, atık ısıyı azaltmış oluyorsun.
böyle şeyler işte..




ulviazeri
ulviazeri
22 Aralık 2014

Tamamen katılıyorum sayın hakanc521. dogru diyosun yaşadığın iklim sertrse yoğuşmalı seçilmeli. Ben Azerbeyjandan yazıyorum ve benim oturduğum ilçe soğuk iklimle müşahede olunuyor ve oldukca sertdir.
Evim net olarak 110m2-dir. 24-lük premix yoğuşmalı bir kombi düşünüyorum. Tercihim DD nitromix ama buraya yalnız 35kv-lik getiryorlar. Şimdi bilemedim ben direk türkiyeden kargoyla bu ürünü ala bilirmiyim. Ve alıcak olursam Gümrük tutumu ile beraber bana kaça mali olur? DD nitromix 24kv tabi ki? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...



Oğuzhan Öztürk
Oğuzhan Öztürk
26 Mayıs 2020

85 metrekare evim için hangi kapasitede kombi almam gerekiyor




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.