Konu: Süzme Sayaç Uygulaması

VEYSEL BILGIN
Danışman VEYSEL BILGIN
01 Kasım 2008

Sezgin

Bulundugun bolgedeki gaz dagitim sirketinin oanyini alarak ve sartnamelerine uygunluk halinde suzme sayaci (faturalandirma amacli degildir) kullanbilirsiniz.sanayide bir cok tesis proseslerindeki yakit tuketimlerini takip edebilmek icin suzme sayaci kullanir.

Birde daha once acilan konuyu inceleyebilirsin.Link asagida.

Slm

 http://www.dogalgazprojesi.com/forum_posts.asp?TID=500&PN=1




Sezginakalan
Sezginakalan
03 Kasım 2008

teşekkürler


e-gaz
e-gaz
12 Aralık 2008

merhaba;
süzme sayaçlar 1/10, 1/16 ve 1/20 hassasiyetinde olabilirler. Faturalandırma amaçlı kullanılmazlar. Firmalar bu sayaçları kendi bünyelerindeki bir kısım yada bir yakıcının ne kadar gaz çektiğini görmek için kullanırlar. Yakıcının verimliliğini öğrenmek için, yada fabrika içi departmanların giderlerinin ayrılması için kullanılırlar.
Bahsettiğiniz gibi alışveriş merkezi gibi yerlerde çoğu zaman istasyondaki ana sayaçtan gaz dağıtım faturayı keser. Ancak AVM içinde ana kazan dairesi, lokal ısıtmalar,restoranlar yada sinema vs... gibi tüketimleri herbirinin önüne sayaçlar koyarak, kiracılardan tahsil eder. Bunun gaz dağıtımla bir ilgisi yoktur. Kiracılarda bunu baştan kabul eder. Ana sayaçla tüm bu lokal sayaçların toplamı birbirine yakın çıkar ama net olarak birbirini tutmaz. Sayaç tipi, sıcaklık ve basınç farkı, dış sıcaklık vs. sebeplerden dolayı. AVM bunu farkı paylaştırır, bir şekilde tolere eder. hiç gaz kullanmamaktan iyidir. Ufak tüketim olan yerlerde körüklü sayaçlar takılır. Çünkü hem ucuz hemde hassastır. Büyük tüketimlerde ise rotary, türbin yada çoğunlukla quantometre yani süzme sayaç kullanılır. Tek dezavantajı hassas olmamasıdır. Bu sebepten dolayı minimum gaz çekişi kurtaracak yerlere takmaya özen gösterilmelidir.

saygılar.



owner_03
owner_03
12 Ocak 2009

fabrikalarda sıkça uygulanan bir yöntemdir.\r
amaç sistemin gaz çekişini tesbit ederek bunun ürün maliyetlerine aktarılmasıdır.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.