Konu: Kombi Pompası Yardım

elsan1
elsan1
31 Mayıs 2007

  

         Kombiler cihaz üzerindeki termostat ile çalıştığı zaman  kalorifer devresi sirkülasyon pompası  devamlı çalışır.Cihaz otomatik yaptığı zaman bile  pompa  çalışmaya devam eder.Çünki dönüş suyu derecesi düşünce tekrar çalışacaktır.Eğer pompa durmuş olsa  su kolay soğumayacağı için ısıtılan mahalde dengesizlik olacaktır. Oda termostatı  kullanacağınız  zaman  servis karta bağlantı yapacak  ve oda termostatı kestikten bir iki dak.sonra pompa duracaktır.

        Kullanım suyundada söylediğiniz pompa çalışması normaldir.



sevan123
sevan123
31 Mayıs 2007

bu durum sadece bu dediğim modelde mi geçerlidir yoksa tük kombiler bu şekilde mi çalışıyor mesela baymakın bi modelinin kullanma kılavuzunu incelemeiştim orada termostatla durduktan sonra 3 dakika pompa çalışır ve durur diyordu yani o incelediğim durdurmuyo sadece bu model için mi geçerli???


sevan123
sevan123
01 Haziran 2007

bir de bu oda termostatları nasıl çalışıyor? odayı sabit sıcaklıkta tutuyorda radyatör sıcaklığı ne oluyor? mesela biz radyatör sıcaklığına hala sınır getirebiliyor muyuz max. 50 derece gibi?




elsan1
elsan1
01 Haziran 2007



      Kombiyi oda termostatı ile kullanacağın zaman genelde kumanda panelindeki termostatı 75-80 dereceye ayarlarsın.Oda termostatı devreyi kesinceye kadar radyatör ısısı yüksek olur.Oda ısınınca termostat kombiyi kapatır.Birkaç dakika sonra  pompada durur.Ne zaman oda ısısı düşerse kombi devreye girmeden önce pompa çalışır sonra cihaz yanmaya başlar.

      Oda termostatı genelde evin en soğuk veya ençok kullanılan mahalline monte edilir.Çünkü takıldığı mahalli referans alır.Yerden yaklaşık 120-130 cm yükseğe ve harici ısı kaynaklarına( TV- abajur vs) uzak ve güneş vurmayan    bir yere konulur.

      Ayarlarken kombi çıkış sıcaklığını düşükte tutabilirsin ama evin ısınması daha uzun süreceği için çokta mantıklı değil.



sevan123
sevan123
03 Haziran 2007

her kombide bu pompayı oda termostatı olmadan kapatmama gibi bir durum var mı yoksa bu kombide mi var????




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.