Uğur Doğan
Uğur Doğan
28 Kasım 2018

yan komşum börekçi doğalgaz branşman istemiyor gazdaş branşman şart diyor

merhaba ben edirne merkezde restaurant işletiyorum. 1 hafta içinde doğalgaza geçiyorum(mevcut tadilatım devam ediyor)başvurumuzu yaptık ve bizim kapıda bana ve yan tarafta bulunan börekçiye ait kutu var ve bizim sıramızda 10 adet dükkan var 7 adet dükkandan gaz kullanmayacagım diye imza aldım. yan taraftaki börekçi ben gaz kullanmıcam diyor (imza almam gerekiyor mu) fakat benim kuzine şofben kw larının yazdıgı başvuru kağıdında börekçininde malzeme listesi kw cinsinden yazıyor. sordugumda ileride bağlatmak isterse diye söyledi doğalgaz firması. ben inanmadım açıkçası bildiğiniz başvuru yapıyorlar. kutunun parasını ve branşman parasını bana ödetmeye çalısıyor olabilirler mi ? branşman bırakmasak olur mu ?


dafidakk
Uzman dafidakk
28 Kasım 2018

börekçiden de imza alırsanız vana bırakma zorunluluğunuz ortadan kalkar diğer dükkanlar gibi yoksa bırakmanız gerekir. kutunun parasını alma dediğiniz olay aboneliktir herkes abone olurken verir payına düşeni merak etmeyin gaz dağıtım firmasının parası kimsede kalmaz :) ona da zamanı gelince çökerler. sizden güvence bedeli olarak ekstra ücret talep ederler


Kemal ÜNLÜ
Uzman Kemal ÜNLÜ
28 Kasım 2018

börekçi ile aynı servis kutusundan gaz alacaksanız. Börekçiye branşman bırakılmasa dahi kutudan binaya giden dağıtım hattındaki boruların çapı tayini yapılırken, börekçinin muhtemel tüketimi de hesaba dahil edilecek.

Bunun sebebi ileride börekçi fikrini değiştirirse dahi dağıtım hattını komple değiştirmek zorunda kalmayacaksınız.

Her ne kadar şuan için dezavantaj gözükse de bu durum ilerisi için yine sizin faydanıza olacaktır.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.