Konu: Arka odalardaki petek az cok az isiniyor

Sinan Kılıç
Sinan Kılıç
23 Ocak 2018

pex b ile mi öşeli tesisat yoksa ppr c ile mi




trojan47
Uzman trojan47
23 Ocak 2018

Büyük ihtimalle  gidiş  dönüş hattı pprc  süpürgelik üstü  çekilmiş bundan dolayı  kombiden çıkan hat ilk petekleri iyi ısıtırken  son petekler daha az  ısınacaktır. Çözüm olarak kombi markasına  göre  gidiş yada dönüş  hattına ( Kombi içindeki pompa dönüş hattındaysa gidişe , Kombi içindeki pompa gidiş hattındaysa  dönüşe ek pompa atılmalı ) uygun kapasitede sirkülasyon pompası atılmalı ve   son petekler  alttan giriş  alttan çıkış yapılırsa  sorun çözülür diye düşünüyorum . 




Engin UYSAL
Danışman Engin UYSAL
23 Ocak 2018

Hat çok uzun olduğu için tahminin süpürgelik var sıva üstütesisat çekildi ve bu yüzden dirsek sayınız fazla. Bu gibi durumlarda:

1. En kolay olarak  kombiye en yakın yerlere  termostatık vana atılıp ısı sınırlandırılması sağlanmalı, böylece diğer odalara ısı kayacaktır.

2.Petekler alttan veya çapraz (terst-düz) bağlantı yapılmalı.

3. en son çare olarak sirkülasyon pompası düşünülebilir. hat çok uzun ise bu yola baş vurun derim.

Ama ilk 2 söylediğimle bu gibi sorunların çogunu aştım.




canguntan
Danışman canguntan
16 Şubat 2018

Melek hanım bu konu için öncelikle kombiyi kaç derecede yaktığınız önemli. Eğer cihazı düşük sıcaklıkta kullanıyorsanız mesela 40 derece. Zaten son radyatöre gittiğinde sıcaklık çok düşecektir. Hat süpürgelikten gidiyorsa en basit yapılacak şey bizim tabirimiz ile reglajdır. Yani cihaza en yakın radyatörün vanasını az açıp, en uzaktaki radyatöre gidene kadar vanaları daha fazla açmaktır. Bu şekilde ilk radyatörde daha az devir daim olacağından sıcak su diğer radyatörlere daha kolay gider.Son radyatörün vanasını da sonuna kadar açmalısınız.

Sıcaklığı da çok düşük tutmayın. Eğer bu şekilde de çözüm olmuyorsa, boru çapları devreye girer. Yani borular kalından inceye doğru gitmelidir. Eğer son radyatöre giden borular DN 15 dediğimiz en düşük çaptaysa bunu bir üst çapa çıkartmak doğru olacaktır. 

Süpürgelikten giden tesisatlarda ister istemez ilk ve son radyatör arasında ısı farkı olacaktır ama bunu vanaları ayarlayarak minimuma düşürebilirsiniz. Herşeye rağmen değişen birşey olmuyorsa tesisatınızı kontrol ettirmelisiniz.  






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.