Sn. Serdaruklimek ,
mail adresim karangaz@gmail.com bana da projeyi gönderirseniz çok memnun olurum.Saygılarımla,
bu konuda yardımcı olacak aradaş arıyorum yoksa kimse fatura kesmiyo mu arkadaşlar ?örnek olması yeterli
böyle bir tesisatın gaz şirketinin kontrolü dahilinde yapılmasında fayda var.bende böyle bir tesisat yaptım her iki binayı da gösterdim kolon olmayan binaya kesinlikle kompansatör istediler bilginize
ilginize teşekkür ederim sayın zilif;
evlerin m2 leri (80x3=240m2)toplam 3 kat buraya tek kombi koyabilirmiyim ve ne tavsiye edersiniz?hani siz memleketinizin havasını unutmadıysanız?
Sevgili arkadaşlar;
3 katlı (80x3=240m2)her katta ortalama 7 petek ve 7mt petek kullanılacak.
Soru 1. iki adet kaskat 20.000 kombi ile ısıtabilirmiyiz ?
Soru 2 birinci kattan dağıtım yapıp peteklere dikey dağıtmak istiyorum. bu işlemi pprc boru ile yapabilirmiyiz. Yapabilirsek dağıtım çaplarını ne almam gerekir bu konuda bir hesap programı varmı ?
Yardımlarınız için teşekkürler.
Soru 3 kombiler yoğuşmalı mı olsun
TEŞEKKÜRLER YAVUZHAN.BU İŞ ENCOK BİZİM İŞİMİZİ ZORLAŞTIRACAK.ZATEN İŞ YAPAMIYODUK ARTIK HİÇ YAPAMIYACAĞIZ DEMEK Kİ? HİÇ BİŞEY NET DEĞİL BİZİM KAFAMIZ KARIŞIK İŞİN ASLINI TAM OLARAK BİZLER BİLMİYORUZ MÜŞTERİLERİMİZE NASIL YARDIMCI OLACAĞIZ?
MMO mühendis haklarını nasıl koruyor cok merak ediyorum doğrusu .Masa başından bu işi yapmaya kalkıyorlar ve olmuyorrr?
merhaba arkadaşlar ;
debi tablasunda ocak +kombi 3.5m3/h alınıyor(24kw) kombi kapasitesi arttığında bu 3.5 sayısı nasıl değişir bilen varsa lütfen yardımcı olsun cok acil ihtiyacım var örneğin 26000kkal bikombi için ocak + kombi=?
bakın arkadaşlar bizim sorunumuz nekadar para kazandığımız yada kazanacağımız değil bizim sorunumuz mesleğimizin toplum tarafından cok saygı görmediği.bugün bir doktor arkadaşa doğalgazla ilgili bir teklif verdim adam herşeye tamam diyor fakat 4 dairelik kolon projesine 250 ytl ye cok diyor neymiş millet bunu 50 ytl ye çiziyomuş ne imzasıymış bunları söylüyo bakarmısınız durumumuza beyefendi bir muayenede 10 dakikada 400 500 ytl yi az buluyor bizin bir sürü uğraşlar sonucu cizdiğimiz (daha gaz şirketine bile kabul ettiremediğimiz )projeye 50 ytl vermeye kalkıyor.bende bu şartlar altında kendisiyle çalışamayacağımızı söyledim ama ne oldu hemen karşıdaki firma hiç proje bedeli almadan işi aldı çünkü o arkadaşlar emekli bi dede bulup imzasını kullanmayı başarmışlar.Herkesin bu günlerde böyle olaylarla karşılaşabileceğini düşünüyorum.bu yüzden bizden önceki mühendis arkadaşlar gibi yapmayalım bu ülke makina mühendislerinin kıymetini bi anlasa bırakın mühendis fazlasını nekadar cok mühendis açığı oluşur göreceksiniz.bunun için çok geç olmadan ilgili herkesi düşünmeye davet ediyorum.
HAYATTA BAŞARILI OLMAK İÇİN DÜŞÜNMEKTEN ÇOK DÜŞÜNDÜKLERİMİZİ EYLEME GEÇİRMEK GEREKİR
merhaba arkadaşlar.;
hermetik kombi çıkışındaki dirsekten başka bir dirsek daha kullanmam gerekiyor.Toplam uzunluk 3 m civarı şartnamelerde bununla ilgili nasıl bir uygulama var?forumları incelediğimde net cevaplar yok.yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler...
Trakya Bölgesinde ahşap yapılarda daire içlerine konulan gaz alarm cihazlarına ilave olarak istenen selonoid vanalarda uygulana nasıl?saatten sonra önce küresel vana sonra selonoid vana mı kullanılıyo? birde NA Selonoid vana diye bişey varmış bilen arkadaşlar varmı?
herkese kolay gelsin...
adi ayırlı hişler......
çok teşekkür ederim Resul bey;
çizimlerimi autocadde yapıyorum verdiğiniz bilgi yeterli.
iiii çalışmalar kolay gelsin erkese
bu siteyi kuran ve yaşatan arkadaşlarımın tümüne teşekkürler
doğalgaz işine başlayalı çok kısa bi süre olmasına rağmen sadece formları okuyarak ve gerekli downloadları indirerek proje çizip iş yapabilir duruma geldim..
emeği geçen herkese teşekkürler..........
merhaba arkadaşlar ;
boru çapı hesabı yaparken, aynı boru üzerindeki yükseklme ve alçalmaları hesap cedvelinde h=? nasıl yazıyoruz?yükselme - alçalmamıdır
yoksa başka bi boru gibimi düşünmemiz gerekir.
herkese kolay gelsin..hayırlı işler