Luigi
Luigi
21 Nisan 2007

160 m2 üç katlı ev için hangisi

160 m2 neti olan üç katlı (45 bodrum,45 zemin,70 m2 1.kat) ev için kombi alıyorum. evin ısı kaybı 24 kw. evde 11,5 mt petek var ve peteklerim demirdöküm plus. \r
kombi olarak boschun 26kw lık yoğuşmalı kombisini almayı düşünüyorum (yeni çıkmış)\r
ben evin bodrum katı dediğimiz yerini ve 1.kattaki yatak odasını sıklıkla kullanıcam. diğer odalara pek girilmeyecek. kombide bodrumda. dolayısıyla oda termostadını oraya koymayı düşünüyorum. fakat ordada açık olarak merdiven boşluğu var ve ısınan hava sürekli olarak ordan yükselecek. acaba buna rağmen oda termostadı görevini yapabilirmi? yada oda termostadını hiç kullanmayıp sadece termostatik vanamı kullansam odalarda?


zilif
zilif
21 Nisan 2007

BENCE TERMOSTATİK VANA KULLAN.KULLANMADIĞIN ODALARIN VANASINI EN KÜÇÜĞE GETİR .YAKIT TASARRUFUDA SAĞLAMIŞ OLURSUN.KOMBİ MARKANA GELİNCE BEN BOSCH PEK TAVSİYE ETMM AMA TERCİH SENİN YİNEDE\r
KOLAY GELSİN


mehmetyildiz
Uzman mehmetyildiz
21 Nisan 2007

Sevgili luigi 160 m2 eve  bence en az 13mtül radyatör gerekir.Tabi yalıtım durumuna göre bu rakam azalabilir.Fakat kesin olan birşey varki oda şudur senın evıne 11,5 mtül radyatörle 26000lık yoguşmalı kombi takılamaz.Sebebini sitede defalaca anlattım artık anlatmıcam biraz araştırırsan bulursun.

  Saygılar...




silvershadow
silvershadow
21 Nisan 2007

evt mehmet arkadasım cok haklı senn evine en takılması gereken en son kombi yogusmalı kombi ayrıa taktın diyelim bu petek seni yogusmalıyla asla kurtarma. ayrıca pompa sorunu çekebilirsin bodrum katta bunuda goze al.


silvershadow
silvershadow
21 Nisan 2007

ayrıcca kombi konusuna gelirsek madem yogusmalı dusunuyosun bolgende servislik hizmetini guel erebilecek bir markaoncelikli olmak uzere viessman v e atag oncelikli olsun.


Luigi
Luigi
22 Nisan 2007

maalesef radyatör boyunu uzatma şansım yok. boschun 22000 lik yogusmalısını secmemım bir nedenide 35 kw ve 42 kwlık modelinde aynı pompanın kullanılması. danışmak istediğim birşey daha var. dış hava termostatları faydalı oluyormu?




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.