Konu: Yetkili İç Tesisat Firmalarının hakları?

Teknik Isı Mühendislik
Uzman Teknik Isı Mühendislik
23 Aralık 2020

Yetkili firmalar tamamen gaz dağıtım şirketlerinin, hatta gaz açım mühendislerinin kölesi durumunda şu an. Bir çok saçma ve keyfi, tamamen kendilerini garantiye alacak, şartnamede olmayan uygulamaya maruz kalıyoruz. Ben bunlarla ilk 2 senemde çok uğraştım. Ha EPDK belki de Türkiye'de şikayetlere en hızlı geri dönüş yapan kurum. Hiç bir başvurum yanıtsız kalmadı. Ama sonunda bölgemdeki gaz dağıtım firmasının mobbinglerine maruz kaldım. O nedenle gaz dağıtım firması ne derse paşa paşa onu yapacağız. Aksi halde gaz açımına gittiğinizde trafik polisi gibi illa bir kusur bulurlar ve müşteriniz karşısında mahçup olabilirsiniz.


Engin UYSAL
Danışman Engin UYSAL
23 Aralık 2020

Aksi halde gaz açımına gittiğinizde trafik polisi gibi illa bir kusur bulurlar ve müşteriniz karşısında mahçup olabilirsiniz.

Sırf bu yüzden boyun eğmek zorunda kalıyıruz çoğu şeye. Çünki illakin hatalarımız oluyor ufakta olsa.



Yeni Mezun
Yeni Mezun
23 Aralık 2020

Yetkili firmaların adına yakışır şekilde yetki ve sorumlulukları arttırılmalıdır. Biz bu sorumluluğu almaya ve bunun karşılığında bir bedel ödenecekse ödemeye hazırız. Peki EPDK ve Gazbir buna hazır mı?

"Yetkili Firmalar" Gaz Dağıtım Şirketlerinin Taşeronu Değildir!


canguntan
Danışman canguntan
23 Aralık 2020

En büyük sorun ticari sebeplerden "Biz, bize gerekli hakları tanımadıkça iş yapmıyoruz" diyemememizden kaynaklanıyor.Gaz Dağıtım firmalarının bir birliği var.Yetkili firmalarında bir birliğiolmalı belki.Ya da şehirlerimizdeki MMO şubeleri ile iletişime geçmeli belkide.
EPDK yıllardır bir ortak şartname çıkartamadı.TS 7363 var ama her ilin gaz dağıtım firması kendi kurallarını ekliyor.Mesela burda 28 kW ve üzeri cihazların bacalarını direk dışarı çıkartamıyoruz.Bacanın üzerinde pencere ve balkon v.b. olmaması gerekiyor. YA da Sivas'ta tesisat kaynaklı yapılırken burada dişli yapılıyor gibi bir sürü farklar var.
Müşteride akıllı mesela, şartname gereği gaz açmak zorunda olduğumuzu bildiğinden ödememizi tamamlamasada gazı açtırıyor.Açmazsanız şikayet ediyor.Mahkemeye verseniz 2-3 sene sürebiliyor.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.