esra84
esra84
28 Ekim 2008

merkezi sistem

merhabalar arkadaşlar.

çok acil yapmam gereken bir merkezi sistem projem var,ilk defa yaptığım için aklım karıştı.örnek projelere çok baktımda,yinede sormak istediğim bişeyler var,yardımcı olursanız çok memnun olurum.

zetacadte projeyi çiziyorum,linye hattı elektrikle ilgili bişey oluyo galibada,burdaki hesaplarda dikkat etmem gereken ne?

gaz train hattını göstremek istiyorum,vana,manometre,filtre,manometre,vana doğrumudur.manometre falan zetacadte bulamadım,belkide vardırda göremedim

bide şimdilik son sorum,servis kutusuyla sayaç arasındaki mesafeyimi uzun tutmalıyım,yoksa sayaç çıkışından kazana kadar olan kısmımı,ölü hacim hesabında neyi dikkate almalıyım

 


esra84
esra84
28 Ekim 2008

pardon,,çok hızlı yazdım,konu başlığını yanlış yere yazmışım,özür dilerim


resulkorkmaz
Uzman resulkorkmaz
28 Ekim 2008

gaz kontrol ekipmanları fanlı brülör veya atmosferik brülöre göre ufak değişikliklere uğramaktadır ama senin merkezi siteminde yani brülör üzerinde gaz train hattı mevcut olucaktır yani multiblok şeklindedir.sen zeta cadde vana vanadan sonra kazanı yerleştirdiğinde problem olmucaktır.imalatında vana manometre ev esnek bağlantı multiblok brülör sırası ile olucaktır.linye hattı hesabında senin yapcağın bi durum yok.ölü hacim hesabında toplam boru iç hacmine bakacağından imalat açısından senin için uygun olan hangisi ise onu tercih etmende fayda var.

ii çalışmalar




ereğlili
ereğlili
29 Ekim 2008

Resul arkadaşımızın bahsettiği gibi ölü hacim hesabında boru iç hacmi önemlidir. Gaz train hattını ve diğer tüm çizimleri görmek içinse projeyi zetacadden autocad ortamına çevirmelisin.




esra84
esra84
29 Ekim 2008

çok teşekkür ederim arkadaşlar,çok sağolun

iyi çalışmalar






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.