ama şu bi gerçek ki kapak yani bilgi hatası hep oluyor ne yazık ki.en basiti bugün başıma geldi :\r
bu hata benim değil, çanakkalegazın değil peki kimin hatası firmaya göre müşterinin peki sonucuna kim katlanıyor ben.....\rçoğu arkadaşında dediği gibi benim projelerde de menfez 1. sırada unutulur kapak hataları 2. sırada sonrada diğerleri
bazende hesaplarda dirsek sayısı eksik yada fazla çıkar
neden kardeşim fazla dirseklerede konuşuyorlarmı?
bu anket zetacad kullananları pek ilgilendirmiyor sanırım, arkadaşlar zetacad diyoruz yırtıyoruz kendimizi yahu; GEÇİN ZETAYA VEDA EDİN HATAYA
Merhaba katre, zetacad için yapmış olduğunuz yoruma saygı duyarım ama çok kesin bir ifade olmamış mı?Ben zetacad kullanmıyorum.Bahsetmiş olduğunuz gibi mutlaka Autocada göre artıları vardır ama Autocad inde bilgileri taze tutmak adına bence zetacad a göre artıları var.Aslında amacım iki programı karşılaştırmak değil iki programında kullanıcıya çeşitli yönlerden faydaları vardır.Yalnız zetacad sanırım bütün hataları tespit edemiyor.Örneğin üç mühendis arkadaşım gaz açımlarında izolayon mafsalı yanlış yerde olduğu veya atılması gereken yere atılmadığı için gaz açımlarını gerçekleştiremedi.Projeleri zetacad üzerinden onaylanmış ve tesisat projeye göre yapıldığı için doğal olarak gaz açımı gerçekleşmemiş.Bu durumda zetacad in uyarması gerekmez miydi?
Örneğin uyarı almayan bir tesisat hatası.Hat servis kutusundan çıkıyor tranşeye girmeden önce müstakil binadaki ocak ve şofben tüketimi için ayrı bir hat alınıyor.Toprak altı hattı tranşeden çıkınca mafsal atılıyor.Ama diğer hat toprak altına hiç girmeden binaya giriyor.Dolayısıyla siz hattın hem topraklamasını yapıyorsunuz hem de katodik olarak koruyorsunuz.Doğru olan hattan ayrılan diğer hatta bir mafsal atmak.Bu uyarıyı zetacad veriyor mu?
Zetacadde çizilen kazan projeleri gördüğüm kadarı ile çok kolay. Ankara dısındakı illeri çok bilmiyorum ama ankarada gerçekten kazan projeleri zordur. bir kazan projesinde en az 50 sayfa evrak abak tse hesap föyler vsvs vardır.Kulladım olarak zeta cok daha kolay ve hata oranı az. Ankarada en cok devamlı degişen mühendislerin farklı isteklerinden dolayı projeler itiraz almaktadır.
Ben Zetacad'i yaklaşık 3 senedir kullnıyorum. Kolon ve iç tesisat çizerken gerçekten güzel.Nadiren program hataları oluyor ama kazan konusunda pek memnunum diyemem.Geçen Buderus Atmosferik brulörlü kazan çizeceğim ki cihaz gaz girişleri arkadan iki adettir bunu zetacadde yapamadım.
Ayrıca her zaman şartnameye uyuyor diye güvenmeyin çünkü şartnamede düzenlemeler olunca bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor.
Ama en çok Zetacadde izometri hataları oluyor yani proje geri dönmesede mesela sayaç hattan kopuk görünüyor yada mesela kolon çiziyorsunuz arada hat üzerinde temizleme T si beliriyor.Temizleme T si koymanız gereken yere kendiniz ekleyemiyorsunuz.
Onun dışında hesap açısından çok ama çok kullanışlı.
AYNEN BAZEN ZETACAD DE PROJEDE ÇİZMEDİĞİM ÇİZGİLER GÖRÜYORUM. GAZ HATTI ALIP BAŞINI GİDİYOR DÜZELTEMİYORUZ.
ZETACATTEKİ BACA HESABINI GAZ DAĞITIM KABUL EDİYORMU Kİ
KESA ALADİN PROGRAMINDAN ÇIKARILAN HESAP KABUL EDİLİYOR BENİM BİLDİĞİM