Konu: Daire içi doğalgaz borusu terleme sebebi

Kemal ÜNLÜ
Uzman Kemal ÜNLÜ
30 Haziran 2020

Bu dirsek bağlantısının maruz kaldığı bir ısı kaynağı mı var? Örneğin ocağın yakınında bir yerde mi, sadece bu dirsekte mi oluyor yoğuşma

Doğalgaz boru ve bağlantı elemanlarını antipas üzerine yağlı boya ile boyayın. Boyama işleminde su bazlı boya kesinlikle kullanmayın.


Ahmet Solmaz
Uzman Ahmet Solmaz
30 Haziran 2020

Ben kendi evime özellikle ek malzemelere boya vurmadan önce alçıya temas eden yerleri temizledim çünkü alçı pas yapıyor belli bir süre içinde birde burada şu veya nem varsa daha da sıkıntı dogalgaz borularnı belli aralıklarla kurumasını bekliyerek 3 4 kere boyar iseniz sıkıntı olacağını sanmıyorum 


mmustafademir66
mmustafademir66
01 Temmuz 2020

Cevaplar için teşekkürler, bahsettiğim bölüm ısı alan bölümlerden uzakta mutfağın giriş kısmında. Isı yada su ile teması olan bir yer değil. Köpük ile defalarca test yaptım kesinlikle balon yapmadı. Fakat dirsekten boruya doğru olan kısımda belirli aralıklarla yağ gibi bir birikme oluyor. Tesisatı yapan yeri aradım 187 yi arayın kaçak varsa keserler diyor. Fuzuli yere 187 yi de aramak istemiyorum. Sadece pas olsa direk boyadan derdim ama çok ince bir yağ gibi birikme oluyor. Doğalgaz sızıntısı olsa yaglanma yapar mı?


mmustafademir66
mmustafademir66
01 Temmuz 2020

Antipas ile bahsettiğim bölümü tekrar boyadım, şimdi bir de bu şekilde kontrol yapacağım


mmustafademir66
mmustafademir66
01 Temmuz 2020

Android cep telefonundan resim ekleyemedigim için görsel paylasamiyorum


canguntan
Danışman canguntan
10 Temmuz 2020

Doğalgaz ıslak ya da yağlı bir gaz olmadığından mutlaka bir kaynağı vardır.
Yemek yapıldığında yağlı buharın nereye gittiğini takip edin derim. Bazen umulmadık yerde birikim yapabiliyor. 
Tesisatı antipaslı yağlı boya ya da önce anti pas ve sonra yağlı boya ile boyayın. Kesinlikle su bazlı boya kullanmamalısınız. Arkadaşımızın da dediği gibi.
Su bazlı boyalar, döküm olan bu fitings malzemesinin zaman içinde paslanmasına sebep olur.
Yağlı boya konusunu iyice hallettikten sonra arada bakın.Hala bir birikim varsa ve kaynağını bulamıyorsanız arada bu bölümü kuru bir bezle temizleyin.


mmustafademir66
mmustafademir66
15 Ağustos 2020

Cevap veren tüm forum üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sorunun sebebini tam olarak tespit ettim gibi. Şu şekilde; teknik işlerden çok anlamadığım için anlamam uzun sürdü:) boyacim Antipas üzerine her yere düzgün temas etmeden  su bazlı duvar boyasını sürmüş, bu nedenle iki dirsekte bu şekilde yağlanma varmış, su bazlı boyayı kaziyinca burada pas başladığını gördüm. Eve ölçüm için firma çağırdım, kaçak olmadigini belirledik. Firma Baskaent Gaz sertifikali firmaydi. Bişey yapmana gerek yok dediler fakat uzun vadeli düşününce bana bu mantıklı gelmedi.
Sorum şu şekilde : boru hattında özellikle dirsek bağlantı noktalarına zımpara uygulasam ve su bazlı boya ve pastan temizlesem üzerine solvent bazlı yağlı boya ile boyasam olur mu? Antipas üzeri mi yağlı boya gerekir? Antipas kullanmadan doğrudan yağlı boya vursam yine aynı sorun olur mu?


canguntan
Danışman canguntan
17 Ağustos 2020

Pası dikkatlice temizledikten sonra yağlı boyada yapabilirsiniz. YA da daha sağlam olsun derseniz Antipas üzerine yaparsınız.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.