lecealex
Uzman lecealex
02 Mart 2010

üç yollu vana

üç yollu vananın en doğru bağlama şekli nedir ?

 ısıtma- sıcak su bağlantısı açısından, konum olarak, elektrik tesisatı vs.

şimdiden tüşekkürler


ali orhun
ali orhun
02 Mart 2010

Sevgili lecealex

klimaci.com sitesi Kütüphanesinde, motorlu vana montajını ,amacına göre bulabilirsiniz.

Kolay Gelsin...




hvac
Uzman hvac
02 Mart 2010

            Üç yollu vanayı iki farklı şekilde kullanabilirsiniz, birincisi Şönt pompaya ilave olarak kullanılabilir,minimum debi ve su sıcaklığı şartını sağlamada kullanılır.

          2. olarak üç yollu vana karıştırıcı olarak kullanılır, en çok kazan gidişine sirkülasyon pompasından önce montaj edilir.Diğer ucuda Kazan dönüşe bağlanır.Üç yollu vananın motor elektrik bağlantası kazan paneline bağlanır.Ayrıca üç yollu vana çıkışına bir duyar eleman konulur ve buda kazan paneline irtibatlandırılır.Eğer araya kullanım sıcak suyu olayıda girerse kazandan çıkan sıcak su gidişine üç yollu vanaya girmeden önce bir branşman alınarak boiler yada eşanjöre bağlanır.Boiler dönüşü ise kazan dönüş borusunun kazana en yakın yerine bağlanmalıdır.Bu şekilde bağlantı yaparsanız üç yollu vanaya ait sensörleri yanlış yönlendirmez.

        Eğer sistemde birden fazla zone varsa ve mümkünse her zone için ayrı üç yollu vana ve pompa sistemi kullanılması konforu artıracaktır.Daha detaylı bilgi ve sistem şemaları için Isısan Isıtma Sistemleri kitabını tavsiye ederim.Orada zonelamalar konusunda v.b. detaylı çizim ve bilgiler bulabilirsiniz.




Erdal inan
Erdal inan
10 Ocak 2019

Kaskat sisteminde böyle ile beraber üç yollu vana kullandığımız zaman 3 yolunun iki ağzı kazana girişe konuyor bir ağzı ise boyları mi bağlanacak yoksa Kazan dönüşüne mi bağlanacak ya da boyler bağlantısı üç yolludan öncemi gidişe bağlanacak Bir de mümkünse telefon numaranızı atabilir misiniz




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.