Dükkanda 4 gözlü döner ocağı, tavuk kızartma ocağı(ısıtma ocağı= 5600 kcal/h) var. Ayrıca kombi takılacak. Binaya gaz 21 mbar giriyor.
Bahsettiğin gaz yakıcı cihazlar yüksek basınç gerektirmeden rahatlıkla çalışabilecek cihazlar, tesisatı 21mbar da yapabilirsin ki ozaman hiçbir regülatör kullanman gerek kalmaz.
Eğer yinede tesiatı 50 mbar da yapmak istersen ki ozaman servis kutusundaki regülatörü 300mbar olarak değiştirterek kolonda bir tane daireler için domestik regülatör ve dükkanda sayaçtan sonra cihazlardan önce başka birtane daha regülatör kullanman gerekir. Bu taktirde dükkan için kulandığın regülatörün maliyetini müşterinden karşılayabilirsin ama kolonda daireler için kullandığın regülatörün ucretini nasıl alırsın bilmem.
Kolay gelsin,
• Kapasite: 20.000 – 24.400 kcal/h
•
Türkiye şartlaryna uygundur. Düşük voltajda (170V’a kadar) ve düşük
gaz basınçlarında (2 mbar’a kadar) emniyetli ve sorunsuz çalşır.
(www.dogalgazprojesi.com ' dan alıntı)
Tablo 1. Bazı rotary sayaçlar için başlangıç debileri
TİPffice | MİN. DEBİ (m³/h) | BAŞLANGIÇ DEBİSİ (m³/h) |
G 16 | 1,25 | 0,030 |
G 25 | 2 | 0,050 |
G 40 | 2,16 | 0,150 |
G 65 | 3,33 | 0,150 |
Rotary sayaçlar için tabloda belirtilen minimum ve maximum okuma degerleri 300mbar veya 21mbar için aynımıdr yoksa körüklü sayaçlar gibi basınca gore degisirmi?
Kolay gelsin,
plumbum ve ililenenler için yazıyorum. Baymak LUNA HT duvar tipi yoğuşmalı kazanlarda 38700-47300-55900 kcal/h kapsiteler mevcuttur.
Tesekkurler Abdil ama benim sordugum kazan değilde kombiler için 30 000 kcal/h ten yüksek kapasiteli bir marka ve model varmı. Yoğuşmalı kazanlarda kapasiteler tek cihazda 100 kw ye kadar çıkıyor(Buderus), ama kombi olarak benim bildiğim 30 000 kcal/h lik Demirdöküm isofast ve birde Kiturami varmıs.