Konu: 2020 Doğalgaz Sezonu Nasıl Geçer? Korona Gölgesinde Sektör

Teknik Isı Mühendislik
Uzman Teknik Isı Mühendislik
09 Haziran 2020

İnşaat sektöründeki hareketlilik doğalgaz sektörüne de yansıyacaktır elbette. Fakat doğalgazın geleceği bazı yerlerde yatırımlar aksadı ve çalışmalar durduruldu. Şu anda insanların elinde biraz para var. Fakat bir kaç aya kadar ekonomik olarak işler kötüye giderse o zaman derinden hissederiz krizi. Stoklu çalışmak dezavantaj yaratabilir.


hdr10
hdr10
09 Haziran 2020

Evet önümüzü göremiyoruz. Gaz dağıtım şirketleri bu süreçte firmaların faydasına olacak yeni hamleler geliştirmeli.


Yeni Mezun
Yeni Mezun
09 Haziran 2020

Kamu bankalarının verdiği düşük faizli kredi sektörde bir hareketlenmeye neden olacaktır. Zaten bunu yavaş yavaş hissetmeye başladık. Ancak salgının tekrar olumsuza dönmesi biranda herşeyi altüst edebilir. Bu nedenle bu dönem uzun vadeli borçlanmayı uygun bulmadığımdan cihaz ve malzeme bağlantısına girmeyi düşünmüyoruz.


canguntan
Danışman canguntan
10 Haziran 2020

Müşteriler iş yaptırmaya yeni başladı ama işin maddi tarafı müşteriyi zora sokuyor. Diğer taraftan bilinçsiz müşterimiz çok ve sadece fiyata bakanlar had safhada.Malzeme kalitesi v.b. gibi konulara dikkat edilmiyor.
Bu sene belki bağlantı yapmak ya da stok yapmak pek mantıklı olmayabilir.
Potansiyel düştü. Cihaz yenilemeler arttı.


SAYISAL
SAYISAL
11 Haziran 2020

Bence bu sene çok önemli. Sektörel olarak bu senenin sonunda pes edecek meslektaşlarımız olacak. Ve her zamanki gibi kalan sahalar bizim diyeceğimiz bir yıl bizi bekliyor. Sevgili meslektaşlarım , benim acizane fikrim alınması gereken tedbirler var ;

  1. sizler doğalgazcı değil önce mühendis olun.      
  2. bir mühendisin faaliyet konuları geniştir bunları acil bir şekilde inceleyin.                    
  3. işinizi ve sattığınız ürünleri çeşitlendirin , klima ve ankastre olabilir ( kolay ve zahmetsiz).
  4. taşeron çalıştırmaktan mümkün olduğu kadar vazgeçin . Maaşlı ekipler kurun . Bu durumu nakite çevirin ( Petek temizliği , kanal gözlem , kanal açma gibi hizmetler için ekipman edinin).                                            
  5. hakkınızı aramayı öğrenin . Doğru için mücadele edin . Gaz dağıtım firmasının da , meslektaşlarınızın yanlışlarını da gerekli mercilere şikayet edin , ekmeğinizi haksız bölüşmeyin. Sizler kolay okumadınız ve kolay kazanmıyorsunuz  
  6. bir zamanlar herkezin doğalgazcı olması gibi , şimdi sizler başkalarının işine el atın ( malzeme satışı , basit nalburiye gibi başlayabilirsiniz , anlıyorsanız özel servislik gibi)                                                              
  7. MÜHENDİS OLDUĞUNUZU HATIRLAYINIZ



kenan06
kenan06
02 Temmuz 2020

arkadaşlar merhaba şu yaşadıgımız pandemi dolayısıyla piyasa çok durgun kış ayından çıktık sezon açılır  beklentimiz boş çıktı gerçekten esnaf zor durumda bizlerden daha tecrübeli abilerimizin  öngörü ve tavsiyeleri

Moderatörün Notu:
Konu ilgili başlığın altına taşındı


Doğalgaz Projesi
Doğalgaz Projesi
11 Temmuz 2020

Özellikle İstanbul Anadolu Yakası'nda pandemi sürecinde yavaşalayan işlerimiz sonrasında; ekonomik bir kriz doğdu birçok sektörde. Şu etapta geçtiğimiz aylara nazaran çok daha iyi diyebilirim. Özellikle inşaat sektörü yakından takip edilmeli. Yapılan kredi başvuruları sonrası gayrimenkul sektöründeki büyüme ve devamında gelişecek normalleşme süreci bizlere de çok fazla sağlayaaktır. Doğalgaz projesi ve kombi montajı konularında özellikle son 2 aya göre bir nefes almaya başladık. Yukarıdaki yorumda "Mühendis olduğunuzu hatırlayınız" cümlesi çok doğru olmuş bu arada.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.