Konu: termostatik vana ve oda termostatı

mns3
mns3
24 Aralık 2011

termostatik vana ve oda termostatını bir kullanmak benim tavsiye ettiğim bir durum değil.tecrübelerimle sabitki sistem verimli çalışmıyor.ama illaki takmak istiyorsanız..banyo ve oda termostatının olduğu odaya termostatik vana KESİNLİKLE KOYMAYIN..ayrıca oda termostatı olduğu için vanaları kısmakta bir işe yaramıyor..kolay gelsin..


hvac
Uzman hvac
24 Aralık 2011

          Oda termostatının bulunduğu odaya kesinlikle termostatik vana takmayın, çünkü vana oda termostatının yanılmasına ve cihazınızın sürekli çalışmasına sebep olablir.Faturanız şişer.Ayrıca arkadaşımızın dediği gibi ıslak mekan olan banyoya ve antreye termostatik vana takmayın.Şunuda unutmayın termostatik vana olmasa eviniz en fazla oda termostatik vanada ayrlardığınız kadar ısınacaktır. Bu durumda termostatik vanalar da diğer odalarda en fazla bu sıcaklığı görecektir.Yani siz eğer oturma odanızı (oda termostatının olduğu oda olsun ve termostat iç duvarda en kuytu yerde olsun) 22 C'ye ayarladıysanız muhtemelen diğer odalarınızda 22 C'ye kadar ısınacaktır.Sonuç olarak termostatik vanaları kullanarak diğer odalarınızı bu sıcaklığın altına ayarlayabilirsiniz, mesela salon; misafir yokken 15-16C olsa yetecektir ki burayı termostatik vana ile 2'ye ayarlarsanız radyatörleriniz odayı en fazla 15-16 C'ye kadar ısıtır.
Böylece tesisatta ısınan su azalacağından doğalgaz tüketiminizde azalacaktır.



akbaba
akbaba
25 Aralık 2011

Hvac arkadaşımın açıklamalarına katılıyorum. Ancak ben antre ve koridor radyatörüne de termostatik vana takmakta bir sakınca görmüyorum. Oda termostadının modülasyonlu olanını (oda sıcaklığına göre kombi kapasitesini ayarladığı için) tercih etmek gerekir. Oda termostadı takılan mekan dışındaki odalara takılan termostatik vanalar güneş gören odalarda ve ısı kaybı az olan odalarda oda termostadından önce kapatarak yakıt tasarrufu sağlayacaklardır.






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.