MERHABA, GAZ DAĞITIM ŞİRKETİNİN KAPIYA KADAR GETİRDİĞİ SERVİS KUTUSUNUN BASINCI NASIL VE NEYE GÖRE BELİRLENİR ? ÖRNEK OLARAK ELİMDE 11 DAİRELİK BİR İŞ VAR OCAK+KOMBİ BU BİNADAKİ DAİRELERE GAZI GÖNDERMEK İÇİN HANGİ BASINÇLA, HANGİ HIZLA, HANGİ DEBİYLE, HANGİ BORU ÇAPIYLA SERVİS KUTUSUNDAN BAŞLAYIP SONRA HANGİ KATTA YADA KATLARDA BORU ÇAPINI DÜŞÜRMEM GEREKLİ HANGİ HESAPLARI BİLMEM GEREKLİ YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM. İLGİ VE ALAKANIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. HAYIRLI İŞLER VE BOL KAZANÇLAR HERKESE.
Zetecad programinda hepsi var bu kadar uzun heseplamalar burda anlatilmaz
İLGİNİZ İÇİN ÇOK SAĞOLUN! AMA SERVİS KUTUSUNDAN ÇIKCAĞIM BORU ÇAPINI NEYE GÖRE BELİRLEYECEĞİM.
Öncelikle eğer sistemde kazan varsa ve yüksek kapasiteliyse hattı 300 mbar yapmak lazım.MMO kitapta P1karesi-P2karesi=..... şeklinde bir formül var.Sen tahmini bir çap seçersin.Yine bir tablodan ve ona göre hesaplama yaparsın.21 mbar olduğunda yine tahmini boru çapı çizelgesini kullanırsın (Bu seferki tablo 21 mbar için olmalı)Sonra basınç kaybına geçersin.
Servis kutusu basıncı bize bağlı.MEsela 150 kW bir kazan ve 11 daire de iç tesisatta 300 mbar kullanmaya gerek yoktur ama büyük tüketim olursa o zaman 300 mbar olması gerekir.Kitaptan formülleri bir gözden geçirin derim.