Konu: Termostatik Vana Sakıncalı mı?

mefisto
mefisto
29 Şubat 2008

erhan38 yazdı:

Merhaba;

Daha önce yine sitede termostatik vana konusu tartışılırken bir arkadaşımız kombili sistemlerde evdeki bütün radyatörlere termostatik vana takıldığı takdirde sistemin sağlıklı çalışmayacağını en azından bir radyatöre normal vana takılması gerektiğini söylemişti. Pratik olarak bu konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Herkese iyi çalışmalar dilerim. 

bilindiği üzere normal radyatör vanaları ve termostatik vanalar aç kapa çalışan vana tipleridir. tüm radyatörlere termostatik vana takılması durumunda hatlar otomatik olarak kapanacak ve sirkülasyona imkan vermeyecektir. Bu da pompanın zarar görmesine sebep olabilir.

İyi çalışmalar.




agora
agora
02 Mart 2008

tüm radyatörler kapalı olsada su borularda dolaşacak fazla soğumadığından dolayıda kombi devreye girmeyecektir buda yakıt ekonomisi sağlayacaktır.santrifüj pompalar sıfır debide çalışabilmektedir




eyyupozsoy
eyyupozsoy
02 Mart 2008

by-pass hepsi bu


ozunalecz
ozunalecz
13 Kasım 2008

yenilerin çoğu by pass lı  arıza olmaz  vanalar kapalı olsa bile...




baytekniker
baytekniker
23 Ocak 2009

slm termostatik van mobil sistemde en iyi kullanılır. normal sistemlerde verimli olmaz


ali orhun
ali orhun
24 Ocak 2009

BİNADA ISITICIYA EN YAKIN OLAN MEKANA ,YANİ EN ÇABUK ISINANA TERMOSTATİK VANA TAKILMASI DAHA İYİ OLUR.


Ragıp
Ragıp
26 Ocak 2009

Bilmak termostatik vanalarınızın fiyatı ne kadardır?


akbaba
akbaba
27 Ocak 2009

Kombiye kumanda eden oda termostadı bilindiği gibi ençok kullanılan odaya takılıyor. Termostatik vanaların, oda termostadının takıldığı odadan güneş etkisi v.b. gibi nedenlerle daha erken ısınan odalara takılması daha uygun oluyor. 




blltok
blltok
28 Ocak 2009

TERMOSTATİK  VANA KOMBİLİ SİSTEMLERDE BANA GÖRE EN UYGUN UYGULAMA ANCAK SULU ZEMİNLERDE KULLANMAYA BİLİRSİNİZ . SULU ZEMİN (ANTRE ,BANYO,MUTFAK GİBİ) BÖLÜMLERDE KAYIP FAZLA OLDUĞU İÇİN TERMOSTATİK VANA KAPATMAYI FAZLA YAPMIYOR.

TAMAMEN KULLANMAK İSTERSEN;

TERMOSTATİK VANALARIN HEPSİ KAPATMA YAPTIĞI ANDA KOMBİNİN DEVİRDAYMI DURMAMASI İÇİN İLLAKİ BİR VANAYI NORMAL VANA TAKMAN LAZIM. BEN BU VANAYI HOL VEYA ANTREYE ATARAK TESİSAT YAPIYORUM.KOLAY GELSİN.

 




iptal
iptal
28 Ocak 2009

eğer normal sistemlerde kullanılacaksa kullanılacağı radyatör yeri hassas olarak seçilmeli. 2 bi durum bütün vanalar kapalıyken su borularda nasıl dolaşacak anlamadım gerek mobil gerekse normal sistemlerde açıklarsanız sewinirim saygılarımla...




bilmak
bilmak
28 Ocak 2009

tüm radyatörlerde kullanılmışsa ,tesisat seri bağlı değilse, tesissat ring oluşturmuyorsa. Kombi suyu dolaştıramaz .

 bu sorunu ortadan kaldırmak için ;
1)en ucuz yöntem yukarıda arkadaşımında tarif ettiği gibi tesisatta kombiye en yakın radyatöre, normal el kumandalı vana bağlanabilir.( bu vana asla kapatılmamalıdır)
2) paralel bağlı sistemde kombiye en uzak olan noktada gidiş ve geri dönüş arasına , açma basıncı ayarlanabilen yaylı bir tazzik valfi bağlanarak ring haline getirilebilir. ( tüm termo vanalar kapalı bile olsa kombinin dolaşım için ürettiği basınç tazzik valfi üzerinden kombiye geri döner ve devre tamamlanır.-tazzik valfinin regulasyonu iyi yapılmalı.)
3) mümükünse sistemde H ventil adı verilen baypas kollektörü kullanılabilir.( baypas miktarı ayarlanabilen H ventil. )). ( tüm termo vanalar kapalı konumda olsa dahi baypas kollektörü üzerinden devre tamamlanacaktır.)

http://www.kas.com.tr/upload/urunler/grup15/4_BY_PASS_Baglanti_Grubu.jpg

SAYGILAR...



lecealex
Uzman lecealex
03 Nisan 2009

bir radyaörün normal vana ile bağlanması gerekir ve bu da genelde eger varsa oda kumandasının oldugu mahal olmalıdır çünkü aynı mekanda hem oda kumandası hemde termostatik vana olursa ikisi çakısır


bilmak
bilmak
22 Aralık 2010

yazınızdan iki farklı anlam çıkartıyorum ,
1-"bir radyatör normal vana ile bağlanmalıdır" burada anlatmak istediğiniz "termostatik vananın kombili sistemde tüm radyatörlere uygulanmasını sakıncalı olduğu, en az bir radyatörün normal vana ile bağlanması gerektiği" midir?
2- Termostatik vana kullanılan bir yerde oda termostatının veya oda termostatını kullanıldığı bir yerde termostatik vananın kullanılmaması sakıncalı olduğu..

Kusurabakmayın yazınızdan tam olarak bir anlam çıkartamadım lütfen bizlerin anlayacağı şekilde konuyu daha sade , daha net ifadelerle yeniden aktarırmısınız.

Saygılar...





Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.