Konu: deprem cihazının yeri

minedo
minedo
11 Nisan 2007

 Mümkün olduğu kadar zemin katta kolon yada kriş üzerine monte edilmesi gerekiyor.


volkan yücel
volkan yücel
11 Nisan 2007

kiriş ya da kolon olması şart, selenoid vanaya 20-25 mt elektrik kablo mesafesi olmalı ve kablo kanal ya da kılıf içinden geçmeli. 3X1.5 kablo kullanılmalı




hexe_dido_
hexe_dido_
12 Nisan 2007

kolon olması sart


nilaysuner
nilaysuner
12 Nisan 2007

kolon veya kiriş olmak zorunda

 




Hayati KESKIN
Hayati KESKIN
12 Nisan 2007

Merhaba Kolon veya kiriş şart değil arkadaşlar binada müsait sağlam bir duvarda işinizi görür. Ayrıca Kablonunda kanal içine alınması gerekmiyor.


tenekeci
tenekeci
12 Nisan 2007

arkadaşlar konuyla alakası yok ama yeni bi proje geldi

kompresör e hava hattı çekilecek ve 100 metre sonunda aynı

basınç da olması için nasıl bi hesap yapılması gerekiyo..

 




sarpay
sarpay
12 Nisan 2007

Deprem vanası bina dışına yerleştirilecek akv sonrası selenoid vana ve  bina içine ve binanın taşıyıcı sistemlerine montajı yapılan  gaz kesme cihazı ile irtibatlandırılmalıdır. Selenoid vana ile gaz kesme cihazının elektrik kablo bağlantı mesafe 20 m olmalıdır. (TS 12284 ).Otomatik –Sismik algılayan gaz kesme cihazları, tesisat imalatçının talimatlarında belirttiği esaslara uygun şekilde bağlanmalıdır.Cihazın montajı ve kontrolünü yapan cihaz yetkili servis uygunluk belgesi Gaz dağıtım firması yetkilisine verilmelidir.Cihazın garanti süresi 5 yıl olmalıdır.


eagle
eagle
26 Temmuz 2007

Montaj Yerinin seçimi ve Montaj ekseni:
  • Deprem Cihazları mekan içine montajı yapılır. Selenoid vananın mekan dışına montajı tavsiye edilir.
  • Cihaz yerden minimum 150 cm seviyesinde yukarıda, Pano kapağı açılıp kapanacak, Reset butonuna kolayca ulaşılabilecek yükseklikte ve konumda, Altındaki delikten cihazın içine kabloların girmesini engellemeyecek bir montaj yeri seçilir.
  • Montaj yapılacak duvar sağlam ve 90° açıda olmalıdır.
  • Depremi gerçek şiddetinde algılayabilmesi ve erken kapama yapmaması için sağlam zemin (kolan veya kiriş hattında) ve terazide montaj önemlidir.
  • Saygılarımal....




    mkader
    mkader
    01 Ağustos 2007

     slm

     bu cihaz cizimde nasil gostercez  sekil olarak




    romant
    romant
    01 Ağustos 2007

    eğer autocadde çzim yapıyorsan kendin kare şeklinde çiz yada biraz benzetmeye çalış ve altına cihazın adını yaz bunu gaz dağıtım şirketi sorun yapmayacaktır.. iyi çalışmalar..


    CAYMAC
    CAYMAC
    01 Ağustos 2007

    saygıdeğer arkadasım

    Bunların hepsi zaten cihazın montaj föyünde yazıyor.kolona veya kirişe monte etmenın mantığıda herhangi bir deprem anında bınanın taşıyıcı blokları kolay çökmeyeceğinden cihazı buralara koyman gerek.Ki deprem anında tavan dahi çökse cihazın kolonda veya kirişte monteli oldumu gazı anında kesecektir.Mühim olan deprem anında gazı kesmesi zaten yoksa yıkılabılecek bir duvara koyarsan cihazı dpremde oda yerlebılr olur calışmaz ve dogal gazı selenoid vana kesemez..

     

    iyi calışmalar






    Cevap Yaz

    Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.