karakan
karakan
4 ay önce

Kombi-Denge Kabı Uyumsuzluğu Nasıl Giderilir

Merhaba;
Konunun uzmanlarından yardım istirham ediyorum.
1 ay önce yerden ısıtmaya geçtim. 4 oda yerden ısıtma oldu ıslak zeminler petek olarak kaldı (3 adet). Mevcut cihazım yani Kombim, ECA confeo premix 24 kw. Kombimin çalışma prensibi ayarladığınız derecenin +9 -9 şeklinde. Eğer kombiyi 40 derece yaparsam normalde kombi 49 a çıkınca yanmayı keser taki 31 e düşene kadar, sonra yanma tekrar başlar.
Ben yerden ısıtmaya geçince araştırmalar neticesi daha konforlu ve verimli bir ısınma için Denge Kabı takmaya karar verdim. Ve şunlar oldu:
Sistem çalışıyor lakin kombi asla 42 derecenin üzerine çıkmadığı gibi aşağı da düşmüyor; yani sürekli gaz yakıyor, nerdeyse saatlik 1 m3 ün üzerinde. Manuel müdahale etmek durumunda kaldım, yoksa faturayı düşünmek bile istemiyorum. Ama şunu farkettim. Denge kabındaki sirkülasyon pompasını sigortadan kapattığımda kombi normal davranmaya başlıyor. Tekrar devreye sokunca maalesef aynı problem yine başlıyor. 
Ne yapacağımı şaşırdım, ne yaptıysam kimle konuştuysam çözüm bulamadım. Belki basit bir şeydir ama...
Konfor ararken düştüğüm durum beni sıkıntıya ve strese soktu.
Yardımlarınızı bekliyorum dostlar.


semiyildiz
Danışman semiyildiz
4 ay önce

Merhaba , ilave pompayi kombi kartındaki ilave pompa çıkışına baglatmaniz ve ayar yapilmasi gerekir, servisten detaylı destek alabilirsiniz ,aşağıdaki linki izleyebilirsiniz ,

https://youtu.be/PogEQYP8l04?feature=shared


karakan
karakan
4 ay önce

Sayın semiyildiz bey ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim lakin kombi kartında ilave pompa bağlantı yeri yok.
Maalesef sorunu çözemiyorum. Ben Gaziantep'te yaşıyorum, buradaki servisler dahil Türkiye genelinde okadar çok kişi ile görüştüm maalesef sonuç yok. Daha doğrusu ilgilenen yok. Sadece telefonla bilgi vermek istemeyenler paraya odaklananlar vs vs.. 

Sorarsan herkes kombi uzmanı ama çözüm dersen en kolayından kombiyi değiştir deyip işin içinden çıkıyorlar.
Koskoca ülkede gerçekten işin uzmanını bulamıyorum.


semiyildiz
Danışman semiyildiz
4 ay önce

Merhaba , malesef servisler çoğu maddi çıkar peşinde içlerinde çok azı profesyonel ve çözümcü, malesef yeterli eleman yetişmiyor , yetisende maaşı yeterli gormuyor vs.. 
Endüstri meslek lisesine gidin , basit devre yaptirin yada kombinizin elektrik şemasını gösteren dokümanı gösterin, ilave pompayi kombi pompasına entegre edebilirler, ödev gibi olur , öğrencilere harçlık vermiş olursunuz 
Elektronik tamircileri de yapabilir, araştırın derim


Ahmet Solmaz
Uzman Ahmet Solmaz
2 ay önce

ilk önce yerden ısıtma için en önemli sorunlarıdan biri sistemde hava olmasıdır
daha sonra standat olatak kombi duyun sıcaklıgı değildi odanın sıcaklığına göre çalışması için oda termostadı öenerimdir.
genleşme tankını koymakla iyi yapmıssınız amcak ısıtılan alan için yeterli kombimi bakmak lazım çünkü sürekli çalışmsı kombi için normal değil ancak ısıttıgı su çok ısı kombi yetiersiz gelecektir. sorun neyden kaynaklanıyor daha doğrusu onu bilmek önceliğini olmalı kolay gelsin.


lecealex
Uzman lecealex
geçen ay

kabaca anlatıyorum. denge tankı ve ek pompa olayı kaskat sistemde kullanılır. Ek pompanın maksadı kaskat cihazların içinde kendi pompası olmaması. Fakat sizin kullandıgınız 24 kw cihazın içinde kendi sirkülasyon pompası var o yuzden araya ikinci bir pompa koymanız gereksiz. hatta bana sorarsanız bu sistemde denge tankına da gerek yok. 


canguntan
Danışman canguntan
geçen ay

YErden ısıtmada doğru kapasiteyi bulmak için varsa projesine bakmanız lazım.Ya da toplam kullanılan boru metrajı üzerinden gitmeniz lazım. Yerden ısıtmanın sağlıklı olması açısından 40 derece normaldir. Kombilerin pompaları yerden ısıtmaya yeter mi yetmez mi sorusuna bir yanıt olarak önce cihazın pompa eğrisine bakıp, ihtiyacınız olan debi ve basma yüksekliği tespit edilerek gerekiyorsa denge kabı ve pompa kullanılmalıdır.
Yerden ısıtma da kabaca boru boyu çok uzun olduğundan denge kabı+sekonder pompa+genleşme tankı tercih edilir.Tabi sekonder pompa da tesisatınıza göre seçilmedilir.
YErden ısıtma da gidiş ve dönüş suyu arasındaki sıcaklık farkı çok olduğundan verim yüksektir. 
Pompa için otomasyon yaptırabilirsiniz. Ne yazıkki her cihazın kartına sekonder pompayı bağlıyamıyorsunuz. Ben basit bir devre buldum. Hatta belki kuluçka termostatı olarak geçiyor, denge kabına sensörünü bağlıyoruz, sekonder pompaya da elektrik çıkışını bağlıyoruz ve en düşük kaç derecede sekonder pompayı çalıştıracağını buradan ayarlıyoruz.






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.