a_new_day
a_new_day
16 Temmuz 2008

yoğuşmalı kombi önermeli miyim!

arkadaşlar,iyi çalışmalar.bu yoğuşmalı kombi meselesinden dolayı bazen kafam karışıyor da,takıldığım bir konuda fikir beyan ederseniz sevinirim.bir müşterim kombi almak istiyor;odalarda petekler var;mutfak,hol ve banyoda ise yerden ıstma mevcut..ev 150-160m2 civarı ve istenilen daire de dükkan üstü..evdeki kullanılan petek metrajları ve yerden ısıtma uygulanan mahallerin ısı ihtiyacı 17000-18000 civarı..ev sahipleri yoğuşmalı kombi istiyor.yerden ısıtmada da yoğuşmalı kombinin daha uyumlu çalıştığının farkındayım,fakat kombiden tam verim alabilirler mi,o konuda tereddütte kaldım biraz;çünkü olaki altları da boş olduğu için ısınamaz ve kombi sıcaklık ayarını yükseltirlerse,problem yaşanabilir mi?bilgi verebilecek varsa sevinirim....


ali orhun
ali orhun
16 Temmuz 2008

Evin ısı yalıtımı nasıl?

Toplam petek  tulu kaç metre?

Altı boş. Kaçıncı kat? Bina kaç katlı? Yönü?




a_new_day
a_new_day
16 Temmuz 2008

bina zemin+6 kat.ısı yalıtımı var sanırım.tesisatı biz yapmadığımızdan aslında ev konusunda da çok bilgim yok.bizden sadece kombiyi almak istiyorlar.ben de yanlış birşey önermek istemiyorum.yönünü de bilmiyorum aslındadükkan üstü 1.kat.yani sanırım petek 6m filan varmış,bir de yerden ısıtılan 3 mahal var,mutfak geniş,banyo da çok küçük değil..diyebileceklerim bunlar şimdilik20000 lik yoğuşmalı önersem sorun yaşar mıyım?


ali orhun
ali orhun
16 Temmuz 2008

160 m2 yükseklik 2.8m 3m 480 m3 hacim 45 kcal/h her m3 için 480X45=21600 kcal/h yerden ısıtmada var,altlarıda boş,sıcak su vb

24000kcal/h =28 kW kombi öneririm.




kedice
kedice
18 Temmuz 2008

YOĞUŞMALI KOMBİ HER DURUMDA AVANTAJLIDIR. ANCAK BU KOMBİ ÖZELLİĞİ YANLIŞ ANLATILDIĞINDAN %106 LARDA VERİM BEKLENİYOR Kİ BUDA ANLAMADA ZORLUK ÇIKARIYOR. MÜŞTERİYE BU KONUYU İYİ ANLATIRSAN MEMNUN KALIR. YOKSA BUDERUS YOĞUŞMALI TAKTIM FATURA BİLMEM NE KADAR GELMESİ GEREKİYODU NE GELDİ VS.. VS.. ŞİKAYETLERİ ÇOK DUYARSIN.

İYİ ÇALIŞMALAR




mehmetyildiz
Uzman mehmetyildiz
18 Temmuz 2008

Bu dedıgınız evde yerden ısıtılan mahaller oldugu için.Çalışma şartları o mahaller göz önunde tutularak ayarlanmalıdır.Zira yerden ısıtmalı sistemlerde istenılen max sıcaklık 58C dir siz eger ev ısınmıyor dıye kombıyı 70C de yakarsanız bu sıcaklıgı yerden ısıtılan mahallerdeki tesisat kaldıramayabilir.Bu ince nboktayı gö önıunde tutunuz.

 

Saygılarımla...




maatonifi
Uzman maatonifi
18 Temmuz 2008

 Bu yoğuşmalı kombi soruları çok soruluyor. Arkadaşlar yoğuşmalı kombi takmak tan ziyade yoğuşma yapmasını sağlamak daha önemli bence. bu tesisatçıların olduğu kadar kullanıcıların da bilinçlenmesi ile mümkündür. Bir kere kombinin yoğuşma yapabilmesi için dönüş suyu sıcaklığının 56 C den daha düşük sıcaklıkta dönmesi gerekiyor. Hem ortama gereken ısıyı verebilmesi hem de dönüşte yoğuşma yapabilecek radyatörlerin 45-55 C aralığındaki verim cetvellerine göre seçilmesi gerekir. Yani; kullanıcı, kombisini 55 C de (proje şartlarında) çalıştırdığında gerekli ısınmayı sağlayabilmelidir. Zira radyatörler düşük sıcaklıkta çalıştığında daha az ısı vercekleri için daha uzun olarak kullanılmalıdır. iyi çalışmalar.




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.