VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
24 Eylül 2007

Ana Kolon ve Daire Ici Tes.Omru Ne Kadar?

Degerli Arkadaslarim

Gerek gaz dagitim sirketlerinin gerekse EPDK yonetmelik ve tebliglerinde adi koyulmamis bir hususu gundeme getirmek istiyorum.Istanbulda 1989 yilinda (Yaniliyorsam duzeltiniz) baslayan kolon ve daire ici tesisatlari suanda zaman itibari ile 18 yasindadir.Peki daire ici tesisatlar ve an kolon tesisatlarin kullanim omru bir limit sure ile sinirlandilrmismidir?Sinirlandirlmamis ise bu sure sizce ne kadar olmalidir?Diger onemli bir husus ise gerek kolon gerekse daire ici tesisatlarda zaman asimindan sonra  kontrol testleri yapilmalimidir? Yapilmali ise bunun suresi ne olmalidir?

En Derin Sevgi ve Selamlarimla

Bartrobel34


mehmetkaya78
mehmetkaya78
24 Eylül 2007

ben henüz girmedim gaz sektörüne ama çok doğru bir nokytayı yakalamışsınız. bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların bilgi vermesini bekliyorum.

Teşekkürler.




nur81
nur81
24 Eylül 2007

Gaz açımı gerçekleşen tesisatların periyodik kontrolleri bence yapılmalıdır.Bu kontrol 2 sene de bir gerçekleşebilir.Bu kontroller sırasında sadece tesisatlarda gaz kaçağının olup olmadığına bakılmamalı aynı zamanda tesisatların projeleri tekrar kontrol edilmelidir.Özellikle daire içlerinde bu iki kontrol çok büyük önem arz etmekte.Böylece abonenin uygunluk belgesini aldıktan sonra tesisatına dağıtım şirketinden habersiz bir müdahalesinin olup olmadığı bu kontroller esnasında açığa çıkabilir.

Beni özellikle bacaların çekimi düşündürüyor.Bacaların bir çatı mahyasına çıkan kısmını bir de bağlantı kanalıyla buluştuğu noktayı görebiliyoruz gerisi tamamen baca firmalarının insafına kalmış durumda.Bence bacaların da şaft içindeki kontrolleri yapılmalıdır.

Açmış olduğunuz bu güzel konu için teşekkür ederim.






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.