Konu: Kızgın Yağ Kazanı Projelendirilmesi

makahmet
makahmet
25 Kasım 2009

 KIZGIN YAĞ KAZANININ TEKNİK OLARAK   SICAK SU KAZANINDAN FARKI :

sıcak su kazanında  tesisat suyu  kazan çeperleri yardımıyla ısıtılır. çeperin bir tarafında su vardır ,diğer tarafında ateş vardır.    duman boruları düz veya % 2 eğimle ön aynadan arka aynaya gider.

kızgın  yağ kazanlarında  ise    borular spral şekilde kıvrılmıştır .    özel bükme makinesi vardır. makine silindir şeklindedir. boru silindirin  bir ucuna bağlanır ve sabitlenir. silindir döndükçe boru kıvrılarak spral şeklini alır.  borular ın içinde duman yerine yağ vardır.  yağ ısıtılarak ( vizkozitesi küçültülür , daha ince hale gelir.    bu yağ tesisat ile ısıtıcı serpantinlere  veya boylerlere  gönderilerek   sıcak su eldesi yapılır.  veya direk kızgın yağ ile çalışan sistemlere gönderilir .

kızgın yağ kazanlarını diğer bir türü ise buhar üretiminde kullanılır.

en dış katmanda su borulu cidarlar yapılır ( kare veya dikdörtgen şeklinde) . diğer katman  yakıt yanar. bir iç katmandaki borular kıvrılmıştır içinden yağ geçer.  en iç katmanda ise yine yanma olayı vardır.  bu kazanlarda brülöre ek olarak birde hava fanı kullanılır. sistem dik olarak monte edilir.  hava fanı yardımıyla kömür tazlarının hareket etmesi ve tutuşması sağlanır .  buhar ve kızgın yağ üretimi aynı anda gerçekleşir

kazan doğalgaz projesine gelince halihazırda kazan dairesi olduğu için sistemi oraya kurmanız uygun olur.  kazan kapasitesini bilmeniz yeterli gelecektir. normal kazan dairesine göre yapılır projesi.   fakaat sıcak su soğuk su veya yağ tesisatını uygulama kriterleri farklıdır . 

 

 




arandur
arandur
25 Kasım 2009

Eğer işi alır ve uygulamaya geçersek detaylar hakkında buraya yazarım. makahmet yardımın için sağol.


makahmet
makahmet
25 Kasım 2009

referrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600"> ath o:connecttype="rect" gradientshapeok="t" o:extrusionok="f">ath>fficeffice" />


makahmet
makahmet
25 Kasım 2009

  yukarda gönderdiğim resimde kızgın buhar kazanının  kızgın yağ borularının silindirde bükme işlemi yapılmaktadır.


taşkınEFE
Uzman taşkınEFE
25 Kasım 2009

Sevgili Arkadaşlar ;

Kızgın Yağ Tesisatında ; degazör, besi pompaları , genleşme tankı ,boru çapları seçimi ve otomasyon uzmanlık gerektirir. Küçük bir hata  geriye dönülmesi imkansız sorunlar yaratabilir. Zira hem basınçlar hem de sıcaklıklar çok yüksektir.

P=10-16 bar , T=260-280 °C

O yüzden bu konuda daha önce tecrübe sahibi bir uzmandan faydalanmak ,hatta projeyi ona yaptırmanın daha doğru olacağı kanaatindeyim.




arandur
arandur
04 Aralık 2009

Arkadaşlar gaz hattı basıncı 1 bar ve kızgın yağ kazanının brülörü ise 300 mbar ile çalışıyor. Normal merkezi kazan kriterleri 1 bar basınç ile de geçerli olacak mı? (İç tesisat müdürüyle görüşemedim bir türlü, o yüzden ilk size danışmak istedim)




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.