Konu: Merkezi Sistemden Bireysel Sisteme Geçiş

gantepmec
gantepmec
12 Mart 2009

mefisto yazdı:
Pay ölçerlerle yapılan fiyatlandırmanın pekde adaletli oldıuğunu zannetmiyorum. Yalıtımın eski binalarda hiç olmadığı yeni binalarda da yönetmeliklere göre yapılmadığını ve katlar arasında da yalıtım yapılmadığı düşünülürse neticede ısı sürekli olarak sıcak kaynaktan soğuk kaynağa geçecek ve türk zekası burda da devreye girip yeni anlaşmazlıklar doğuracaktı yada belli bir süre evinde olmayan daire sahipleri kaloriferi söndürecek ve onun evinin soğuk olması nedeniyle ona komşu daireler daha fazla enerji harcayacaktır ve buda bir nevi adaletsizliğe yol açarak anlaşmazlıklar doğuracaktır.

aslında dediğiniz gibi sorunlar doğabilir ama bildiğim kadarıyla termostatik vanalar min.15C ye setlenmiş oluyor yani komple kapatma imkanı olamayacak,tabi geçenlerde bir forumda, bahsettiğiniz sıkıntının bir benzeri yaşanmış,anlatılmıştı(hukukla ilgili bir siteydi ama link i bulamadım bulursam gönderirim)adamın dairesi son kat, çatıda yalıtım yokmuş bir alt dairesi 150 tl civarı ödeme yaparken kendisi 550tl ödemek zorunda kalmıştı.isyan ediyordu haliyle,site yönetiminide ikna edememiş çatının ortak alan olduğu için yalıtımının herkes tarafından ortak yapılamsı gerektiğine..




gantepmec
gantepmec
12 Mart 2009

http://www.hukukcu.com/modules/newbbex/viewtopic.php?topic_id=2471&forum=9

linki buldum,okuyunca verdiğim bilgilerde 1-2 hata olduğunu gördüm,ana hatlarda bi sorun yok ama rakamlarda farklılık var özür dilerim




hvac
Uzman hvac
13 Mart 2009

Merkezi sistem seçimi yapan binalarda tekrar bireysel sisteme geçiş için kriter binanın % 100'ünün kararıydı, fakat yeni yürülüğe giren yasa gereği artık % 100'de olsa bina toplam alanı 1000 m2 üzeri olan binalar sadece merkezi sistem tercih edebilecek ki olması gereken bu.Sadece merkezi sistem yaptırırken doğru sistem tercih ederseniz daha az yakarsınız.

Bu kanunla beraber kalorimetre ve termostatik vana kullanımı da gündeme geldi.Yeni binalarda zorunlu ve eskilere de belli bir süre verildi.Eskilerde uygulama biraz zor ama bu kanun sanırım sizi etkiler.55 daire için bireysel sistem hiç mantıklı değil.20 daireye kadar belki ama 55 dairede binadaki ısı kaybını yada enerji israfını düşünün.Kimi odasını kapatacak o zaman komşu daha da fazla yakacak.Cihazlar birbirinden farklı olacak ve hepsinin gaz tüketimi de farklı olacak.Bence o kadar parayı vereceklerine bina altına kaskad kazan sistemi kurdurmaları daha mantıklı.




selka
selka
15 Mart 2009

ARKADAŞLAR SANIRIM SORUN SU

1. KISIM BİZ MERKEZİ SİSTEM KULLANALIM HEM AZ ÖDEYELİM HEM ISINALIM DİYORLAR

2. KISIM İSE HAYIR KOMBNİ TAKALIM HERKES KENDİ BASININ ÇARESİNE BAKSIN DENİYO

BENCE....

ülkede olan kanunları boş verelim insan olarak düşünelim merkezi sistemlerin cogunda yanlış ekipman var ben bunu bizzat gordüm bu sebeble odenmesi gereken para aslından daha da cok geliyor binada ne eko panel var ne izelason ne 3 yollu vana ne de borularda izelasyon bu gün için merkezi bir sistem 100mt2 bir daire sanırım 300 lira gibi bir fiyata ısınıyor ama bazı yerlerdeki uygulamalardan sonra bu fiyat 190 liralara çekildi bizim yaptıgımız 1 2 sistemde daha hala dogalgaz kullanıpta açık genleşmesi olan insanlar var yada sirkilasyon pomp donuste olan bırakın sizi bizi bir cok kurum ve kuruluşta bu mevcut görseniz inanın aglarsınız insanın para da vermeyin yazık günay ben yapayım iyesi geliyor simdi sistemi iyileştirmek için neler yapılacagını biz müşterilerimize anlatamıyoruz 7400 lira gaz parası odeyen bir yer 3500 lira bedel odeyerek sistemi düzeltti ve gelen gaz parası 4300 lira oldu buradan ne cıkıyo adam 2 ayda bize odedigi parayı fazlası ile cıkartıyo ama bunu insanlara anlatmak zor oluyor biz ne dersek diyelim HER KEZ KOMBİ OLSUN AZ YAKACAM DİYO yakarsın tabi ama senin altındakide az yakar daha cok usursun ama olsun

birde en çok merkezi sistem sorunlarında ödemelerin geçikmesi oluyor benim yoneici ve kapıcılarla olan görüşmem de 1 2 kisi odemeyince sorun cıkıyo deniyo diceksiniz ki kalori olcerler var var tabi ama gerek yoneticiler gerek se kapıcılar üzerlerinden bir yük atacaklar. hangisi iyi derseniz o konunun cevabını size bırakıyorum cünkü bu YUMURTAMI TAVUKTAN TAVUK MU YUMURTADAN GİBİ SORU ben ise HOROZUM

HEPİNİZE KOLAY GELSİN




Sabri Serce
Sabri Serce
16 Şubat 2019

burdan merkezi sistemi savunan arkadaslara söyle diyeyim kullanim 15 bin gelen fatura 23bin  bunun neresi avantajlı


Hakan Söyleyici
Hakan Söyleyici
06 Mart 2019

MAHKEME SONUCU BELLİ OLDU MU ? BİZDE DE VAR AYNI KONU


semiyildiz
Danışman semiyildiz
09 Mart 2019

Yönentmelik gereği 
Çok katlı olarak inşa edilecek ve bağımsız veya merkezi sistemle ısıtılacak olan binalardaki bağımsız bölümlerin ara döşemeleri ile komşu duvarları; ısıtılmayan iç hacimlere bitişik taban ve duvar gibi düşünülerek, Isı geçirgenlik direnci en az R=0,8 m2K/ W olacak şekilde hesaplanır ve yalıtılır. Bu hesaplama, binanın iç ısı alışverişi kapsamında değerlendirileceğinden ısıtma enerjisi ihtiyacı (Q) hesaplamalarında dikkate alınmaz.

bu sartlar saglanirsa herkes yaktigi kadar oder,merkezi yada bireysel fark etmez.



eminunal11
eminunal11
13 Temmuz 2021

İyi günler bizim site 3 Blok her blok ayrı doğalgaz kazanı ile merkezi ısıtmalı olarak yapılmış. Ama bugüne kadar sistem hiç çalışmadı. Şmdi bir kısım kat maliki bireysele geçmek istiyor. Her blokun inşaat alanı 1600 M2. Bizde salt çoğunluk mu, oy birliği mi gerekiyor.  selamlar.



Moderatörün Notu:
Konu ilgili başlık altına taşındı.



Mehmet58
Mehmet58
13 Temmuz 2021

2000 metre kare ve üzeri için oy birliği gerekiyor ama sizin ki 1600 metre kare olduğu için oy çokluğu yeterlidir 


canguntan
Danışman canguntan
15 Temmuz 2021

Karar defterinize alacağınız kararıda yanınıza alıp gaz dağıtım şirketinize başvurursanız onlar yardımcı olacaktır.


mhakan05
mhakan05
01 Aralık 2021

Slm. Merkezi sistem doğalgazla çalışan bir sitede oturuyorum. Kazan çok az yakılıyor. Çoğu  zaman sistem kapalı. Yakıldığı zamanda düşük sıcaklıkta yakılıyor. Akşam  11 de sönüyor ve gece hiç yanmıyo. Bu yüzden ısınamıyorum. Dairemi bireysele çevirmek ıstiyorum. Dava açsam kazanma sansim nedir?



Moderatörün Notu:
Konu ilgili başlık altına taşındı.





Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.