Konu: 16'lı Kaskat Sistemi ve Endüstriyel Tesisat

semiyildiz
Danışman semiyildiz
25 Nisan 2019

Merhaba 
Endustriyel dogalgaz isi icin müşavir firma ile anlasmaniz gerekiyor, mesela Aksa gaz için Deriş müşavirlik firmasi ile calişmaniz gerekiyor,kısaca is baslama ve is bitirme dosyasi olarak iki asamada islem yapiliyor,detayli dosya hazirlama listesini müşavir firmadan alabilirsin,iş baslama dosyasi avan proje niteliginde oluyor,tum detaylar ve teknik cizim hesaplar vs. Son sekliyle ve kesin olarak eksiksiz olarak is bitirmede sunularak gaz acma islemleri gerceklesiyor,
Yapilmasi gerekenler listede var bunla ilgili müsavir firma mühendisi size yardimci olacaktir,olmak zorundadir,çunku danişmanlik icin sizden ücret alacak.

Zetacad de cizim ve hesaplari otomatik yapildiginda ve dxf olarak export edildiginden daha kolay olur, istasyon ekle ve peşine sayac ekle ve hesaplari yaptirip autocad de sayac kismini kaldirip istasyon cizebilirsin,istasyonla ilgili bilgileri gazdagitim firmasindan alabilirsin ,giris-cikis basinci ,sayac okuma basinci  vs..

Regulator secimini istayon cikisina gore secmen lazim ;muhtemelen 300 mbar cikisli olur, kazanlara kadar hatti 300 mbar gidersin uygun yerde yedekli regulator 2.kademe istasyon yapip kazanlara 21 mbar gidersin; regulatorlerin katologundan 300 mbar giris basincinda kac m3 veriyorsa ihtiyacina gore secersin ; 155 kw yogusmali cihaz debisi 16.15 m3/h toplam 259 m3/h yapar (yogusmali cihaz verim %103 oodugundan cihaz tuketim hesabinda verimi 1 olarak aldim) bu debiyi karsilayacak regulator secmen lazim ,%20 fazla kapasiteli secersen ilk calismada shutoff regülator atma ihtimali azalmis olur, birebir secersen ilk calismada yeterli debi gelmeyebilir.



Sercan Sağlam
Sercan Sağlam
26 Nisan 2019

Gerçekten çok açıklayıcı bir cevap olmuş teşekkürler..


canguntan
Danışman canguntan
29 Nisan 2019

Burada minik bir hatırlatma yapmak istiyorum.Eğer projelendireceğiniz yer gaz dağıtım firmanızın yetki alanı dışında ise o zaman EPDK yetkisi talep edilecektir. Yetkiniz varsa, proje kısmında bir müşavir firma istenecektir.
Bıu arada bir dönem kaskadlar aynı bacaya 8 adetten fazla bağlanamıyordu.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.