Konu: LPG ve Doğalgaz Aynı Kombide Kullanılabilir mi?

emregur
emregur
24 Ekim 2006

gaz dağıtım şirketınden herhangı bi problem olacagını zannetmıyorum. dogalgazla kullanılan kombının enjektorlerının degısmesı ve gereklı lpg setlerının ayarlanmasıyla rahatlıkla lpg ile kullanılabılır. gaz geldıgınde d.gaz enjektorlerı takılıp d.gaz la kullanılabılır.




mkaya
mkaya
24 Ekim 2006

arkadaşımm kombiler hem lpg jemde doğalgaz yakıtına uyumludur. kombinin üzerinde sadece memelerin değişimi ile yakıt cinsi değişir o kadar basit ve ufak bir ayar gerektirir  lpg sistemlerindeki meme ler doğalgaz memelerine göre daha küçüktür. onun iin yakıt değiştiğinde onlarda değişiyor yoksa cihazın yanmama gibi bir sorun olmaz sadece verimli olmaz ve sık sık  makineden dühaf sesler duyulur. gaz dağıtım şirketide bu konuya karışamaz çünkü cihaz tamemen üretici firma ve servis alakalıdır.


mehmetyildiz
Uzman mehmetyildiz
26 Ekim 2006

sevketylmz yazdı:

arkadaslar daıre ıcı tesısatı yapılmıs bır eve kombı takıldıgında ve buraya henuz daha gaz acımı olmadıgında burdakı vatandaslar kombılerını LPG ıle kullanabılırler mı, kombıler buna uymlumudur ve bunu kullanılmasında gaz dagıtım sırketlerı sorun yaratabılırlermı bılgısı olan arkadaslar varsa bı kac bıseyler karalasınlar tesekur ederım sımdıden

Arkadaşlarımın dediklerine tamamen katılıyorum sadece eklemek istedigim tek husus var ada şudur;

  Evlerımızde kullandıgımız sohbenler gıbı kombımızı tek tup takarak çalıştırmak zor oluyor bunun için 2 yada 3 ader buyuk tupun serı olarak baglanması gerekıyor.Bu işin gerçekleşmesi içinde tuplerı serı baglamamızı saglayan bır aparat temını gerekıyor.

saygılar...




mkaya
mkaya
26 Ekim 2006

evet mehmet haklısın lpg kullanan müşterilerinize kesinlikle en az 2 tüp kullnması gerekir hem cihaz rahat çalışır hemde tüpün hepsini kullanılır tek tüp kullanılırsa kesinlikle yakıt dipinde kalır


engin_er
engin_er
13 Kasım 2006

arkadaşlar doğal gaz olmayınca lpg kullanırız diyerek bir çözüm var ama elektrikler kesilince ne yapacağız örneğin dün eskişehirde 47 mahallede bakım çalışması nedeniyle (koca yaz yapmadıkları ve kış gününe bıraktıkları bakım)sabah 07,00 den akşam 17,00 kadar elektrikler yoktu . inanın yeniden soba kurmak zorunda kaldık ya apartmanlar bacası olmayanlar ne yapacaklar,

buna nasıl bir çözüm bulalım jeneratörmü alalım arasıra elektrik kesilecek diye yoksa şu bilgisayarlara taktığımız kesintisiz güç kaynağımı bağlayalım (bunlarında uzun süre dayanabilenleri epey pahalı sanırım)




ocean82
ocean82
13 Kasım 2006

kombilere de takılan UPS DENEN kombi jeneratör sistemleri mevcut.

aşağıdaki adreste daha ayrıntılı bilgi mevcut.

http://www.acdc.com.tr/kombi_jeneratoru_upsi.htm




abdil26
abdil26
13 Kasım 2006

ocean82 arkadaşımızın yazdığı siteye baktım. Gerçekten güzel bir cihaz, fiyatıda öyle abartı bi şey değil. Kullanılmasında fayda var.


tekniker42
tekniker42
25 Kasım 2006

UGRASMA ARKADASIM LPG NIN BASINA ENJOKTORUNU TAK KULLAN HIC SORUN YARATMIYOR BEN DENEDIM COKTA GUZEL YANIYOR EMIN OL


ckayatr
ckayatr
17 Kasım 2008

mkaya42 yazdı:
evet mehmet haklısın lpg kullanan müşterilerinize kesinlikle en az 2 tüp kullnması gerekir hem cihaz rahat çalışır hemde tüpün hepsini kullanılır tek tüp kullanılırsa kesinlikle yakıt dipinde kalır

2 tüp dediğiniz normal 12 kg lık mutfak tüpümü. 2 tane 12 kg yerine 1 tane 24 kg ticari tüp olurmu. ya da 2 tane ticari tüp mü kullanmak lazım. Tüpleri sonuna kadar kullanmak için önerilen dedantör çeşidi varmıdır. basınc ayarlı dedantör neden kullanımı önerilmiyor.




ali orhun
ali orhun
18 Kasım 2008

EN AZ İKİ ADEIT 24 KG LUK SANAYİ TÜPÜ LPG.GENELDE SETLER 4 DAET 24 KGLUKTAN YAPILIYOR.




ckayatr
ckayatr
18 Kasım 2008

ali orhun yazdı:

EN AZ İKİ ADEIT 24 KG LUK SANAYİ TÜPÜ LPG.GENELDE SETLER 4 DAET 24 KGLUKTAN YAPILIYOR.

Anlaşılan kesenin ağzını baya bir açmak lazım bu iş için. ne yapalım girdik bir kere bu işe. 

1 tane 45 kg lık propan gaz sanayi tüpüne karar verdim. çünkü burada propan sadece  45 kglık tüplerde satılıyor. propan tüpü sonuna kadar harcayabilirmişim. tek emin olamadığım şey tüp harlama yapar mı 45 kglık tüp bu iş için uygun olurmu ve bunun için kombide kullanmaya özel bir dedantör varmıdır. İlginiz için şimdiden teşekkürler.




ali orhun
ali orhun
19 Kasım 2008

Arkadaşım,öncelikle kombiyi besleyen LPG Tüplerinin kollektörleri vardır. LPG seti(tüpler,kollektör,vb) genelde yersizlikden, balkona konulur. En az 24 kg,2  tüp demiştikve sistem seri bağlanır.

Doğal Gaz Kombisinin memelerini, kombi servisi,LPG memeleri ile değişirerek işlemi yaptırınız. Tüp firması size dedantör temin ve teknik spectleri konusunda yardımcı olmalıdır.

Şayet, binanın bir sıhhı tesisat /ısıtma projesi var sa,Bir mühendislik firmasından yardım alıp sistemi tüm gözden geçirtip, daha hesaplı ısınma sağlayabilirsin.En önemli konu binanın ısı yalıtımı.Oradaki firmaların çoğu Trabzon firmalarının temsilcisidir. Trabzonda bu işleri yapan Mühendislik Büroları vardır.Zaten, Gümüşhane Trabzon 1 saat.




bydoktor86
bydoktor86
geçen ay

arkadaşlar merhaba sorum uzun zamanda merak ettiğim bi konu yapan varmı  bilen yardımcı olabilecek olan şimdi mesele şu otolar için olan lpg gazı ile kombi çalıştırmak mümkün mü lpg memesimi kullanmak lazım doğalgaz mı  kafamda deli sorular yardımcı olun




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.

dogalgazfirmalari.com