Konu: 2023 YILI HANGİ MARKA KOMBİ TAVSİYE EDERSİNİZ ? ( EN İYİ KOMBİ MARKALARI VE YORUMLAR )

trojan47
Uzman trojan47
26 Mart 2018

2011 yılından beri çalışıyorum belki yüzlerce  kombi satışı yapmışımdır. Bugün kendi  evime kombi alırsam  Buderus  tan şaşmam. Şuana kadar hiçbir geri dönüş  yaşamadım .   En çok geri dönüşü ise ECA dan yaşadım  belki onlarca  kullanıcının yaşadığı sıkıntı  sıcak suda  yaşanan dalgalanma s u bi soğuyup bi ısınıyor servis vs  gönderdiğimde de  sorun çözülmedi. Viessmann  da  40 , 50 kombi satmışımdır  bu süre içerisinde  7,8  tanesinde parça yanma , bozulma  yaşandı . Tabi bu kendi satışlarımda  karşılaştığım durum .


Engin UYSAL
Danışman Engin UYSAL
26 Mart 2018

ben en çok baymakta sıkıntı yaşadım be bosch ta parça yanmaları ve yüksek maliyette ısıtma. ECA 1 kez yaşadım o da kullanıcı hatasından dolayı. Demirdökümde sıkıntı yaşamadım. sadece biraz sesli çalışıyor. vaillant -Viessman ve buderusta bir sıkıntı yaşamadım.




Kemal ÜNLÜ
Uzman Kemal ÜNLÜ
26 Mart 2018

Kesinlikle Demirdöküm 

kendi evimde de kullanıyorum.


zeyn
zeyn
26 Mart 2018

Almanlardan şaşmayın

Vaillant Viessmann Buderus


duyguu1
duyguu1
27 Mart 2018

Konvansiyonel kombi kullanım yasağı 21 nisan da yürürlüğe girecek diye haberler var. Bence en iyisi buderus yakıt tasarrufu da iyi hiç geri dönüş almadım çok az Viessmann kombi satmama rağmen eşanjörlerde sürekli sıkıntı yaşadım.




canguntan
Danışman canguntan
29 Mart 2018

Bir firma için en iyi kombi en çok kar ettiren kombidir.

Ama teknik adam gözüyle 2003 yılından bu yana gördüklerimden sonra Remeha, Vaillant, Buderus, Viessmann, Baymak, İmmergas, Airfel, Ferroli, Demirdöküm, ECA ev diğerleri diyeceğim.

Vaillant kombi konusunda uzmandır, Buderus'un şahsen satıp montaj ettirdiğim ve 13 senedir arıza yapmamış kombileri mevcut. Viessmann bu iki firmaya göre biraz geriden gelir.

Mühendislik hizmetleri ve kalite konusunda Remeha Buderus'tan bile daha iyidir ama marka ülkemize yeni geldi.

Baymak tabiri caizse aynı Opel gibidir.

Diğerlerine gelince eh diyebiliriz. Demirdöküm Vaillant tarafından satın alındı.

Şu anda Viessmann, Vaillant ve Buderus'un pek çok modeli ülkemizde montaj ediliyor. Baymak aynı şekilde. İtalyan markalarında pek çoğunun montaj yeri yine ülkemiz. 

Baymak'ta BDR grup tarafından alınmış durumda. Bu gurubunda büyük ortağı Remeha diyebiliriz.(BDR= Baxi - DeDitrich - Remeha)

ECA bizim markamız ama ne kadar zorlasalarda teknoloji olarak çok gerideler. Demirdöküm yine ECA gibi.

İşin aslı Alman ya da Hollanda menşeyli olan cihazlar Mercedes-BMW ayarında, Baymak,Airfel, İmmergas gibi cihazlar Opel diğerleri ise Tofaş eşdeğeri diyebiliriz.

Burada en önemli nokta tesisatınız. Tesisat doğru yapılmadıysa isterseniz altından cihaz taktırın yine sorun yaşarsınız.

Bunlara ek olarak Daikin cihazlar çıkarttı. Daikinin'de yoğuşmalı cihazı Almanlara rakip olabilecek kıvamda.

Yakında konvansiyonel cihazların üretimi ve ithalatı yasaklanacak tabi erteleme olmazsa.Firmalar stoklarındaki konvansiyonel cihazları satabilecek ama bitince bitti. 

Belki maliyeti çok yüksek ama alınacak kombiler artık yoğuşmalı hatta tabiri doğru olsun tam yoğuşmalı olmalı.Belki pahalıya mal olur ama yakıttan doğru kullanımla ve modülasyonlu bir oda termostatı da kullanarak %30-%35'e kadar tasarruf edebilirsiniz.

Cihaz alacaksanız etrafın tavsiyelerinden çok internetteki şikayetlere bakın.Ayrıca cihazların spot piyasasının da olduğunu unutmayın. Cihazı pahalı aldığınızı düşündürebilir.Zaten bir cihaz spota girdiyse ayağa düşmüş demektir. Cihaz seçiminizi ona göre yapın.

 




canguntan
Danışman canguntan
29 Mart 2018

Eşanjör sıkıntılarına gelince: Buderus AlMgSi eşanjöre sahip. Bazı yüksek kireç oranına sahip bölgelerde delinmeler olduğunu biliyorum. 

Viessmann'da ise paslanmaz çelik eşanjör mevcut. Aslında cihazları kullanılacağı bölgeyi düşünerek seçmek lazım. Geçenlerde İzmir'deki arkadaşım Buderus konvansiyonel cihazın eşanjörü tıkanmış diye aradı.Şebeke suyundan o kadar çok kum geliyormuş ki her su bastığında cihaza dolmuş örneğin.

Kullanıcılarımdan aldığım bilgilere bakarak evet Buderus Viessmann'ın aynı tip cihazından daha az gaz tüketiyor.

Eğer zamanında Isısan Buderus ile çalışmış olsaydınız Remeha markasını incelerdiniz.Anadolu'da henüz pek yaygın değil ama bir bakmanızı tavsiye ederim.

Aynı şekilde Daikin'de güzel cihazlar çıkarttı.

 




Azizb
Azizb
29 Mart 2018

Fondital marka cihazlar hakkında neler düşünüyorsunuz bence kaliteli bir cihaz üretimi sağlanmış ve Türkiye piyasasında yeni olmasına rağmen bir başarı elde edebilmiş sizin düşünceleriniz nelerdir ????


canguntan
Danışman canguntan
01 Nisan 2018

"Fondital" markasının web sitesini şöyle bir inceledim.Firma İtalyan menşeyli.

Ağırlık olarak radyatör, özellikle aluminyum radyatör üretip satıyor.Cihazlar için konuşmak için çok erken ama İtalyanlar genelde Ferroli tarzı cihazlar ile karşımıza çıkıyor.Eğer o tarzdansa Ferroli gibi olacaktır.

Yoğuşmalı kombi teknolojisi Hollandalıların uzmanlık alanı.Sebebi de devletin ciddi şekilde üzerine düşmüş olması.Sonuçta yine Alman ve Hollanda bir tarafta İtalyanlar bir tarafta olacak.

Cihazları görmek lazım. Ama açıkçası satılması için ciddi pazarlama faaliyeti ister.  Bana kalsa kombi bir tarafa ama Aluminyum radyatöre daha ağırlık verirdim.

 




Azizb
Azizb
01 Nisan 2018

İtalyan menşei ama Türkiye pazarında özellikle Doğalgazda Lider firmalar olan Üçay Mühendislik ve Fortes Mühendisliğin pazar oluşturduğu cihazlar mesela diğer cihazlardan bir farkı yanma odası ile baca arasındaki mesafe 13 cm ye düşürüşmüştür ve emsallerinde bu aralık bu kadar alçak değil daha yukarıdadır bunun güvenceside yanma odasının aluminyum kullandığından dolayıdır. Bu neticede bacaya yakınlığı ile yakıttan tasarruf sağlanmıştır ve diğer cihazların devreye girip çıkma durumu fazla iken bu cihazda devreye girip çıkma oranı çok azdır bence Türkiye pazarında adının duyulması gereken bir marka diye düşünüyorum ve duyulmayada başlandı


Azizb
Azizb
11 Nisan 2018

duyguu1 yazdı:
Konvansiyonel kombi kullanım yasağı 21 nisan da yürürlüğe girecek diye haberler var. Bence en iyisi buderus yakıt tasarrufu da iyi hiç geri dönüş almadım çok az Viessmann kombi satmama rağmen eşanjörlerde sürekli sıkıntı yaşadım.


Konvasyonel kombi kullanım yasağı gelmedi bu konuda bilinçlenelim sadece fabrikalara üretim yasağı geldi yani Nisan ayından itibaren üretimi duracak ve stoklar tükenene kadar satışlar devam edecektir bu konudaki ince noktayı herkes bilmiyor yani konvasyonel kombi firmaların stoklarında var ise bu kombiyi kullanabilirsiniz, satabilirsiniz... 

 




katikorn
katikorn
02 Mayıs 2018

merhabalar ben evde maktek condence yoğuşmalı kullanıyorum ofiste demirdöküm nitromix hermatek yoğuşmalı kullanıyorum. ikisindende memnunun ama demirdökümde senkron kayması yaşadık ve bikaç gün boyunca giderilemedi. maktekte hiç sorun yaşamadım bence maktek alın.


Postman
Postman
13 Haziran 2018

Alman cihazları candır. Sırasıyla

Vaillant

Buderus

Viessmann




zuxi
zuxi
04 Temmuz 2018

Kendi evimde kullanıyorum 6 yıldır tık demedi fiyat performans ürünü Demirdöküm derim


concepts
concepts
06 Eylül 2018

Son dönemdeki dövizde ki artış nedeni ile yerli ürünlerin kullanımı bihayli önem kazandı.

Tabiki Alman cihazları iyidir ancak buralara kolay gelmediler o nedenle yerli üretimi desteklemek adına %100 yerli sermayeli Dizayn Kombi diyorum.

Sattığımız müşterilerden şimdiye kadar olumusuz herhangi bir geridönüş almadık.

Saygılar




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.