m.hunter
m.hunter

Kayıt Tarihi : 24 Eylül 2008
Son Ziyaret : 13 Şubat 2010
BURSA

takip et mesaj

Yazmış Olduğu Cevaplar


Konu: doğalgazda merkezi sistem

m.hunter
m.hunter
13 Şubat 2010

zetacad kullanıcısı olduğun için teknik destek alabilirsin online olarak.


Konu: Resimdeki Brulor Baglantisi Dogrumudur?

m.hunter
m.hunter
13 Şubat 2010

Brülör bağlantısına gelmeden önce

alçak ve yüksek basınç manometreleri yok

filtre yok

hat konsolla sabitlenmemiş.

dirsekten sonra mavi olan fleks midir bilmiyorum ama yoksa bu da bir hatadır. yani sistemde fleks olmalı kazan ilerde temizlenmek istenirse veya müdahale edilebilir olsun diye.

bu nedenle tesisat zaten hatalıdır. 




Konu: Yemekhane D.gaz Dönüşümü

m.hunter
m.hunter
06 Eylül 2009

aslına bakarsanız konudan sapılacak ama ev tipi ocakların hangisi tse li? o zaman hiçbir daire içi tesisatını açmamaları gerekir!!

teachme problemini çözdün mü bilmiyorum ama regülatörü cihazlarına ne kadar yakın kurarsan senin için  o kadar ekonomik olur. genelde kuzine ve endüstriyel doğalgaz yakıcı cihazların yanma basıncı 51mbar dır. regülatör girişi 300mbar çıkış 51mbar gibi düşünebilrsin. normalde ben işi yaptığım müşterimle konuşur kimden alınmışsa cihazı ona ulaşıp bilgileri almaya çalışıyorum. zor durumda kaldığımda gaz şirketinin örneğin 1m bek için veya Q12 (artık senin cihazında bu çap kaçsa) dairesel bek için vermiş olduğu değerler var bunları alıyorum.

gaz şirketi ile mmo nun dayanışma içinde çalıştığını duymak güzel. verdikleri hizmet bence iyi. en azından güvenli olduğunu yetkili kişiler onaylıyor.




Konu: İZOLASYON FLANŞI

m.hunter
m.hunter
06 Eylül 2009

loyal yazdı:
kurt_61 yazdı:

 

izolasyon flanşı toprak altından giden çelik boru tesisatının toprak üstüne çıktığı noktanın biraz üzerine ; toprak altındaki hattı toprak üstündeki doğalgaz hattından izole etmek için monte edilir. bunun nedeni katodik koruma için kullanılan magnezyum anotun ömrünü arttırmaktır.



mg kullanmamızın nedeni de toprak altında bulunan borunun korozyona uğramasını geciktirmektir.

doğalgaz borusu demirdir (fe) demir oksitlenmeye meyillidir mg anot koyduğumuzda oksijen mg la birleşme eğiliminde olduğundan mg doğalgaz borusunun paslanmasını önler. genelde 1 ve 2 m arasında yere gömülü tesisatlarda 2lb mg anot kullanılması tesisatı 20 yıla kadar korur.

başka bir sorum olacak neden flanşı koyduğumuz yer için 50cm yükseliyoruz. mesafenin daha kısa olması gerekmez mi?

 




Konu: MULTİBLOK YARDIMMMM!!!

m.hunter
m.hunter
06 Eylül 2009

RS 38/ 1 riello marka bir brülör var elimde. müşterime brülör satışını yapan firma multibloğunu haricen (doğal olması gereken) veriyor. ben daha önce alarko marka brülör kullandığımdan multiblok brülörün üstündeydi. brülörün gaz girişi dişsiz 11/2 çapında.. multiblokda da 11/2 çapında (muhtemelen bu kısmı brülöre bir bağlantı elemanıyla bağlanacak) bir giriş var evet ama dişli, birde uzun multiblokla bağlantılı bir (1'' tı sanırım) boru diş var buraya da tesisata fleks ile bağlancak burası açık şekilde belli. ayrıca multibloğun üstünde vidalama yerleri var (sabitlenmesi için olsa gerek) ama parçanın karşılığı yok.

tesisat bu vaziyette beklemekte bilgisi olan varsa gelecek cevabı bekliyorum...

teşekkürler

 




Konu: kolon 3,5 m3/h ve mesafe190 metre

m.hunter
m.hunter
20 Nisan 2009

serdarsaglam yazdı:
 arkadaşlar kolon hattı 3/4" kullanılamaz diye biliyorum.en az 1" olması gerekmez mi?
evet haklısın ana kolon tesisatı kaynaklı olmalı ve 3/4boruya kaynak yapılmıyor.

şayet tesisat 3/4 olsaydı 190m 3/4 boru = 535,80tl küresel vana 2 ad=15,0tl solenoid vana =67,0tl regülatör 3/4 43,0tl toplam=660,0tl

eğer 11/4 olursa 1.069tl diyerek kaba bi hesap yapmıştım. sonuçta bizde bu işlerle ilgileniyor ve yazdıklarınızı takip ediyoruz. ama burda regülatörün fiyatını kontrol ettiğimde 143tl yerine 43,0tl aldığımı gördüm  benim hesabım burdan geliyor. doğal olarak bu100 tllik fark ve ödenecek işçilik farkı 11/4hattı makul kılıyor. açıkça söyliyim üşenmeyip zetacadde bunun olabilrliğini denedim ve malzeme hesabını kabaca yapıp sana bunu söyledim. fakat iki hata var zetacad 3/4 boruyu ana kolonda kabul ediyor ama uygulamada bu böyle olmuyor. ikincisi regülatör fiyatı yanlış hesaplanmış bu benim hatamdı.keşke bu hesabı mesajı yazarken gönderseydim göndermeden hesap çıkacaktı. sende sana yardımcı olmaya çalışanlara bu şekilde yaklaşırsan diyecek sözüm yok. kolay gelsin.




Konu: kolon 3,5 m3/h ve mesafe190 metre

m.hunter
m.hunter
16 Nisan 2009

önce konuyu nasıl çözdüğünü merak ettim. 3/4'' servis kutusundan çıkıp binaya girmeden önce regülatör grubunu koyabilrsin. regülatörden çıktıktan sonra cihazlarla arasındaki mesafe çok değilse 1'' hat yeterli olacaktır. villa da olsa 35.000kcal/h lik kombiye kadar 1'' hat kurtarıyor görünüyor. tabi ki çok fazla sayıda dirsek yoksa.


Konu: BACA HESAP YARDIM

m.hunter
m.hunter
12 Ekim 2008

evet baca 316l kalite paslanmaz.. ama düzelttirmek zorunda olduğumu yazmıştım zaten..


Konu: BACA HESAP YARDIM

m.hunter
m.hunter
11 Ekim 2008

nusrettin yazdı:

baca hesabını ve baca raporunu bacayı yapan firma vermelidir. ben öyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin.

TS 2165 e göre tasarlanmış olmalı.

bacayı soba bacası yapan birine yaptırmış müteahhit. yani yapılmış bir baca var aslında ortada. ben doğrusunu hesaplayıp onu düzelttirmek zorundayım.




Konu: baca hesabı....!!!!!!!!

m.hunter
m.hunter
10 Ekim 2008

zetacadde projen onaylanmış mıydı?