can_bsr
can_bsr
19 Temmuz 2021

İleride Takılacak Kombi

Merhabalar, 
Yeni aldığımız dairede, doğalgaz borusu daire kapısına kadar çekilmiş fakat sayacı yok. Daire içersinde, doğlagaz kullanımına uygun bir iç tesisat da yok.

Öncelikle ocağı bağlatmak için; sanırım sertifikalı iç tesisat firmlarına iç tesisat projesi çizdirmem onların da dağıtım şirketine projeyi onaylatması gerekiyor. Onay alınınca da daireye iç tesisat döşenmesi ve gaz açma randevusu alınaması gerekiyor.

Daire şuan merkezi sistemle ısıtılıyor. Fakat yönetim 6 ay sonra bireysel kombi sistemine geçilebileceğini söyledi. Zaten şuanda da dairlerde kombi paralelleri çekilmiş durumda.

Benim asıl sormak istediğim; Ben şuan ocak için iç tesisat projesi çidirirken, kombi yeri hesaba kaıtalarak çizilse ve doğal gaz tesisatı ona göre döşense olur mu? Ocak bağlansa fakat kombi bağlantı borusu kör tapayla kapatılsa ve kombi henüz alınmasa, gaz açma randevusuna gelen görevli projede kombi bağlantısı gözüküyor fakat sadece ocak  bağlı diye herhangi problem çıkarır mı? Sistem nasıldır? Ocağa giden boru T yapsa, T nin bir ucuna kilitli vana konsa kombiye kadar döşenmese olur mu?

Cevaplarsanız çok sevinirim. İyi bayramlar herkese


Mehmet58
Mehmet58
20 Temmuz 2021

Cihazın bağlı olması gerekiyor dediğiniz şekilde gaz açılışı yapılmaz .


canguntan
Danışman canguntan
24 Temmuz 2021

Öncelikle Doğalgaz Dağıtım Şirketi sizin binanızın sistemini merkeziden bireysele çevirmeli.Ki bu olmadan projeyi kombiye göre çizdiremezsiniz.Ocak tesisatı yaptırdınız bunu kombi tesisatına göre çizdiremezsiniz. Yani kombi için bir ıç bırakma durumu söz konusu değildir.Cihaz yerine bağlı olmak zorundadır.En mentıklısı sizin bu 6 ayı beklemeniz ki binanın %100'ü tamam demeden merkeziden bireysele geçemezsiniz.Ve mutlaka karar defterinde bu kararın olması lazım.
Eğer karar kesinse kombinizi alın.Hazır beklesin, cihazı aldığınız firma mutlaka yetkili bir firma olsun ve geri kalan işi zamanı geldiğinde o yapsın.
Şu anda ocak için tesisat yaptırırsanız proje v.b. için tekrar masraf etmek zorunda kalırısınız. 


Reddit
Uzman Reddit
25 Temmuz 2021

Aksa doğalgaz da ocağı çekip kombinin vanasını da bağlarsan kombi olmadan gaz açılışı yapabilirsin. Kombi vanasını mühürlüyorlar. 




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.