Konu: SERVİS KUTUSUNDAKİ BASINÇ NEYE GÖRE BELİRLENİR ?

Talha gecimli
Talha gecimli
29 Kasım 2017

Zetecad programinda hepsi var bu kadar uzun heseplamalar burda anlatilmaz




merpolis
merpolis
29 Kasım 2017

  1. MERHABA, GAZ DAĞITIM ŞİRKETİNİN KAPIYA KADAR GETİRDİĞİ SERVİS KUTUSUNUN BASINCI NASIL VE NEYE GÖRE BELİRLENİR ?
    Ana hatlarda bulunan doğalgaz borularında gaz basıncı 1-5 bar arası değişmektedir. Servis kutusundan da konutlara 21 mbar ya da 300 mbar olarak iki farklı basınçta gaz verilir. Çok uzun tesisat hatları, ticari kullanım ya da konutta çok fazla daire yoksa genellikle 21 mbar uygulanır. 

  2. ÖRNEK OLARAK ELİMDE 11 DAİRELİK BİR İŞ VAR OCAK+KOMBİ BU BİNADAKİ DAİRELERE GAZI GÖNDERMEK İÇİN HANGİ BASINÇLA, HANGİ HIZLA, HANGİ DEBİYLE, HANGİ BORU ÇAPIYLA SERVİS KUTUSUNDAN BAŞLAYIP SONRA HANGİ KATTA YADA KATLARDA BORU ÇAPINI DÜŞÜRMEM GEREKLİ HANGİ HESAPLARI BİLMEM GEREKLİ YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM.
    Geleneksel metod ile bunu nasıl yapabileceği anlatmam zaman alacaktır. Kafan da karışabilir. İhtiyaç varsa geniş bir zamanımda anlatabilirim. Ancak öncelikle TS 7363 standardını incelemen gerekecek. Bunları bilmen önemli.

    Diğer bir metod doğalgaz tesisat projeleri için özelleştirilmiş Zetacad gibi programlarda çap tayini yapmak ki bu daha basit bir işlemdir. Hesaplamalarla, tüketim değerlerini bulmakla uğraşmassın ayrıca şartname/tse uygunluğunu da sağlamış olursun.

    Önce buradan Zetacad demosunu indirin.

    Ardından buradan da ZetaCAD'da Kolon Projesi Çizimi videosunu izleyiniz.

    Kolay gelsin



Perfectionn
Perfectionn
30 Kasım 2017

İLGİNİZ İÇİN ÇOK SAĞOLUN! AMA SERVİS KUTUSUNDAN ÇIKCAĞIM BORU ÇAPINI NEYE GÖRE BELİRLEYECEĞİM.




canguntan
Danışman canguntan
11 Aralık 2017

Öncelikle eğer sistemde kazan varsa ve yüksek kapasiteliyse hattı 300 mbar yapmak lazım.MMO kitapta P1karesi-P2karesi=..... şeklinde bir formül var.Sen tahmini bir çap seçersin.Yine bir tablodan ve ona göre hesaplama yaparsın.21 mbar olduğunda yine tahmini boru çapı çizelgesini kullanırsın (Bu seferki tablo 21 mbar için olmalı)Sonra basınç kaybına geçersin.


Servis kutusu basıncı bize bağlı.MEsela 150 kW bir kazan ve 11 daire de iç tesisatta 300 mbar kullanmaya gerek yoktur ama büyük tüketim olursa o zaman 300 mbar olması gerekir.Kitaptan formülleri bir gözden geçirin derim.






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.