Konu: ZETACAD GÜNCELLEME BAKIM ÜCRETİ

prof34
prof34
11 Şubat 2009

Sonuç olarak bize program içinde gönderdikleri sözleşme metninde güncelleme parası bizden talep edecekleri yazmıyor.Yani biz sonuna kadar haklıyız .


minedo
minedo
11 Şubat 2009

Web Modülü Sözleşmesi;

8- DİPOS sistemine katılan kullanıcı firma, ücretsiz kiralama yoluyla kullandığı ZetaCAD web modülü aracılığı ile gönderdiği beher proje başına ilan edilecek kontür ücretini Tekhnelogos’a ödemeyi kabul eder. Projelerin, ZetaCAD web modülü aracılığı ile DİPOS sistemine gönderim bedeli sayaç veya daire sayısından bağımsız olarak ilan edilecektir. Bu bedel, gönderilen proje sayısı baz alınarak kullanıcı firmaların cari hesabından kontür ücreti olarak düşülecektir. ZetaCAD web modülü proje gönderim bedelinin artış oranları yıl sonu TEFE-TÜFE ortalaması esas alınarak düzenlenecektir. Tekhnelogos proje gönderim hizmetinin haricinde sağladığı ek hizmet ve uygulamalara ayrıca ücret talep edebilir veya proje gönderim hizmetinin kapsamını çeşitli ek belge ve uygulamalarla birleştirerek bu bedelde yeni düzenlemelere gidebilir.

 

Bu da Demek Oluyorki Önümüzdeki Günlerde Başka Ücret Telepleriylede Bu firma Bol Bol Karşımıza Gelecektir.




prof34
prof34
11 Şubat 2009

Evet konunun ucu açık .Sonu belli değil bi başlangıç yaptınmı öde dur.Şimdiden önlemini almak lazım bu konunun.


prof34
prof34
12 Şubat 2009

Arkadaşlar bu konuya duyarsız kalıp ödemek mi istiyoruz yada ödememek mi?Vereceğimiz tepki çok basit


candalli
candalli
12 Şubat 2009

benim anladığım bu para ödenecek bi tabanı olmassa bu parayı istiyemezler amma tanıtım toplantılarında güncelemelerden hiç bir ücret talebimiz olmayacak diyen ve bunun ''altını çizerek söylüyorum'' diyerek bizlere güven veren insanların bu seviyesiz,kan emici tekelci zihniyetini şiddetle kınıyorum.. neymiş maliyeti de 125 tl ne bunun masrafı ??

tek söliyeceğim yazıklar olsun bir lirası yaramasın bu paranın

daha da söliyecek lafım yok 




prof34
prof34
12 Şubat 2009

evet benim karşı çıktıpğım da bu zaten,yoksa mebla ödiyemiyeceğimiz bi mebla değil ama bu kanemicilik neden?Bir de İstanbul daki tüm zeta cad i kullanan firmaların hepsinin bu parayı ödediğini düşünün .Güncelleme parası altında sanki yeni bir program daha çıkartacaklar


Trengineer
Trengineer
12 Şubat 2009

WİN98,  WİN2000, WİNXP KULLANIRKEN VİSTA ÇIKTIĞINDA NASIL PARA VERİP ALIYORSAK O DA BİR NEVİ GÜNCELLEME BENCE Tekhnelogos, Ltd. Şti DE İSTEDİĞİ PARA DA  SON DERECE HAKLI,  HELALİ HOŞ OLSUN ALDIKLARI PARA...




TurkBey
TurkBey
12 Şubat 2009

prof34 sen boşuna açıklama yapma zetacad o güncelleme parasını senden paşa paşa alacak durum bu. celil.halil ve trenginer gibi kafalar oldukça sen hiç bir zaman haklı olmazsın. birleşin birleşin zetacad ciler piyasayı siz kurtaracaksınız. (NE İÇİN BİRLEŞECEN KENDİNDE BİLMİYORSUNDUR LAF OLSUN TORBA DOLSUN)

Ama ben çok iyi biliyorum zetacad in bu işten iyi bir gelir elde ettiği. bunada iğdaşın çanak tuttuğu. düşünebiliyormusunuz türkiyede bir tek yazılım firması var neden sadece bir firma iğdaştan onaylı şu zamana kadar. herifler parayı götürdü şimdi iğdaş demekte bir firma daha sisteme dahil olacak. ahhhh benim güzel türkiyem çıldırmamak elde değil.

bakalım diğer firma geldiğinde fiyatlar ne olacak. rekabet doğacak zetacad rekabet. 




prof34
prof34
13 Şubat 2009

Nasıl helali hoş olsun .Haram zıkkım olsun eğer alırlarsa sebebi verilen söz le yapılanın farklı olması.Ben dün dündür bugün bugündür diyen herkesi şiddetle kınıyorum.


Trengineer
Trengineer
13 Şubat 2009

YA BENDE İNADINA YAZIYORUM ZATEN HALKIMIZ İYİCE TEPKİSİZ OLMAYA BAŞLADI...


prof34
prof34
13 Şubat 2009

Evet tepkisiz halkın koyundan farkı yokmuş derler.

Bir de bu konu ile alakalı aklıma gelen hikayeyi anlatmak istiyorum.

Köyde sürü halinde otlayan koyunlardan birisini kurt sürü içinden gözüne kestirir ve ani bir refleksle ısırıp hızla bir yöne doğru kaçarmış.Bu ani ısırma şokun etkisindeki koyun da bilinçsizce kurtun gitti yöne doğru hızla istemeye istemeye koşarmış.Sonuç malum kurt taktiği.Koyunun sonu ,kurt kuzuyu yermiş.

İnanıyorum ki bu hikayeden alacak çok dersimiz olacaktır.

 Anlattığım olay da gerçek bir olaydır ve bu taktiği kurtlar sık sık yaparlarmış.




rumeli
rumeli
14 Şubat 2009

  2007 yılından önceki dönemlerde, doğalgaz tesisat projesi onay işlemlerinin takibinin ne kadar sıkıntılı olduğunu yaşayanlar bilir. Sadece bir projenin onaydan çıkıp çıkmadığını öğrenmek için kilometrelerce yol kat edip hiçbi iş halledemeden döndüğümüz günleri unutamıyorum. Zetacad'in getirmiş olduğu kolaylıkları göz ardı etmek imkansız.

   Bununla birlikte, programın ZETACAD 2.1.0.1795 versiyonunun proje çizimi ve onay takibiyle  ilgili eksiklerinin olduğu aşikardır. Örneğin; Kazan dairesi projesi kontrolü yaptığı söylenmesine karşın "Buna rağmenı 70 kW üzeri büyük kombilerin kontrolünü yapmaması". Bu konuda değerlendirmede bulunan tüm arkadaşların belirtiği gibi, bize güncellemeler için ücret alınmayacağı söylenmesine karşın ücret talep edilmesi. Yazılı sözleşme isteyeniniz oldu mu? bilmiyorum ama ben istediğim halde vermediler, programın içinde var oluğunu söylediler. Pek tabii ki yazılan bakidir.Tekelci bir zihniyetle hareket etmek Zetacad' e de bir yarar sağlamayacağı gibi , gördüğünüz üzere bir tepki grubu oluşturmaktadır.

  Sonuç olarak; Zetacad 2.0'ın yarım kalmış  versiyonun tadilatlarına dahi bakım ücreti isteyen bir ticaret kurumu, Zetacad 3.0 için elimizdeki 2.0 lisanslarının hiçbir işe yaramayacağını ve yeniden program ücreti vererek yeni programı almamızı isteyebilir. Konunun derinlemesine önemi sebebiyle; bu programı önümüze servis eden İGDAŞ kurumu yöneticilerini konuyla ilgili yardımcı olmaya davet ediyorum.




prof34
prof34
14 Şubat 2009

Tabiki İgdaş bu konuda taraf ancak çözmek isterse sorun aşılır tabiki isterse


rumeli
rumeli
15 Şubat 2009

   Zetacad ve İgdaş yetkilileri, kendi aralarında anlaşma bulunduğunu belirttikleri için, bakım ücretinin nedemek olduğunu ve maksimum program ücretinin %10 'u kadar alınan bir ücretin neden maksimum bedel üzerinden alındığını, neden yazılım eksiklerini tamamlamak için ücret ödemek zorunda olduğumuzu açıklamalılar.

    1.Güncelleme yapılıyorsa bu bizim isteğimizle değil İgdaş'ın talepleri doğrultusunda yapılıyor.

    2.Teknik destek veriliyorsa, programın problemlerini aşabilmek için veriliyor.

   Peki bu programın güncelleme ücretini biz niye ödüyoruz. Bir arkadaşımız Windows XP den vista ya geçerken para ödemiyormusunuz demiş.Komik bir yaklaşım, arkadaşlar xp ve vista kullanırken aldığınız güncellemelere windows ücret istiyor mu?




prof34
prof34
16 Şubat 2009

rumeli rumuzlu arkadaşımın söylediği

   Zetacad ve İgdaş yetkilileri, kendi aralarında anlaşma bulunduğunu belirttikleri için, bakım ücretinin nedemek olduğunu ve maksimum program ücretinin %10 'u kadar alınan bir ücretin neden maksimum bedel üzerinden alındığını, neden yazılım eksiklerini tamamlamak için ücret ödemek zorunda olduğumuzu açıklamalılar.

    1.Güncelleme yapılıyorsa bu bizim isteğimizle değil İgdaş'ın talepleri doğrultusunda yapılıyor.

    2.Teknik destek veriliyorsa, programın problemlerini aşabilmek için veriliyor.

   Peki bu programın güncelleme ücretini biz niye ödüyoruz. Bir arkadaşımız Windows XP den vista ya geçerken para ödemiyormusunuz demiş.Komik bir yaklaşım, arkadaşlar xp ve vista kullanırken aldığınız güncellemelere windows ücret istiyor mu?

konuya aynen katılıyorum konuyu çok doğru bir yerinden yakalamış






Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.