Konu: FER24easy kombi sorunu

muhendisce
muhendisce
09 Nisan 2011

Bu kombiler sonuçta ferrolli güvencesiyle piyasaya sunulan mallar bence eğer servisle probleminizi çözemiyorsanız ferrollinin direkt merkeziyle irtibata geçin...Bide tesisatınızın doğru yapılıp yapmadığını da araştırmak lazım.....Bide filitreleri temizleyip kombinizi çalıştırın derim...Eğer filitreler pislikten tıkanmışsa suyun sürkilasyonu zorlaşır ve kombi de erken termostat sıcaklığını bulur ve söner...


lowbed
lowbed
09 Nisan 2011

peki tesisatta yanlış bağlantı olduğunu anlamanın pratik uygulaması varmı?


muhendisce
muhendisce
10 Nisan 2011

Pratik yolu peteklerin ısıtmamasıdır....


nkergun34
Uzman nkergun34
11 Nisan 2011

Yazılan sorunun birsürü sebebi olmakla beraber yakın zamanda başıma gelen benzer sorunu paylaşmak isterim.

Sözü geçen kombi yanılmıyorsam tek eşanjörlü olması gerekiyor. Başka bir markanın tek eşanjörlü kombisini ilk kez çalıştırdım. (Kombi garanti kapsamı dışında olduğu için kendim çalıştırdım.Normal şartlarda ilk çalıştırmayı kombi servisleri yapar)Kalorifer devresinde kısa süre çalışıp duruyordu. Radyatörler ısınmıyordu. Kullanım suyunda problem yoktu, musluktan akan suyu çok güzel ısıtıyordu.

Problem; Kombi sirkülasyon pompasının sıkışmasından kaynaklanıyor. Pompa üzerindeki vidayı söküp pompanın milini hareket ettikdirten sonra kombi normal çalışmaya başladı.

Siz yinede sorunun çözümü için kombi servisi ve tesisatı yapan firma ile irtibata geçiniz.

Kolay gelsin.




liberal_makina
liberal_makina
11 Nisan 2011

lowbed yazdı:
 \r
yardım lütfen kafayı yicem.\r
\r
\r
Bazen büyük sanılan sorunların çözümü çok basit olmaktadır.\r
Petekler hiç ısınmıyorsa belki vanalar kapalıdır.\r
Baktınız mı?


lowbed
lowbed
11 Nisan 2011

Arkadaşlar değerli biligilerinizle beni aydınlattığınız için hepinize çok teşekkür ederim.Forumdan takip ettiğim kadarıyla epeyce bilgi sahibi oldum ve bunları not ettim.Yakın zamanda Balıkesir'e gideceğim bu sorunu halledince yine burada sizlerle sorunun kaynağının ne olduğunu paylaşacağım.Saygılarımla.


demircihad
demircihad
11 Nisan 2011

Lowbed kanımca kombide sorun yoktur.Kombide sorun olsa servis bunu giderirdi.Başıma benzeri bir olay gelmişti diğer arkadaşların dediklerini yaptım pompanın milini hareket ettirdim,filtreleri temizledim yine aynı sorun devam etti,sonunda tesisatı kontrol ettim ve tesisattaki bir hatadan dolayı bu sorunun meydana geldiğini görmüştüm.Sizede tavsiyem tesisatınız süpürgelik üstü folyolu boru tesisatı ise boruların ısınıp ısınmadığını kontrol edin,mobil sistem kılıflı boru tesisatınız varsa kollektörün ısınıp ısınmadığına bakın derim. Kombinin sıcak su ve kalorifer bağlantısını kontrol etmek için ise kombide bağlı oldukları bağlantı noktasına bakınız,kaloriferin bağlanacağı ağız daha kalındır çapı daha büyüktür sıcak su (kullanım suyunun) bağlandığı ağız ise daha küçük çaplı daha ince olmalıdır.


lowbed
lowbed
25 Aralık 2011

Tüm arkadaşlara slamlar.Uzun bir aradan sonra tekrar buradayım.Fer easy kombi sorunumu hallettim.Öncelikle FERROLİ firmasına çok teşekkür ediyorum,çünkü telefonla arayıp problemimi bildirdiğim andan yaklaşık 1 saat gibi geçtikten sonra yetkili servis beni arayıp hemen geleceğini söyledi.Sorunum kombinin kartındaymış yenisi ile değiştirdiler şuan harika ısınıyoruz.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.