Konu: Yetkili Firma Kurmak???

ruchan
ruchan
19 Şubat 2007

 Genelikle sertifikali bir firma kurmak istersen ortalam 1 200 ytl gaz dagitim şirketine sertifika ücreti ödüyorsun hem iç tesisat yetkili usta hem dış tesisat yetkisi olan ustayi kendinde sigortali gösteriyorsun bunlarin yetkili olmamaları durumunda iki ustayı egitime gönderiyosun birisini dış tesisat (kaynak) digerini iç tesisat (dişli) 350 ytl gibi kayıt ücreti ödüyorsun.  Birde makine mühendisi alman lazım o da iç tesisat yetki belgesine sahip olmalı eger degilse onuda gönderiyosun yetki kursuna o kursun maliyetide yaklasik 240 civarinda gaz dagitim sirketi senden ofis demirbas listesi istiyo , paftha ,kaynak makinesininde içinde bulundugu tesisat ekipmani istiyor bunlarda yaklasik 1000 ytl gibi bir maliyet tutuyor , mühendisinin-firmanın-tesisat ustalarının noter evraklari derken sana 4000 ytl gibi bir maliyet cikiyor bide araba istiyo sirketin hizmetinde gösterecegin kayitli olmasi gerekmez firmana ama iste bu kadar bu isi adam gibi para kazanmak icin yapmak istiyorsan minimum 50-60 bin ytl ile ise girmen gerekir cünkü spot kombi v.s. alip vadeli satabilmen icin maddi bi gücün olmali yeni gelen bir bölgeyse girmeni tavsiye ederim lakin kadron tecürbeli olmali yeni firma yeni kadro sorun çıkarabilir sana




cokoslovakya
cokoslovakya
19 Şubat 2007

Manisaya bu işe girmeni tavsiye ederim.Öncelikle iyi bi ekibin olmalı.Ardından işleri iyi takip ettikten sonra işler kendiliğinden dönecek.




ozancirpan
Uzman ozancirpan
19 Şubat 2007

Arkadaşım eskilerin bir lafı var. " Çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapma" diye. Eğer bu işle daha önce uğraşmadıysan hiç girme. cokoslovakya arkadaşın dediği üç aşağı beş yukarı doğru. İlden ile maliyet değişir. Samsunda mobilyacı dükkanı kapattı doğalgazcı oldu, emlakçı dükkanı kapattı doğalgazcı oldu. Şu anda 130 küsür yetkili firma var. Çoğu işi bilmediği için iflasın eşiğinde. İflas edenlerde var. Dükkanı bir gece yarısı kapatıp kaçanlarda var. Unutma Samsunda yaptığın bir tesisattan 20 yıl sorumlusun. Sorumluluğu ağır. Kısa bi hesaplama yapalım senle. Bir mühendisin maaşı+sigortası ıvır zıvırı aylık 2000 YTL. Yılda 24000 YTL. maliyet. En ufak bir şirketin aylık masrafı 6000 YTL. 30000 YTL toplamda. Eğer tutunamazsan piyasada anında batarsın. Gözünü korktmak istemem. Ama iyi düşün.


Soul
Soul
19 Şubat 2007

cokoslovakya yazdı:

Manisaya bu işe girmeni tavsiye ederim.Öncelikle iyi bi ekibin olmalı.Ardından işleri iyi takip ettikten sonra işler kendiliğinden dönecek.

Peki Afyon için Ne düşünüyorsunuz. 6 ay kışın yaşandıgı bir yer


hexe_dido_
hexe_dido_
20 Şubat 2007

soul gözünü korkutmak istemeyeyim ama isin biraz zor.

hangi sehirde olursan ol, sertifikalı firma kurabilmen için öncelikle deneyimli, ciddi ve iyi bir ekibe sahip olman gerekiyor. sonra iyi bir eknik eleman, iyi bir muhasebeci ve pazarlamacı.

isin maliyet boyutunu tam olarak yazamam ama, öncelikle bunarı saglanması gerektigini düsünüyorm...




axu2
axu2
26 Şubat 2008

Soul yazdı:
 Merhaba Arkadaşlar.Bir ilde dogalgaz faaliyetleri baslamıştır ve mart ayında ilk kazı yapılacak ve sizden ricam su ortalama bir yetki belgesi dahil tam tesisatlı şirket kurumu maddiyat olarak ne Kadar tutar tahminen Ve bu konuda sektör girip girmemizle ilgi fikirler verirseniz sevinirim.

girme hocam, tecrübelide olsan firma sayısı  birden artıyor. tabiri caizse piyasayı bozuyorlar. 3-5 kuruş kazanıcam derken elindekinide çar çur ediyor ve vatandaşlada yüz göz oluyorsun. gaz dağıtım firması senden aldığını biliyor, usta müh. maaş bekliyor iş varmı yokmu diyen olmuyor. manisa örneğin 3 haftadır yaprak kımıldamayan bir şehir 90 civarı olan firma sayısı süratle düşüyor. velhasıl tavsiyem değildir.






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.