Konu: 2019 'da Doğalgaz Piyasası Nasıl Olur, Bizleri Ne Gibi Süprizler Bekleyebilir?

dafidakk
Uzman dafidakk
24 Ocak 2019

merhabalar
Sezonda çok yoğun bir dönemi yaşadık, bana göre hız kesmeden devam edecektir. Piyasa doğal olarak ekomonik gelişmeler ışığında ticareti +- yönde etkileyebiliyor öngörü zor bu noktada ama, ortada yapılması gereken iş var bana göre ve bunu sektör paydaşları olarak bizler yapacağız. Herkese hayırlı işler bol kazançlar..


Kemal ÜNLÜ
Uzman Kemal ÜNLÜ
24 Ocak 2019

İnşaat sektörü gelen zamların ve kredi faizlerinin altında eziliyor. Sıfır konutta işler düşecektir.
Kendi bölgem Ankara için konuşayım artık işlerimizin büyük bir kısmı tadilat işleri oldu.


tekniker46
Uzman tekniker46
24 Ocak 2019

2018 yılı devlet ihaleleri pek az oldu yapılan ihalelerin de bir çoğu iptal edilsi sözleşme aşamasında. Tahminime göre 2018 yılı ihaleler daha çok çıkacak gibi dörünüyor daha çok doğalgazın yeni geldiği iller ve 2018 yılında yapılmayan işler diye düşünüyorum.


alimas
alimas
24 Ocak 2019

2018 kötü geçti. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir 2019dan da bir beklentim yok


muhammetfatih
muhammetfatih
27 Ocak 2019

İstanbul'da birçok firma var ama iş potansiyeli şimdilik düşük geçen kış ta biraz böyle geçmişti ama 2018 maliyetlerin katlanarak arttığı bir yıl oldu 2017-2018 arasında 160 TL zamlanan kombi 2018-2019 aynı ayda bakıldığında 870 TL zamlandihini gördüm yine Mayıs Ağustos arası gelen zam  Eylül ayında 1 haftada geldi  piyasa bunu kaldırmadı daire satışları azaldı fiyatlar kırıldı malzeme maliyeti arttı bence bu kriz piyasadaki bazı müteahhitleri temizleyerek gerçek kişi ve firmalarla daha sağlam temeller üzerine daha guzel şartlarda  yeniden devam edecektir ama bu 6-7 aylık bir zaman gerektirebilir seçimlerden sonra olabilir mesela h h azından benim temennim bu yönde  her bahar bir çiçekle başlar hayırlı işlerimiz olur inşallah 


canguntan
Danışman canguntan
31 Ocak 2019

Bu sene için piyasaya bakarsanız, gazın yeni geldiği iller hariç diğerlerinde potansiyelde bir düşme var. Cihaz fiyatlarının artması, konvansiyonel cihazların kalkması, cihaz yenilemeyi düşünen vatandaşa idare etme zorunluluğu getiriyor. Böylece satışlarımız düşüyor. Yeni tesisat yaptıracaklar içinde bir dairenin yapım masrafı o kadar arttı ki artık kart ile ödeme ya da nakit ödeme hak getire. E senetle de alış veriş kalmadı. Bu potansiyelde düştü.
İnşaat kanadına gelirsek, çok büyük inşaat firmaları yeri geliyor konkordata ilan ediyor. Alacağınızı da alamıyorsunuz ya da barter'a giriyorlar ki cebinizdeki paradan olabiliyorsunuz.
Bu sene içinde pek birşey beklenmemeli. Masraflarda biliyorsunuz çok arttı. Mazot ve benzin bizim görünmez giderlerimiz katlayarak gidiyor. Sigorta ve Bağ-Kur ve tabi vergilerimiz. Çok dikkatli olmak gerekiyor.
Ayrıca hesabı uzun vadeli yapmazsanız önce para kazanır gibi görünüyor ama sonra bir sürü zarar ediyorsunuz.
Tabi bir de seçim var Seçimden sonra dananın kuyruğu kopacak. Parası olan da seçimi bekliyor. Kimine göre döviz artacak kimine göre düşecek.


Kemal ÜNLÜ
Uzman Kemal ÜNLÜ
01 Şubat 2019

Geçenlerde Gazbir başkanı ve Aksa grubunun başındaki isim Yaşar Aslan, Türkiye genelinde 3 milyon konutun doğalgazı kapıda olmasına rağmen halen abone olmadığını açıkladı. Önemli bir rakam. Gaz Dağıtım Şirketleri ödeme kolaylıkları, kampanyalar vs. yaparak 2019 da bu kitleyi kazanması lazım. Aksa grubu bunun için bir çalışma başlattı bile bağlantı bedeline 10 taksit yapacağını açıkladı. Yetmez ama hiç yoktan iyidir diyor ve diğer gaz dağıtım şirketlerinden de bu tip kampanyalar yapmasını bekliyoruz.





canguntan
Danışman canguntan
01 Şubat 2019

Devletimiz beyaz eşyada indirim yaptığı gibi sektörümüzdeki diğer cihazlarda da indirim yapsa belki biraz işler artar.Konvansiyonel cihaz yerine yoğuşmalı cihaz almak isteyenler yeri geliyor alamıyor pahalı diye.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.