igdaşta her zaman istediler. dublex merdivenini gösterdiğim zaman dublex katında mimarisini istediler hep. o bir yana çatı katına çıkan merdiveni gösterdiğimde de yine aynı şekilde çatı katının mimarisini istediler. sen en iyisi merdiveni gösterme.
eğer alt katın alanı yüz m2 den fazla ise ve dubleksi çizmezsen onay mühendisi üst katıda aynı alan olarak değerlendirir.ve projen 200m2 yi geçmiş olur. buda ikinci bir abonelik gerektirir. çizmekte fayda var.
dublex i cizmen gerekiyor ve tapu da da dairenin catı piesli yada du blex olduğu yazmalı
Dublex dairenin hem normal kat planını hemde üst kat planını vereceksin. Proje dosyasına dairenin dublex olduğunu belirten tapu fotokopisini ilave edeceksin.İgdaşta böyle.
Yalnız apartman merdiveninin sahanlığı dublex dairenin ayrılmasına imkan vermeyecek şekilde ise tapu fotokopiside aranmıyor.
| yahu arkadaşlar bi de şu var...sorum zetacad kullananlara... projede dubleks katları veya dükkanların galeri katlarını gösterirken ilgili katta kapısı olmayan birim var,yok efendim ağız sayısı daire ve dükkan sayısıyla uyumsuz falan diyo...nası çözücez bu sorunu...dublekslerin bi gösterimi var mı özel olarak...dükkan ve kazan daireleri gibi yani...888 ve 9001 misali... |
zetacadde çizim yapıyorsan üst dubleks katı projede göster sana uyarı mesajı olarak verebilir ama sen yine de göster.çünkü onay müh. tarafından red olma riski var benim çok projem tesisat alt katta olmasına rağmen red oldu. ben yine de program öneride uyarı vermesine rağmen projede gösteriyorum. sen de göster niye gösteriyorsun diye bi problem yaşamassın