Konu: EPDK YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ

Engin UYSAL
Danışman Engin UYSAL
09 Mart 2018

ben ilk defa senden duydum böyle birşey. Varsa da saçmalamışlar. Yeni mezun mühendis her şekil çalışır. Bunda bir yanlışlık olmalı. ya Olduğun yerdeki AKSAGAZ firması kafayı yedi yada buradakiler böyle birşey bilmiyor.




HAKANDOGRU
HAKANDOGRU
10 Mart 2018

Yaklaşık 2 ay önce aksagaz dan yeni firma açma için istenilen belgeler listesini aldığımda bu şekilde bir maddeden bahsetmemişlerdi.Şuan evrakların hepisini tamamlayıp başvuruya gittiğimde dedikleri ise yeni gelen maddenin detaylarına haiz olmadığımız için başvuru alamıyoruz. Mevzuat yeni olduğu için ilk defa duymanız dogal. Yanlışlık olduğu ve saçmalığı hakındaki fikrine katılıyorum bende tamamiyle. Lakin çözüm için ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.Aksagaz olan yerlerde yeni firma açanlar veya açmayı düşünenler bu durumla karşılaşanlar varsa bilgilerini paylaşabilirse konu hakkında daha sağlıklı bilgi edinebiliriz




Engin UYSAL
Danışman Engin UYSAL
10 Mart 2018

yani açanlara çok yardımcı oldum ve böyle bir yaptırım yok. sanırım bölgeden bölgeye değişiyor. hatta sana yeni firma için aranan şartları içeren bir nüshansını çekip atarım.




karadenizyusuf
karadenizyusuf
11 Mart 2018

Engin UYSAL yazdı:

yani açanlara çok yardımcı oldum ve böyle bir yaptırım yok. sanırım bölgeden bölgeye değişiyor. hatta sana yeni firma için aranan şartları içeren bir nüshansını çekip atarım.



bana da atabilir misin ?


HAKANDOGRU
HAKANDOGRU
12 Mart 2018

0hakandogru@gmail.com mail adresine gönderebilir misin?





canguntan
Danışman canguntan
15 Mart 2018

Arkadaşlar Gaz Dağıtım firmaları lisans verirken istedikleri şartlar ile ilgili "diğer belge v.b." gibi bir madde mevcut. Bunu EPDK Gaz Dağıtım firmalarına hak olarak vermiş. Bu durumda bahsettiğiniz belgeler isteniyorsa, bu belgeleri vermek zorundasınız. Bir dönem Kayseri'de SMM zorunluydu. Bu bahsettiğim şarttan dolayı evrak listesine eklenmişti. Konuyu bu şekilde incelerseniz iyi olur.

Ayrıca unutmayalım bugün MMO, Mekanik tesisat belgesini en az 1 yıl bu belgeye sahip birisinin yanında sigortalı olarak çalışmış kişilere veriyor. Bende belgemi aldım ve başladım ama önce bir süre Ankara'da staj yapar gibi çalıştım. Bence de en az 1 yıl tecrübe etmeniz iş hayatınız için iyi olacaktır. Yoksa farklı sıkıntılar ile karşılaşabilirsiniz.




HAKANDOGRU
HAKANDOGRU
17 Mart 2018

Öncelikle olayın iç yüzünü tam bilmeden bu değişikliği doğru bulmuş  kendi işi ile meşgül olmak isteyen mühendislere her fırsatta engel çıkarmalarını onaylamış gibi cevaplar görmek üzüntü verici. Sektörde yeniyim tecrübeye çok ihtiyacım olduğu açık bir gerçek lakin hiç birşey bilmiyor da değilim. Mekanik tesisat ile doğalgaz sektörü arasında uçurum olmasından dolayı mukayeseyi doğru bulamadım.Ek olarak mekanik tesisat belgesi 1 yıl sonra, iç tesasiat ve endüstriyel belgeleri kurs bitiminde yapılan sınavdan hemen sonra almaya hak kazanılan belgeler olarak biliyorum.Neticede bu işi yapmak için gerekli yeterliliğe sahip olduğumu belgeleyen MMO dan alınmış evraklarım var. Dolayısıyla şuan elimde mevcut olan doğalgaz belgelerim bir firmanın referans yazısından daha kıymete değer görünmüyorsa mmo dan belge almanın bir anlamı kalmamıştır.




canguntan
Danışman canguntan
19 Mart 2018

Gaz dağıtım firmaları imaj olarak yetkili firmaların arkasında görünse de aslında hiç te öyle değil. Onlar da kendilerini emniyete almaya çalışıyorlar. Basitçe, herhangi bir olay olduğu durumda bir taraf olmak istemiyorlar. Bunu da yetki alırken formlara ve istedikleri belgelere yansıtıyorlar. Mesela sayaç montajı gaz dağıtım firmasına ait olmasına rağmen zorunlu yapılan bir sözleşme ile yetkili firmalar montajı yapmak zorunda kalıyor gibi. 

Tecrübelerime dayanarak ve aynı zamanda iç tesisat ve endüstriyel doğalgaz tesisatı yetki kursu eğitmeni olarak şunu söylemeliyim ki yetki belgesi hiç bir şey ifade etmiyor. Çünkü işin başına geçince çok çok farklı durumlar ile karşılaştığınız gibi her şehirde uygulama farklı. Kursta anlattığımız ise genel konular. 

Kimi arkadaşımız projeye attığı imzanın ne anlama geldiğini bile bilmiyor. Attığımız her imzadan ömür boyu sorumluyuz. Bazı uyanıklar yeni mezun yada yeni belge almış arkadaşları istediği gibi kullanarak iş yapabilmekte. Yine imza sizin olduğundan sizin adınız kötüye çıkıyor.




Kemal ÜNLÜ
Uzman Kemal ÜNLÜ
21 Mart 2018

EPDK 'nın 2018 Doğal gaz Sertifika yönetmeliğini aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilirsiniz.

http://www.epdk.org.tr/TR/Dokuman/8943








Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.