Onduleli stainless steel borularin et kalinliklari ve buna bagli olarak nominal dis caplari celik dogalgaz borularina gore farklidir.Bundan sebep nasil celik borulara ait 9max debi ve anma capina bagli olarak akis hizi v ve ozgul surtunme basinc kaybi R 2.gaz ailesi ve DIN 2440 a uyan celik boru icin tablo mevcut ise bu tablo bakir borular icinde vardir ve degerler farklidir.Gaz dagitim sirketi sizden isteyecegine boyle bir uygulamay izin vermisse ic tesisat sartnamesinde onduleli borulara ait tabloyuda vermelidir.
Selamlar
Bu konuyu arastiriyorum.Zira bir tablo hazirlandigini ve kullanildigini dusunuyorum.Yabanci sitelerden cikacak sonuca gore cevap yazacagim.
Selamlar
Tekirdağ'Trakyagazdaş (zorlu) flex borulu tesisatı kabul ediyor.Prpje onaylarken bakır doğalgaz tesisatında kullanılan tablo kullanılıyor.Bu flex borular 3/4 (Ø22),1"(Ø2
olarak hesaplanıyor.Ocak hattıda burada 3/4 olmak zorunda 1/2 kabul edilmiyor(kaynaklı tesisat içinde durum aynı zaten dişli kabul edilmiyor.)
Paslanmaz Celik (CSST) flexible borular icin ayri bir basinc kaybi tablosu var.Bakir boru ile anma caplari ve et kalinliklarini karsilastirmak gerek.Avrupada boyle bir tablo var ve kullaniliyor.PDF donusturucu programi temin ettim gerekli duzenlemeleri yaptiktan sonra flexible SS borulara ait basinc kaybi tablosunu yayinlayacgim.
Selamlar
Amerika Avustralya dahil Avrupanin bir cok ulkesi olmak uzere genis bir sekilde kullaniliyor.Ustelik kullanima gecis tarihleri cok eski.Ayrica bu boruya ait basinc kaybi tablosunu tedarik ettim.PDF ten worde donusturme sorununu asabilirsem yayinlayacagim.
Selamlar