soundstream24
soundstream24
19 Haziran 2020

Daire içi tesisat testi hattı basınçlandırmak

Herkese iyi günler,Test esnasında anlamadığım bir kaç noktayı sormak istiyorum.Daire içi tesisatta teste başlamadan önce daire içi cihaz vanalarını yarım açık hale getiriyoruz ve test nipelinden 71 mbar'lik bir basıncı yakalamak için üflüyoruz.Sorum şu borunun bir ucu yani cihaz vanaları açık olduğu halde boruda nasıl 71 mbar basıncı yakalıyoruz?Bir de cihaz vanalarının yarım açık olmasının sebebi vanaların gaz kaçırıp kaçırmadığını test etmekmiş peki bunun için vananın kapalı olup basınçlandırılması gerekmez mi?Mantıklı açıklamaları olanlar varsa lütfen cevap yazınız.


sadsajdj
sadsajdj
19 Haziran 2020

Ben şöyle düşünüyorum , tesisata hiç hava üflemediğini düşün . Bu durumda tesisat içindeki basınç atmosfer basıncına eşit olacaktır. Tesisata hava üflediğimizde tesisat içindeki basınç atmosfer basıncından yüksek olacaktır . Bu sayede o basıncı yakalıyoruz diye düşünüyorum. Cihaz vanaları açık olsa dahi cihazlardan gaz kaçağı olmadığı için test tutarlı oluyor eğer onu soruyorsan. Cihaz vanalarını açmamızın sebebiyse vanaların gaz kaçırıp kaçırmaması değil, cihazların gaz kaçırıp kaçırmaması.


gokaydemir
gokaydemir
19 Haziran 2020

Ocak ve cihaz bağlantılarını yaptığınızı varsayarak ocak ve cihaz vanaları açık olacak şekilde tesisata üflediğiniz hava tesisat içerisinde kalacaktır. Ocak veya cihaz bağlantısını söktüğünüzde bu basınç atmosfer şartlarına dönecektir. Öyle ki kaçak veya hava kaybı olsaydı doğalgaz kullanmaya başladığınız da da kaçırıyor olurdu. Özetle test alırken sanki sistemde gaz varmış gibi ocak ve kombi devredeymiş gibi test alınmalı. Tek farkı vanalar tam değil de yarı açık.
Sorduğunuz şeyden anladığım kadarıyla ocak ve cihaz flekslerini bağlamadan vanalarını kapatıp test almayı düşündünüz.


soundstream24
soundstream24
19 Haziran 2020

Çok saolun anladım.Bana öyle bir anlattılar ki ben de sanıyorum ki vanada flex yok atmosfere açık, :S Vanaların yarım açık olması öğrendiğim kadarıyla vananın küresini test etmek için yapılıyormuş.


HMŞ
HMŞ
29 Haziran 2020

Küresel vanalar sıkı geçme tekniğiyle birleştirilirler. Tam açık konumdayken gaz vana iç yüzeyinden akar. Yarım açık pozisyona getirilmesindeki amaç gazın doğrudan birleştirilen bölgesine yönlendirmektir. Böylece vananın kendisi kontrol edilir. 




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.