Konu: Kombi seçiminde yardım

zaferakıncı
zaferakıncı
14 Temmuz 2008

sayın rotasmmm arkadaşım gayet güzel bir şekilde ısı yalıtımın iyi yapılmış dairen var. bu yüzden şanslısın diyebilirim.çünkü ısınmada bilindiği üzere ısıyı elde etmek değil ısıyı muhafaza etmek önemlidir.senin dairene ben ısı yalıtımı iyi olduğundan 20.000kcal bir kombi tavsiye ederim.birde bu yoğuşmalı kombiye hiç gerek yok vaillant 242-5 hermatik kombisi size yeterde artar.termostatik vanaya gerek yok,çünkü en azından tesisatçınız reglaj (peteklerin giriş-çıkış suyu sıcaklığı ayarı) ayarını iyi yaptıktan sonra termostatik vanaların parasıda cebinizde kalır.saygılar iyi çalışmalar...

____________________________________
zaferakinci.azbuz.com
-------------------------------------------
doğalgaz tesisatçılarının buluşma noktası...



ali orhun
ali orhun
15 Temmuz 2008

Çift eşanşörlü HERMETİK KOMBİve  paslanmaz baca tavsiye ederim.Kombici babamın oğlu deyil, etik olarak marka belirtmem.Çünkü herkes kendi sattığı kombiyi meth eder.

KARAMAN'A DOĞAL GAZ HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN....




ali orhun
ali orhun
15 Temmuz 2008

Yukarıdaki arkadaşa, zfrknc katıldığım nokta-yoğuşmalı kombiye gerek yok

Katılmadığım nokta, Karaman gibi kışı soğuk yerde termostatik vana...

Ben termostatik vana , veya en çok kullanılan odada oda termostatını tavsiye ederim. parasını 2 kışta çıkarır




selimsoysal
selimsoysal
15 Temmuz 2008

İlk önce karamana gaz hayırlı olsun diyorum.

Arkadaşların yazmış olduğu bazı durumlara canı gönülden katılıyorum.
Önemli olan ısıyı tutmaktır, bunun mantığıda enerji verimliliğine çıkmaktadır. biliyorsunuz geçen sene bu konuda bir kanun çıkmıştır.
Enerji verimliliği ve kullanımı çerçevesinde ilk önce Termostatik Radyatör vanası kesinlikle tavsiye ederim. Eğer imkanınız varsa Termostatik radyatör vanasını basınç ayarlı olarak alın bu tarzda üreten 1-2 marka var diye biliyorum fiyatı diğerleri ile eş değer ve daha kullanışlı.
2. si ise Yoğuşmalı Kombi,
Herne olursa olsun yoğuşmalı kombi kullanın,
Sebep : 1. husus yoğuşmalı kombi bilindiği üzere düşük sıcaklıkta daha çok yoğuşma yapmaktadır. Sizin evinizin yalıtımı çok iyi yani cihaz yüksek sıcaklıkta çalışma olasılığı nadir olarak nitelendirilebilir bu demektir ki sizin evinizde yoğuşmalı cihaz kullanımı verimi arttıracaktır, yakıt ekonomisi sağlayacaktır.  İlk başta dedğim gibi önemli olan ısıyı elde tutmak ve az maliyetle yüksek verim elde etmek bunun için termostatik vana kullanımı kesinlikle olmalı dedik ve yanında yoğuşmalı cihaz  kesinlikle olmalı.
Satandart bir kombi bacadan yaklaşık 120-150 derecede atık gaz atmaktadır, standart veya iyi bir yoğuşmalı kombi max 60 derecede gaz atmaktadır burada bacadan elde ettiği verimi düşünmek gerekir, Ayrıca bildiğiniz gibi bir mahali 19 dereceden 20 derece ısı arttırımını yapmak için yaklaşık %20 fazla yakıt harcarız 1 derece bu kadar  önemli iken ısıyı niye çöpe atalım veya gazı niye çok harcayalım bu kadar zenginmiyiz boşa para harcamak için. Eğer incelerseniz avrupa ülkelerinde (bizden durumları daha iyi olan ülkelerde) standart kombi kullanımı yasak yoğuşmalı kombi kullanımına yönlendirme yapılıyor o yüzden çoğu üretici türkiyede satış potansiyelini arttırma ve pazar payını yükseltma çabasında.

Benim görüşlerim bu şekilde umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

autocadturk.com





ali orhun
ali orhun
16 Temmuz 2008

SELİMSOYSAL ARKADAŞIMIN SÖYLEDİKLERİNİN ALTINA İMZAMI ATARIM...

AMA, KARAMANLI ARKDAŞIMIZIN,rotasmm, KOMBİ ARTI TERMOSTATİK VANA BÜTÇESİ 2000 YTL.

YOĞUŞMALI KOMBİYİ BU BÜTÇEYLE NASIL ALSIN?

TEŞEKKÜRLER/SAYGILAR,




selimsoysal
selimsoysal
16 Temmuz 2008

Tabi bu noktada maliyet işin içine girince 2000 YTL ye almak zor.

Ben görüşlerimi dile getirdim.

Eğer bütçesini zorlayıp yoğuşmalı kombi alabilirse ileriye yönelik amortismanı kesinlikle olacaktır, harcaya yakıt tasarrufundan farkı kapatacağına inanıyorum heleki bu gelen zamlardan sonra kapatma olasılığı dahada yüksek.
Ayrıca yoğuşmalı kombilerin ömrü standart kombilere göre daha iyidir.
Normal kombiye 5-6 sene ömür biçilirken yoğuşmalı kaliteli ürünlerde 20-25 sene gibi ömür biçilmektedir.

Saygılarımla.



zaferakıncı
zaferakıncı
16 Temmuz 2008

ben şimdi bir usta olarak anlamadığım mantığımın çalışmadığı,arkadaşımızın evinde mevcut 10 mt petek varmış.yoğuşmalı kombi secerse ki kendi düşünceside o,petek miktarını bu durumda arttırması gerekmez mi? ben yine derimki elindeki 2000ytl ile hem 20.000kcal lik bir kombi ve termostatik vana bence bütçeyi zorlamaya gerek yok...saygılar iyi çalışmalar.
____________________________________
http://zaferakinci.azbuz.com
-----------------------------------------------------
doğalgaz tesisatçılarının buluşma noktası



selimsoysal
selimsoysal
16 Temmuz 2008

yoğuşmalı olması ile petek arttırırmın bir mantığı yok tamamen bir saptırma bence...

üzerinde oturup düşünüldüğünde ve hesanı yapıldığında bu düşüncenin yersiz olduğu orataya çıkıyor.




rotasmmm
rotasmmm
17 Temmuz 2008

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler 3-4 gün dür baya bir araştırma yaptım ve yoğuşmalı kombiye karar verdim.7 adet peteğimden 5 inede termostatik vana taktırıyorum montaj sıcak-soğuk su tesisatı ve kombi bağlantı setleri dahil 2300 ytl ye anlaştım.ilk mesajımda belirttiğim kombiyi alıyorum neden derseniz termoteknik  karamanda baya satılıyor kullananlarla görüştüm memnun olmayan yok özellikle termostel yoğuşmalı modelini kullananlar çok daha memnun fatura açısından 35-45 derece de yaktıklarını ve çok güzel ısındıklarını söylüyorlar. eğer verim alamassam düz modeli ile değiştirme yapabileceklerini sözünü aldım yada verim almak için 2 metre daha petek ilave ederiz dedi satıcı firma yani her türlü alternatifi deneyeceğiz.

yardımlarınız için teşekkürler




ali orhun
ali orhun
17 Temmuz 2008

Hayırlı olsun...İyide marka reklamı yaptınız.....İyi günlerde kullanınız.






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.