türkergen
türkergen
07 Nisan 2007

35 Metre Mesafeye Deprem Cihazı yardım

Arkadaşlar;Deprem cihazı ile solenoid vana arasındaki mesafe 35 metredir.Forumdaki araştırmalarımdan 20 metreyle sınırlı mesafe kablo kesiti büyültülerek uzatılabiliyormuş ama tam bir sonuca ulaşamadım.Ayrıca bir mühendis arkadaşım İGDAŞ' a dilekçe ile bir başvuru yapılarak 35 metrelik mesafeye deprem cihazı için onay verilebilir dedi.Bu konu hakkındaki yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.


murat1065
murat1065
07 Nisan 2007

slm arkadasim cihaz icin igdasin sartnamesine gore 20 m den fazla kablo mesafesi olamaz.zaten burdaki amac gazi en kisa surede gazi kesmek degilmi kolon yaptigin yerin konumunu en iyi sen biliyosun ama benim tavsiyem mahalin neresi oldugu pek onemli olmamakla birlikte bina tasiyici elemani uzerinde olmasi ve 20 m' yi gecmemesi ana sartlar yani biraz da bunlari dusunerek cihaz icin bir yer dusunebilirsin


türkergen
türkergen
11 Nisan 2007

Yardımın için Teşekkürler,

bugün İGDAŞ onay mühendisleriyle görüştüm.Onlar solenoid vanayı binaya yaklaştırarak bir çözüm ürettiler.Sorun ise müşterilerden kaynaklanan bir sorun.Bina dışına görüntüyü bozacak ve tekrar tadilat gerektirecek bir şey istemediklerinden dolayı,35 metre mesafede çözüm aramıştım.tekrar teşekkürler.




$eker @dam
$eker @dam
11 Nisan 2007

Benimde başıma böyle bir olay gelmişti villa tesisatı selenoid vana ve sayaç bahçe duvarı dış tarafa koymuştuk. selenoid vana ile bina arası kablo uzunluğu yaklaşık 100 metre idi. biz kablo kesitini büyülterek olayı çözmüştük yani 2x2,5 kullandık bu olabiliyor fakat deprem cihazını satıcısınla bu durumu konuş. mantıklı bir şekilde düşünürsen olması gereken çözümde bu zaten çapı büyüterek gerekli voltaj kaybınıda karşılıyorsun




akstartokat
akstartokat
11 Nisan 2007

                 Türkergen kardeşim alçak gerilimli elektrik tesisatlarında helede DC gerilimse kablo kesitlerinden ve uzunluklarından dolayı selenoid vananın bobinine yeterli voltaj gelmez ise (özellikle doğru akımlarda) bobin sinyal aldığında vanayı kapatamaz dolayısıyla işlevsiz kalır. Mesafe uzadığı taktirde kablo kesitini büyütürsek kesinlikle sorun olmaz. Sanırım senle konuşan gaz kuruluşunun mühendisi elektrik hesaplamalarından anlamadığı için olaya çekimser yaklaşmış . Bence bu durumu deprem sensörünün servis yetkilisi ilede görüşürsen sana aynı şeyi önerecektir.  Yani kesiti bütürsen mesafeyi uzatabilirsin.

  Kolay gelsin

 






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.