kütahya
kütahya
15 Kasım 2006

proje

arkadslar 1/50 ölçeginde proje çizmek için ne yapmamm gerekir yardımcı olursanız sevinirim

marlo
Supervisor marlo
15 Kasım 2006

örnek olarak göstericeksem

1 mt 20 mm

3 mt 60 mm

5 mt 100 mm şeklinde girmelisin.

tabiiki de bu autocad için.

kütahya
kütahya
15 Kasım 2006

teşekkür ederim

bahri
bahri
15 Kasım 2006

marlonun dediğinden bişey anlamadım.bilgisayarda proje ölçekli çizilmez sadece ölçekli çıkartılır.1/50 çıkarmak istiyorsanda ne şekil çizersen çiz 1/50 çıkartırsın.

bahri
bahri
15 Kasım 2006

tabi 1/50 çıkartırken çizimi metrikmi yaptın cantimetrikmi yaptın bu önemli

CrazY©
CrazY©
15 Kasım 2006

kütahya yazdı:
arkadslar 1/50 ölçeginde proje çizmek için ne yapmamm gerekir yardımcı olursanız sevinirim

Çizimi autocad de yapıcaksan cm ya da m olarak çalışabilrsin.Tavsiyem cm olarak çalışman.Bu şekilde çalışırsan kullancağın ölçüleri aynen bilgisayarda kullanabilrsin.Mesela 3m lik bir çizgi ise 300, 20cm lik bir çizgi için 20 değerlerini kullanamn yeterli..Ölçeğe gelince; çıktı ayarlarında istediğin ölçekte çıktı alabailrsin.Bunu için çıktı alacağın makinaın desteklediği kağıt boyutu önemli tabiki.(özellikle ofis ya da ev tipi yazıcılar için,ozalitçide farketmez.)

MARTI
MARTI
14 Aralık 2006

bilgisayar çiziminde ölçek olmaz ölçek çıktı alırken ayarlnır. mertrik yada cm hesabı çalışmanda farketme. onu çıkı alırken çıktıcı ayarlar.

Üye
Üye
14 Aralık 2006

MARTI yazdı:
bilgisayar çiziminde ölçek olmaz ölçek çıktı alırken ayarlnır. mertrik yada cm hesabı çalışmanda farketme. onu çıkı alırken çıktıcı ayarlar.

ben de bilgisayarda çalışırken cm olarak çalışırım.Ozalit sırasında da ölçek alınarak çıktı alınır.

teachme
teachme
17 Eylül 2007

merhaba...

peki zetacadde durum nasıldır?birim olarak m ile çiziyor.burada çizim yaparken esas ölçüyle mi yapacağım çizimi.ölçek konusunda zetacadde geçerli kural nedir?bilgilendirirseniz sevinirim...

ayrıca çalışma hayatı ve sektördeki ilk haftam..ve dolayısıyla hiçbir bilgim yok.Buna karşın bu hafta proje çizmem gerekecek,Ne yapmalı,nelere dikkat etmeliyim?sadece daire içi sanırım,benden çizmemin istenileceği.ne yapmalıyım?

yardımlarınızı bekliyorum,tşk.....

mefisto
mefisto
17 Eylül 2007

teachme herşeyden önce "kurtlar vadisi"ne hoşgeldin. yazdıklarını okuyunca benimde meslekteki ilk iş günüm aklıma geldi. Patronum bilgisayarın karşısına oturmuş zetacadle uğraşıyordum

Zetacad'de iki ölçek seçimi var (değişmediyse) 1/100 ve 1/50. Bunlardan hangisini seçersen seç çizimini cm olarak yapıyorsun (yani 5m x 4m olan bir mahali 500cm x 400cm olarak çiziyorsun) ve program senin seçimine göre onu ölçeklendiriyor.

Aramıza tekrar hoşgeldin. Sana en önemli tavsiyem bu meslekte prensiplerinden taviz verme ve her zaman son sözü sen söyle.

Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.