kazanova88
kazanova88
08 Şubat 2015

merkezi sisteme dönüşüm

selamlar, yardımcı olabilirseniz bir sorum olacaktı.
30 daire yeni bina merkezi sistemle ısıtılmakta olana bir bina var, binada kat mülkiyetine geçilmiş. 1-2 senedir merkezi sistem kullanılıyor, yaşanan sıkıntılardan dolayı ısıtma şeklini Kombili sisteme dönüştürmek istiyorlar. Kısa bir araştırma yaptım ısıtma şeklini değiştirmek için kat maliklerinin %100 karar alması gerekiyormuş. %100 karar alınmasına engel bir durum yok.  İşin doğalgazla ilgili kısımda sıkıntı yok. Merak ettiğim Belediyedeki evraklarında ve iskanda merkezi sistem görünmekte olduğu için resmi işlemlerle ilgili bir tadilat veya proje istenir mi? yapı denetimdir vs.


semiyildiz
Danışman semiyildiz
09 Şubat 2015

             %100 karar çıkması gerekmiyor,çoğunluk ok verir ise bireysel (kombili sisteme geçilebilir),bakanlık 2000 m2 ve üzeri binalarda(merdiven asansör boşluğu,depo vd...ısıtılmayan alanlar hariç) merkezi sistemi zorunlu kılıyor ancak ;bina ilk olarak merkezi sisteme göre ruhsat ve uygulama projesi yapılıp bu şekilde iskan alınsada; sonrasında bina yönetimi veya kat malikleri çoğunluk kararı ile bireysele dönmek isterlerse merkezi sistem tesisatı iptal edip kombili sisteme geçebiliyorlar.

             yasaya göre iskan aşamassında merkezi sistem kurulu olması gerekiyor ancak; kombili sisteme geçiş kararı binaya geçiçi iskan alındığı sırada oluşturularak bu aşamada projedeki merkezi sistem zaten kurulu olmadığından iskana gelen mimarlar radyatörlerin yerinde olduğunu görmeyi yeterli gördüğünden,bu aşamada kombili sisteme geçerek  işi hallediyolar,yani yasa felan faso fiso naylon yasa diyebiliriz,ucu açık yani....



kazanova88
kazanova88
09 Şubat 2015

semiyildiz teşekkürler, yarın gaz dağıtım şirketiyle de görüşeceyim



semiyildiz
Danışman semiyildiz
10 Şubat 2015

rica ederim,bikaç sefer bu tür sorunla karşılaştık gaz dağıtım firması yönetimin isteğine göre hareket ediyor...




Cevap Yaz

Cevap yazabilmeniz için Giriş yapmanız gerekiyor.