Konu: Kendi Yapmadığı Tesisatların Projesini Çizen Firmaların Yetkileri Artık Direk İptal Edilebilecek

gamzeyetmez
gamzeyetmez
15 Aralık 2018

çok iyi karar ama kime nasıl şikayet edeceğiz? hepsi bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda


muhammetfatih
muhammetfatih
16 Aralık 2018

Kağıt üzerinde yazmak çizmek kolay  EPDK da ticari kaygı yok müşterinin gazı açılmış açılmamış mühendisin umrunda değil adam geliyor imza atıp gidiyor olmamışsa  bı daha randevu al diyor bitiyor kahrı eziyeti firma çekiyor  fiyatta anlaşıyor parasını zar zor alıyor ıgdasin kahrını çekiyor mühendisin müteahhitin toprak sahibinin mal sahibinin kiracının .Bebeğin yaşlının felan filan o kadar firma var rekabet var  iş yapmış yaomamis kimin umrunda sanki  başka tesisatı cizemezsin diyor guzel diyor sanki tesisatları sertifikalı usta yapıyor mus gibi  gitsinler firma muhendislerine eğitim versinler firmaları 6 ayda bir ziyaret etsinler ustalara seminer versinler ben 3 yıldır çalışıyorum kimse gelip bı halimizi hatrimizi derdimiz sormadi anca kanun koy uygula gitsin  uygunluk peşinde koş saat al  müşteri peşinde koş guzel memleketimin guzel insanları kendinize iyi bakın 


Ahmet Solmaz
Uzman Ahmet Solmaz
17 Aralık 2018

Bu karar sadece proje çizmek için ofis açanlar için gerekli büyük bir ihtimal çünkü hem uygulama hemde proje çizenler büyük ihtimal her türlü yine gözden kaçacaktır. nedeni ise adam ayda 200/300 tane proje çizenler iyi mi oldu derseniz müşteri sıkıntıya girer böyle herkes biraz daha temkinli davranır


mühendis.kya
mühendis.kya
17 Aralık 2018

EPDKNIN SON ALDIĞI KARARLARA GÖRE BİZ BAŞKA BİRİNİN YAPTIĞI PROJELERİ ÇİZİP GAZ AÇAMAYACAK MIYIZ. KESİNLİKLE KENDİ USTAMIZIN YAPTIĞI TESİSAT MI OLMALI . ?


Kemal ÜNLÜ
Uzman Kemal ÜNLÜ
17 Aralık 2018

mühendis.kya yazdı:
EPDKNIN SON ALDIĞI KARARLARA GÖRE BİZ BAŞKA BİRİNİN YAPTIĞI PROJELERİ ÇİZİP GAZ AÇAMAYACAK MIYIZ. KESİNLİKLE KENDİ USTAMIZIN YAPTIĞI TESİSAT MI OLMALI . ?



Bu kural zaten hep vardı ancak Gaz Dağıtım Şirketleri tespit ettikleri halde ihtar veriyordu. Şimdi direk yetki iptali istenebilecek.


Engin UYSAL
Danışman Engin UYSAL
21 Aralık 2018

Ben projesini çizdiğim adamın işçiliğini de alıyorum tek başına proje çizmiyorum. Yoksa başım belaya giriyor ben uğraşamıyorum başka türlü.


canguntan
Danışman canguntan
06 Şubat 2019

EPDK doğal olarak maddi boyuta bakmaz.O konuda yargıya gidin der.Karara gelince uygulaması var mı derseniz, çok nadir uygulandığını gördüm. Aslında sertifika direk iptal ediliyor da diyemeyiz. Sadece prosedür biraz daha kolaylaşmış ama şunu unutmayın dağıtım firmaları da tüzel kişiliktir yani para kazanmak üzere kurulmuş özel şirketlerdir.
Siz senede mesela 200 proje yaparken sadece proje çizenler 1000 proje yapar. E zaten tesisatların denetimi yapılıyor yani kurallara uyuluyor.Böyle olunca sizce nasıl olur?Zaten sertifika yönetmeliği evrakları vb. .tam olana yetkiyi vereceksin diyor.
Merdiven altını bu şekilde engellemek mümkün değil.
Burda sucu bile camına doğalgaz yazarken daha ne olsun?Berber bile yetki alıp iş yapıyor.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.