kayakivi
kayakivi
23 Kasım 2019

Döner dükanına teklif vereceğim

Merhaba ,

Bir döner dükanına teklif vereceğim.

Dükkanda 1 adet 3 gözlü döner cihazı ve bir adet ızgara cihazı ve kombi olacak. Dükkana bağlı ana kolon hattında 21 mbar'lık regülatör bağlı ve gaz kullanılıyor.

Bu kolon hattını revize etmem gerekli mi? Gerekli ise nasıl yapabilirim? Hangi malzemeleri kullanmam gerek? Tahmini maliyeti nasıl olur? Proje çiziminde dikkat etmem gereken hususlar var mı?

sıralı şekilde ayrıntılı anlatırsanız çok memnun olurum.


Reddit
Uzman Reddit
23 Kasım 2019

Kolon hattı 1 parmak geliyordur. Onu muhtemelen 1 1/4 çevirmen gerekecek.  Eğer ilk kolon hesabı 0.90 larda falan kalmışsa dükkan t den önceki hattı da bir çap buyutmen gerekir. 
İç tesisatta da 1 1/4 çeyrek gidip son hatta 1 parmak dönebilirsin. 

Tüm tesisat kaynaklı olacak. Exprof alarm cihazı selenoid vana olacak. 
Zetecadde çiz zaten çıkar. Sonra gerekli malzemeleri bulunduğun yerdeki malzemeciden öğren. 


muh3ndis
muh3ndis
23 Kasım 2019

gaz dağıtım firmasının şartnamesine göre değişkenlik gösterebilir. ama 3 aşağı 5 yukarı bu şekildedir. kullanılan cihazların güçleri tüketimi tüketim ise boru çapını etkileyecektir. cihazların güçleri zaten belli cihazları ekleyip güçlerini gir. eğer kurtarıyorsa kolonda tadilat yapmana gerek yok. direkt 25lik branşmana sayacı ekle 25 ile devam et. ortalama 50kw a kadar 25 lik boru kurtarıyor. tabi boru uzunluklarını göz ardı etmemek lazım. fazla ise bazen sıkıntı çıkarıyor. üstteki tesisat resimleri aksa nın şartnamesine göre hazırlandı.










Teknik Isı Mühendislik
Uzman Teknik Isı Mühendislik
26 Kasım 2019

Eğer et döner ise boşuna mevcut basınç ile yapma memnun kalmayacaklardır. 50mb civarı bir basınç isteyeceklerdir. Bu da kolon tadilatı demek. Kolonu 300 mb'a herhangi bir boru çapı değişikliği yapmadan geçirebilirsin fakat dönerciden sonra ayrılan hat için shut off regülatör kurman gerekir. Aynı şekilde dönerci için de bir shut off regülatör kurman gerekecek.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.