Sleeplessminds
Sleeplessminds
16 Ocak 2011

ısıtma tesisatında problem

Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 21 m radyatör bulunan bir müşterinin evinde 40000 kcal/h lik katı yakıtlı bir kazan kurulu bulunmaktadır. Bina dubleks ve çift daire şeklindedir. Daha önceden ısıtma kombilerle bireysel olarak gerçekleştirilmekteydi. Alınan kararla katı yakıtlı kazan kuruldu. Yapılan tesisatın şeması aşağıda görülmektedir. Kollektör yerine te kullanılarak tesisat bağlanmış ve aynı kazandan iki daire faydalanır hale getirilmiştir. Gelelim problemimize; Resimde görmüş olduğunu 2 nolu dairenin 2. katında ki son 2 petek ve buraya gelen boru hattı ısınmamaktadır. Sistem de açık genleşme tankı mevcuttur (çatı arasına konulmuştur) ve radyatörlerin havası alınmıştır. Sistemde 1 adet welko LRS 40-8S pompa bulunmaktadır. Radyatörlere giden hattın dağıtımı bakır boru ile yapılmıştır. Bu konuda ki görüşlerinizi rica ediyorum. Saygılarımla


Calamity
Calamity
17 Ocak 2011

sıcak su gidiş kollektöründeki daire 1 bölümüne giden vanayı biraz kısın. bu o kısımdaki direnci arttırıp suyun daire 2 kollektörüne yönlenmesini  sağlayacaktır. bu yöntem işe yaramazsa sirkülasyon pompası yetersiz kalıyor  demektir.




teknik_adam
teknik_adam
17 Ocak 2011

dönüşler birbirine direnç gösterior sirkülasyon rahatlatmak lazım. tek problem budur.dönüşteki TE yi dikine atıp yatayda bağlayın derim.


Sleeplessminds
Sleeplessminds
19 Ocak 2011

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Dün itibariyle problemi çözmüş bulunmaktayız. 1 nolu dairenin ve 2 nolu dairede ki sorunlu 2 radyatör harici diğer tüm radyatörlerin vanalarını kapatıp sistemi çalıştırdım. Ardından bir önceki radyatörden başlayarak radyatörlün tamamına sıcak su eşit bir şekilde dağılana kadar hava alma bölümünden mevcut suyu boşalttım. Sanırım bakır boru yada radyatör içerisinde ki pislik nedeniyle tıkanmış çünkü bu boşaltma esnasında suyun içinden siyah parçacıklar çıktı. Daha sonra 2 nolu dairede reglaj ayarı yaparak 1 nolu daireninde vanasını açıp sistemi bir bütün olarak bir süre çalıştırdım.
Velhasıl bu şekilde problemi çözmüş olduk. Herkese teşekkürler. İyi çalışmalar.






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.