weapon
weapon
29 Mayıs 2007

REGÜLATÖRÜ GAZ DAĞITIM ŞİRKETİ BELİRLEDİ

ARKADAŞLAR GAZİANTEPTE GAZDAŞ DAĞITIM ŞİRKETİ74 M3 LÜK TÜKETİME 21 MBARLIK KUTU VERDİ .GEREKÇELERİDE 300 MBAR LIK KUTU REGÜLATÖRLERİNİN KENDİLERİNE EK MALİYET OLUŞTURMASI.SİZCE BURDA BİZ 300 LÜK TALEBİMİZDEMİ HAKLIYIZ YOKSA ONLAR MI HAKLI.APARTMANA 3 '' GİRMEK ZORUNDA KALDIM.


ibilge
ibilge
29 Mayıs 2007

Sanırım bu durumda sadece imalat yapan yerlere 300 mbar vereceklerdir.Yoksaki toplam debisi atıyorm 50 m3 olan bi yerdeki lokantaya 50 mbar çekemicek misiniz? Bence sadece 21 mbar kullanımı uygun olan yerlere 21 mbar bırakıyolardır.Sırf tesisatın estetik görünümü için 300 mbar istemeyin diye.Ama dediğim gibi 50 mbar talep eden bir dükkan (imalat yapan mesela) için mecbur 300 mbar bırakmları lazım diye düşünüyorum.


VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
29 Mayıs 2007

weapon yazdı:
ARKADAÞLAR GAZÝANTEPTE GAZDAÞ DAÐITIM ÞÝRKETÝ74 M3 LÜK TÜKETÝME 21 MBARLIK KUTU VERDÝ .GEREKÇELERÝDE 300 MBAR LIK KUTU REGÜLATÖRLERÝNÝN KENDÝLERÝNE EK MALÝYET OLUÞTURMASI.SÝZCE BURDA BÝZ 300 LÜK TALEBÝMÝZDEMÝ HAKLIYIZ YOKSA ONLAR MI HAKLI.APARTMANA 3 '' GÝRMEK ZORUNDA KALDIM.

Teknik acidan bu binaya 300 mbarlik kutu gerekir.Ancak ihaleleri dusuk kazanan (Zira Zorlu ihaleyi sifir kar marji ve cok dusuk abonelik bedeli ile kazanmistir) gaz dagitim sirktleri sadece bu yontemlere basvurmakla kalmiyor polietilen boru servis hatti metrajlarini asgariye indirmek icin kutulari bile koyulmasi gereken noktadan uzakta birakiyorlar.Bundan dolayi siz dogalgaz firmalarinin ic tesisat dagitim hatti borusuda gereksiz yere uzamis oluyor.Ayrica son bir nokta bu binadan bir abone EPDK ya sikayet dilekcesi ile basvurmasi halinde EPDK aboneyi hakli gordugu takdirde gaz dagitim sirketi para cezasi alacaktir.Ayrica degerli arkadasim 3" boru capi ile bu tuketimi iyi kurtarmissin.Allah yardimciniz olsun ne diyeyim.Boyle basa boyle takke...... 




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
30 Mayıs 2007

Bu konuyu daha da netlestirmek icin Turkiyenin En buyuk Abone kapasitesine sahip Gaz dagitim sirketinin sartnamesi ne diyor bakalim?

  Servis Hattı Kutu Tipi Belirlenmesifficeffice" />>>

·         Bölgede yapılan bina etüdlerine veya mevcut veri tabanına göre servis kutusu tipi ve regülatörü saptanır.

>

·                     Duvar tipi    : S 200-S 300>>

·                     Gömülü tip  : CES 200>>

·         Bina önünde duvar tipi konulacak uygun yer mevcut değilse (Mağaza vitrini v.s.) gömülü tip kutu kullanılır.>>

·         Metraja ve genel istatiki verilere göre>>

·         Veri tabanı yoksa, bölgenin bina etüdleri yapılmamış ise, toplam boru metrajı esas alınarak bölgenin imar durumuna göre 10-20 mt de bir kutu alınır.>>

  Servis Regülatör Tipinin Belirlenmesi>>

·         Bölgeye benzeyen daha önce yatırım yapılmış yerlerin istatiki değerlerine göre kutu ve regülatör tipi belirlenir.>>

·         Servis kutusu ile bina arasındaki mesafe 20 m’den büyük,>>

·         Isı merkezi ile ısıtılıyorsa>>

·         20 m’den küçük mesafe olmasına rağmen fırın, pastane vb. gibi tüketiciler binada mevcut ise 300 mbar çıkış basıncı seçilir.>>

  Servis Regülatör Kapasitesinin Belirlenmesi>>

·         Bireysel amaçlı (kombili) binalarda 21 mbar’lık çıkış basıncı seçilir.>>

·         Bina merkezi sistemden dönüşecek ise; önceden belirlenen çıkış basıncına göre;>>

·                     21 mbar için; B 25, B 50, B 75, B 100>>

·                     300 mbar için; BCH 30, BCH 60, BCH 90,>>

·                     BCH 120, BCH 200>>

·         Regülatör tiplerinden ilgili tablodaki konut sayısına göre uygun kapasiteye karşılık gelen regülatör tipi seçilir.>>

  Servis Kutusu Ve Regülatör Talep Yöntemi>>

Servis kutusu tipi tesbiti 25, 30 ve 50 m³ regülatör kullanımıda S 200, 60 m³ daha yukarı debilerde S 300 duvar tipi servis kutusu seçilir.

 

Zorlu Enerjinin ARGE grubu hidrojenle calisan yakit pilleri ile istigal ederken Gaziantep gaz dagitim sirketi yetkilileri uzaydami yasiyor merak ediyorum.>>

>

>



babadostu
babadostu
31 Mayıs 2007

Arkadaşalar Gazdas'ın duvar tipi servis kutuları tek tip ve S700'dür. Bu kutunun içerisine 21 mbar(25-50-75 m3 kapasiteli) ve 300 mbr (30-60-90m3'lük) regülatörler yerleştirilebilir. yani bahsi geçen yerdeki S700 kutuya projenin onayını müteakiben (merkezi sistem ise ) 300 mbarlık 90 m3 kapasiteli regülatör yerleştirilir. yada sistem bireysel ise 21 mbarlık 75 m3 kapasiteli (ki bu regülatörleri gazdas kullanmaktadır) regülatör kullanılır. olay weapon'un bilgisizliğinden kaynaklanmaktadır. \r
Bu durumda Gazdas uzayda yaşamayıp bilgisiz mühendislerle uğraşan ve onları yetiştirmeye çalışan dağıtım şirketidir.


ibilge
ibilge
31 Mayıs 2007

babadostu yazdı:
Arkadaşalar Gazdas'ın duvar tipi servis kutuları tek tip ve S700'dür. Bu kutunun içerisine 21 mbar(25-50-75 m3 kapasiteli) ve 300 mbr (30-60-90m3'lük) regülatörler yerleştirilebilir. yani bahsi geçen yerdeki S700 kutuya projenin onayını müteakiben (merkezi sistem ise ) 300 mbarlık 90 m3 kapasiteli regülatör yerleştirilir. yada sistem bireysel ise 21 mbarlık 75 m3 kapasiteli (ki bu regülatörleri gazdas kullanmaktadır) regülatör kullanılır. olay weapon'un bilgisizliğinden kaynaklanmaktadır.
Bu durumda Gazdas uzayda yaşamayıp bilgisiz mühendislerle uğraşan ve onları yetiştirmeye çalışan dağıtım şirketidir.

Gaz dağıtım şirketinin merkezi ya da bireysele göre değil kullanım amacına göre gaz basınç arzını sağlaması gerekmektedir.21 mbarda çalışan merkezi sitem ya da 60 mbrda çalışan bireysel sistemler de olabilmektedir.




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
31 Mayıs 2007

babadostu yazdı:
Arkadaþalar Gazdas'ýn duvar tipi servis kutularý tek tip ve S700'dür. Bu kutunun içerisine 21 mbar(25-50-75 m3 kapasiteli) ve 300 mbr (30-60-90m3'lük) regülatörler yerleþtirilebilir. yani bahsi geçen yerdeki S700 kutuya projenin onayýný müteakiben (merkezi sistem ise ) 300 mbarlýk 90 m3 kapasiteli regülatör yerleþtirilir. yada sistem bireysel ise 21 mbarlýk 75 m3 kapasiteli (ki bu regülatörleri gazdas kullanmaktadýr) regülatör kullanýlýr. olay weapon'un bilgisizliðinden kaynaklanmaktadýr.
Bu durumda Gazdas uzayda yaþamayýp bilgisiz mühendislerle uðraþan ve onlarý yetiþtirmeye çalýþan daðýtým þirketidir.

Uzayda yasamadiginiza sevindim.Verdiginiz cevaptan psikolojik savunma gudusunden yola cikarak GAZDAS'in elemani oldugunuzu dusunuyorum kucuk bir ihtimal dahilinde yanilabilirimde.Gaz dagitim sirketlerinin yetki belgeli firmlara karsi sorumlulugu  bu saatten sonra muhendislik egitimi vermesi degil uygulamalariyla ve sartnameleriyle ilgili eksiksiz bilgi vermesidir.Son bir not; Dunyada da olsak hepimiz uzayda yasiyoruz.  

BASARILAR 




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
31 Mayıs 2007

babadostu yazdı:

Bu durumda Gazdas uzayda yaþamayýp bilgisiz mühendislerle uðraþan ve onlarý yetiþtirmeye çalýþan daðýtým þirketidir.

Babadostu

Kusura bakmayiniz ama gazdas nezaman akademik unvan aldi cok merak ediyorum.GAZDAS dahil tum gaz dagitim sirketleri once kendi elemanlarini bir yetistirsin.Yeni bolgelerde her zaman bu tur sikintilar olur ve olacaktirda.Bunlar hosgoru ile emek ile caba ile giderilir.Atalarimiz bosuna dememis hamama giren terler.Gaziantepte iklimsel olarak sicak bir bolgemiz hali ile GAZDAS biraz daha fazla terleyecek.




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
31 Mayıs 2007

babadostu

Aramiza katildiginiz icin hosgeldiniz diyorum.Yukarda yazdiklarim biraz nukte dolu yazilardir.Lutfen siz uzerinize alinmayin.Olaya biraz mizahi yonden yaklasmak istedim okadar.Calismalarinizda basarilar temenni ederim. 




oktaykup
oktaykup
31 Mayıs 2007

Arkadaşlar

weapon'nun projesi bireysel sistem 21 mbar Kombi+Ocak tesisatı dır.

buna göre değerlendirin.  (weapon projesi hakkında tam bilgi versin ona göre farklılık var ise ilave değerlendirmelerimizi yapalım)



 




weapon
weapon
31 Mayıs 2007

projem 21 mbar bireysel sistem kombi+ocak tesisatıdır.Şahsıma bilgisiz denildiğinden dolayı cevap hakkımı kullanıyorum ve bu tartışmayı uzatıp kimsenin birbirini kırmasını istemiorum.daha önce çalıştığım ilde aynı şekilde 64 m3 lük bireysel kullanıma 300 lük regülatör verilmişti.ben iki ayrı şehirdeki farklı uygulamadan dolayı bu forumu açtım amacımda kimsenin kırılması değildi.bilgisizliğime gelince bir kısmı bireysel bir kısmı merkezi olarak 500 ün biraz üzerinde projelendirip işletmeye aldığım abone mevcuttur ama herşeyi biliyorum diyede bişey yok insanoğlu sürekli öğreniyor.sadece iki farklı uygulamadan dolayı bu forum açılmıştır ve kimseye veya bi kuruma yönelik suclamalar yoktur.herşeyin hoşgörü ile aşılacağına inanıyorum.Eğer yanlış anlaşıldıysam herkesten özür dilerim.




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
31 Mayıs 2007

oktaykup yazdı:

Arkadaþlar

weapon'nun projesi bireysel sistem 21 mbar Kombi+Ocak tesisatý dýr.

buna göre deðerlendirin.  (weapon projesi hakkýnda tam bilgi versin ona göre farklýlýk var ise ilave deðerlendirmelerimizi yapalým)

Weapon arkadasimizin projesi 21 mbar ocak+kombi tesisati olsada toplam tuketim 74 m3/h tir.S.K da 300 mbar lik reg koyulup daha sonra wepaon arkadasimiz ic tesisatinda 300/21 mbar reg koysa daha iyi olmazmi.Ayrica 300 mbarlik servis kutulari sadece merkezi sistemlerde kullanilacak diye bir kural yoktur.

Weapon

Kimseden ozur dilemeniz icin bir neden yok.Son derece dogal bir bicimde olayi cozumlemek icin sormustunuz soruyu.Rahat olun.Ayrica bilgisiz nitelendirmesini bende kiniyorum.

BASARILAR  




oktaykup
oktaykup
31 Mayıs 2007

tebrikler weapon, yalnız bir sorum olacak ; projen için gazdaş tan 300 mbar regülatör talebin oldu da hayır cevabımı aldın. yoksa gazdaş yetkilileri sana 75 m³ için 21 mbar regülatörümüz var dediği için böyle bir uygulamayı gerçekleştirdin ?

 

 




oktaykup
oktaykup
31 Mayıs 2007

sayın bartrobel34 hem bu yetkililer uzaydamı yaşıyor diyorsun ve hem de weapon a tesellide bulunuyorsun. weapon sadece bir bilgi almak istiyor ama sizler hakaret ettiğiniz için bir bakıma olayı kendi başlattığı için  kendini suçlu hissederek senin adına özür diliyor.

sanırım anladın onu sen.




VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
31 Mayıs 2007

oktaykup yazdı:

sayýn bartrobel34 hem bu yetkililer uzaydamý yaþýyor diyorsun ve hem de weapon a tesellide bulunuyorsun. weapon sadece bir bilgi almak istiyor ama sizler hakaret ettiðiniz için bir bakýma olayý kendi baþlattýðý için  kendini suçlu hissederek senin adýna özür diliyor.

sanýrým anladýn onu sen.

Sayin Oktay Kup

Yazilari iyi okuyun.Yazilanlarda kurumunuza karsi hakaret yoktur.Ulke genelinde hizmet veren tum gaz dagitim sirketleri icin yazdiklarim gecerlidir.Sonuna kadar da yazdiklarimin arkasindayim.Ayrica gercekte hakareti diger cevabi yazan arkadasiniz yapmistir.Yazdiklarini tekrar yazmak istemiyorum.Bu konu lastik gibidir ne kadar cekersen o kadar uzar.Ayrica konunun icerigi sadece weapon arkadasimiz icin gecerli degildir.Ayni durumla karsilasan bir cok arkadas vardir.bu forumda yazilanlari okuyan bir cok katilimci meslektasimiz oldugu gibi.Tabi bu sadece sizin bolgeniz icin degil tum ulke geneli icin gecerlidir.Burada yazilanlardan herkes kendine gore bir sonuc cikarir.Amac vede gaye yapilan yanlisliklari duzeltmektir.Muhendislik  erdemide bunu gerektirir."Sanirim anladin sen onu" gibi duzeyi dusuk kelimeler sorumlu bir gaz dagitim sirketi calisanin lugatinda olmamalidir."Uzaydami yasiyor" la kastedilenin ne demek oldugunu anlamissinizdir.Sorumluluk hatalari ortbas edebilmek icin depolitizasyon yapmak degil hatalara sahip cikip dogruyu bulmaktir.Sanirim siz anladiniz onu.     

 






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.